Najednou se strašně hlásí k vnučce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80286
23.11.15 15:40
@Siome píše:
S tím také souhlasím. To je jako má tchyně. Do roka jezdila jen na půl hodiny a pořád opakovala, miminka jen pláčou a kakají a vůbec Ti tu mateřskou nezávidím a mnohem horší hlášky a pomluvy a kritiky. A tak se to táhlo a teď jsou mu tři a myslí si, když už se nají sám, vykaká a napije a chodí, že to bude jednodušší a přimontuje se jako skvěla babička. No, ta moje tchyně řekla hlášku, kterou si teď uvědomuji a celá ta hláška vystihuje její chování. Je zbytečné se věnovat dítěti do tří let, ono si to stejně nepamatuje :poblion:

Každá babička je jiná, některé to tak mají. Prostě s malými dětmi to nedávají, ale zato s většími se pak vyřádí. To přece není důvod na zvracení. Vy byste prostě chtěly, aby ve chvíli, kdy se vám to dítě narodí, se všechny tchyně pomátly láskou k vašemu dítěti - ale jenom natolik, nakolik si to přejete vy. Jsou to dospělé svéprávné osoby a mají své priority a zvyky, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21559
23.11.15 17:32
@Callipo90 píše:
Tak to nám těch dnů moc nezbývá :think:… na vztah mezi otcem a dítětem trošku málo, nemyslíš? :think:

No, to víš - rozvedená rodina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21559
23.11.15 17:36
@inkakřivák píše:
Každá babička je jiná, některé to tak mají. Prostě s malými dětmi to nedávají, ale zato s většími se pak vyřádí. To přece není důvod na zvracení. Vy byste prostě chtěly, aby ve chvíli, kdy se vám to dítě narodí, se všechny tchyně pomátly láskou k vašemu dítěti - ale jenom natolik, nakolik si to přejete vy. Jsou to dospělé svéprávné osoby a mají své priority a zvyky, ne?

já bych zejména chtěla, aby se ke mně chovala stejně jako k bratrancům :roll: no ale, to je stará historie a nebudu tady vyvolávat staré křivdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Siome
24.11.15 09:29
@inkakřivák píše:
Každá babička je jiná, některé to tak mají. Prostě s malými dětmi to nedávají, ale zato s většími se pak vyřádí. To přece není důvod na zvracení. Vy byste prostě chtěly, aby ve chvíli, kdy se vám to dítě narodí, se všechny tchyně pomátly láskou k vašemu dítěti - ale jenom natolik, nakolik si to přejete vy. Jsou to dospělé svéprávné osoby a mají své priority a zvyky, ne?

To bych ani nechtěla, jen nevidím důvod toho, když se narodí dítě, aby si babičky hrály na generály a najednou určovali pravidla rodinu a komentovali každý krok. Můj táta s přítelkyní bydlí daleko, vidíme se jednou do měsíce a mohu říct, že když jsem tam, je tam pohoda. Vládne tam klid a krásná atmosféra. Jeho přítelkyně má dvojčata a nikdy bych od ní neslyšela nějaké reakce tipu, ale takhle to dělat nebudu, to snad nemyslíš vážně. Zkrátka berou to tak, že vnuka nevidí často, tak se do ničeho nemontují. Syn si tam hraje, my popíjíme kávičku, jdeme společně na procházku a společně si dáme večeři. Nevidím, že by tam se po narození syna něco změnilo. To je asi jediné, co chci a myslím, že i každá maminka tady. Jestli hlídají nebo ne, je mi jedno, je to mé dítě, mé radosti, mé povinnosti :) A když přijde babička po třech letech v mém případě a najednou mému muži bude vnucovat názor, to snad není možné, že ona mu dělá karbanátky z toho a z toho. Ona mu vaří tohle? Ona mu dává tohle? Ano, to je na pozvracení :poblion: Já jsem do syna nedala tři roky sebe, aby nastoupil generál, který nechce nic dělat a ještě komentoval, to krásné vnouče na které se tedy těší, že je vlastně úplně blbě vychované a jeho strovovací návyky jsou vlastně zdraví nebezpečné. No, každopádně, kdyby ty babičky jevili alespoň malinkatý zájem, ba i koukáním, věděli by, že třeba to dítě ještě ani nebralo antibiotika, chodí na kroužky, má rádo tohle a tohle a je zvyklé na tohle. Ale proč se ptát snachy na nějaké informace o dítěti? Protože dopředu vědí, že ONA to dělá blbě :lol: Já osobně i kdyby byli tchyně tři :mrgreen: ani jedné nebráním, ale bráním v tom, aby před mým synem se bavili stylem, co Ti to zase ta maminka dala, ježkovi oči tohle nepapej a možná bych držela pusu, kdyby tedy připravila něco jiného, dle jejího, ale to v mém případě není. Pač raději odebere to mé a dítě je o hladu. Však její názor je, že židé v koncentračních táborech byli velmi zdraví, jak nejedli :poblion:

• Citovat
  • Upravit
80286
24.11.15 09:31

Z celé té debaty mám opravdu jeden dojem - problém s babičkou má zakladatelka a ne vnouče - je to to její - já prostě nechci. A snaží se dítě vlastně používat jako náhražku sebe. Než by se přiznala rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
24.11.15 09:49
@kdochcekam píše:
@Callipo90 rozhodně nejsi jediná. Kdyby totéž udělala matka, tak nevím, kdo by se jako o to dítě staral??!!
Babka mi přijde dost šílená. Asi se hodně plete do čeho jí nic není, ale taky znám takovou jednu a nejde s tím bohužel nic dělat. Je to v nich. Ale rozhodně bych si neplánovala jak bude dítě brečet až za ním přijde babička, kterou nezná…to jako nikdy nepoznalo žádné další lidi, než rodiče? Snad je normální, že se setkává s jinými lidmi. Jestli se to zakladatelce tak ekluje, tak ať je doma jen otec až babča přijde. Myslím, že není nic, co by mohla ta babča udělat správně. Když bude chovat, bude vlezlá, když bude málo chovat, nebude mít zájem. Když donese dárek, bude si vnučku kupovat, když nic nedonese, bude lakomá. Když se bude ptát jak žijete, bude najednou zvědavá, když se ptát nebude, nemá zájem…je to předem zapikané setkání. ovšem je to manželova matka a babička tvé dcery a ty prostě nemůžeš bránit v jejich kontaktu. A věřím, že ani nebudeš. Seš totiž lepší než vona a popereš se s tím.

Tak by dítě umřelo snad hlady či co :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80286
24.11.15 11:01

@Siome Co to je vnucovat názor? Jakože říká - to mu hned přestan dávat, protože já to nechci? Anebo to říká, jak to píšeš? protože snad kruci má právo na svůj názor, at je ti z něj na zvracení nebo ne. Hele mám kamarádku, která je vegetariánka. Když viděla, že vnoučeti klidně dáváme maso, taky se divila s tím, že co mu to proboha dáváte? Víš, že mu tím ubližuješ? to já bych nedávala ani za nic. No a co, tak jsem jí vysvětlila, že ji chápu, ale my dáváme. A bylo. ještě nás semtam zkusí obrátit na víru pravou, a co? Její názor, a má na něj právo. Jenže vy berete každý názor jiný než váš za vnucování a osobní útok. Nad tím bych se hodně zamyslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80286
24.11.15 11:03

A navíc si myslím, že pokud vychovala tvého manžela do dospělosti bez nějaké duševní a fyzické úhony, tak ti dítě snad taky jídlem nezabije. Trochu tolerance k nám starým, jo? Jsme staří, ale možná že ne ještě úplně blbí a neschopní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Siome
24.11.15 11:22
@inkakřivák píše:
@Siome Co to je vnucovat názor? Jakože říká - to mu hned přestan dávat, protože já to nechci? Anebo to říká, jak to píšeš? protože snad kruci má právo na svůj názor, at je ti z něj na zvracení nebo ne. Hele mám kamarádku, která je vegetariánka. Když viděla, že vnoučeti klidně dáváme maso, taky se divila s tím, že co mu to proboha dáváte? Víš, že mu tím ubližuješ? to já bych nedávala ani za nic. No a co, tak jsem jí vysvětlila, že ji chápu, ale my dáváme. A bylo. ještě nás semtam zkusí obrátit na víru pravou, a co? Její názor, a má na něj právo. Jenže vy berete každý názor jiný než váš za vnucování a osobní útok. Nad tím bych se hodně zamyslela.

Já bych se asi hodně zamyslela nad tím, jestli je normální tříletému dítěti říkat, že jeho maminka mu vaří špatně. To je vše, co jsem tím myslela. Dospělí ať se třeba sežerou. Ale chtěla bych vidět Vás, kdyby k Vašemu malému dítěti Vaše tchyně chodila s tím, že ukaž co ti to pro boha maminka dala, to není ňamiky fuj. A nebo kdyby Vás obcházela a volala Vašemu manželovi, že si všimla, že tohle děláte a tamhle to a zkus si doma sjednat pořádek, já Vás takhle nikdy nevychovávala a musíš mi věřit synáčku, já mám víc zkušenosti. Je to ještě její názor, když Vám to není schopná říct do očí a očkuje proti Vám muže, dítě? Normální názor je podle to, ukaž holčičko, my doma jsme to dělali takhle, nechceš to zkusit? Ulehčí Ti to práci? Nebo je lepší chodit po příbuzenstvu a mluvit o Vás, jak jste líná protože nejdete koupit býčí maso na karbanátky a máte pouze hovězí? Ještě k tomu dodat, jaký jsou kluci chudáci? A nebo jednou za čas synovi dát párek a už jste líná máma? Ano, tohle není názor, to je bůh ví co! Ať je jsou staří, mladí, inteligence by měla být na místě.

• Citovat
  • Upravit
80286
24.11.15 13:06
@Siome píše:
Já bych se asi hodně zamyslela nad tím, jestli je normální tříletému dítěti říkat, že jeho maminka mu vaří špatně. To je vše, co jsem tím myslela. Dospělí ať se třeba sežerou. Ale chtěla bych vidět Vás, kdyby k Vašemu malému dítěti Vaše tchyně chodila s tím, že ukaž co ti to pro boha maminka dala, to není ňamiky fuj. A nebo kdyby Vás obcházela a volala Vašemu manželovi, že si všimla, že tohle děláte a tamhle to a zkus si doma sjednat pořádek, já Vás takhle nikdy nevychovávala a musíš mi věřit synáčku, já mám víc zkušenosti. Je to ještě její názor, když Vám to není schopná říct do očí a očkuje proti Vám muže, dítě? Normální názor je podle to, ukaž holčičko, my doma jsme to dělali takhle, nechceš to zkusit? Ulehčí Ti to práci? Nebo je lepší chodit po příbuzenstvu a mluvit o Vás, jak jste líná protože nejdete koupit býčí maso na karbanátky a máte pouze hovězí? Ještě k tomu dodat, jaký jsou kluci chudáci? A nebo jednou za čas synovi dát párek a už jste líná máma? Ano, tohle není názor, to je bůh ví co! Ať je jsou staří, mladí, inteligence by měla být na místě.

Pokud se chová takto, pak jde opravdu o něco jiného. A věta tohle je fuj, to nejez nesmí padnout a potom chápu tvoje rozhořčení. Ale pak mám jedinou radu - postavit se tomu a říci jasně - tohle prostě u nás nesmí padnout a jestliže to budete zkoušet, nemůžete k nájm chodit. A jestli máte vůči mně nějaké námitky, řekněte mi to prosím do očí. Jsme přece dospělé a prát se nebudeme. Tohle je fakt přes čáru.
Jinak to, co kdo o mně povídá, jsem nikdy neřešila, a ne že by neexistovaly hloupé řeči. Ale to jídlo by mě těžce rozzuřilo. A ještě dotaz - copak býčí maso není hovězí? Jako nikdy jsem tohle nerozlišovala, určitě ne na karbenátky. Ale přiznávám, že kuchyn není zrovna moje nejoblíbenější hobby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Siome
24.11.15 19:35
@inkakřivák píše:
Pokud se chová takto, pak jde opravdu o něco jiného. A věta tohle je fuj, to nejez nesmí padnout a potom chápu tvoje rozhořčení. Ale pak mám jedinou radu - postavit se tomu a říci jasně - tohle prostě u nás nesmí padnout a jestliže to budete zkoušet, nemůžete k nájm chodit. A jestli máte vůči mně nějaké námitky, řekněte mi to prosím do očí. Jsme přece dospělé a prát se nebudeme. Tohle je fakt přes čáru.
Jinak to, co kdo o mně povídá, jsem nikdy neřešila, a ne že by neexistovaly hloupé řeči. Ale to jídlo by mě těžce rozzuřilo. A ještě dotaz - copak býčí maso není hovězí? Jako nikdy jsem tohle nerozlišovala, určitě ne na karbenátky. Ale přiznávám, že kuchyn není zrovna moje nejoblíbenější hobby.

Děkuji za pochopení, také je mi jedno, jestli o mě někdo povídá, jak vypadám, jak mluvím, co nosím. Jen nemám ráda, když někdo plete hlavičku dítěti, které se neumí bránit, to jsem potom jak tank :) A s tím masem máte pravdu, ale býčí maso je z fresh krabiček ze zdravé výživy. Tak to je myšleno a je mnohem dražší a tudíž lepší. Tchyně také nevaří, když přítelovi dělám květákovou polévku, ona mi radila, proč ten květák takhle ničíš? Vždyt vyvaříš všechny vitamíny, já to doma tedy tomu svému dávám syrové :roll: Chápete, že… kdo nechce nic dělat, vždy si najde způsob, jak to omluvit a ona je na to expert a co se týče rad a jídla a výchovy, vždy si říkám, že zřejmě říká schválně věci, které jsou špatné, abych dělala chyby. Přiklad: Miminka se mají koupat pouze v mléce, doteď mi nevysvětlila proč, jen se na mě urazila, když jsem se zeptala, proč to slyším poprvé :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.15 23:39

No holky, tak u nás po rodinný poradě s manželem jsme se rozhodli, že teda jeho matce dáme šanci ať teda ukáže když chce najednou tak vnučku údajně vidět jestli teda opravdu o to stojí. Že jí tedy k nám pozveme což jsme udělali a pozvali jí k nám na neděli. A hádejte copak se stalo? Řekla nám, že se ještě ozve jestli jí to výjde a do půl hodiny volala, že tedy příjde, ale příjde i se svým milovaným vnoučátkem. To už i manžel řekl, že o naší dceru asi nepůjde. Kdyby se s ní chtěla seznámit, poznat jí atd tak přeci příjde sama za ní. Takže věřím tomu že to dopadne tak, že ona se tu bude málem rozplývat a skákat po hlavě svému vnukovi, vnučka bude jen koukat…A teď jsem si téměř už sto pro jistá, že návštěva se bude odehrávat v duchu já bych tak strašně moc chtěl to ps4, ale mama mi ho nechce koupit, a tchyně ale no tak on to moc chce tak snad můžeš udělat výjimku. No nemůžu. A mluvila jsem o tom i s manželem. Jasně jsem mu řekla, že chápu, že je to jeho dítě, ale dárek za deset tisíc mu prostě nezaplatím

• Citovat
  • Upravit
42775
24.11.15 23:43

Tak uvidíš jaká bude neděle, hlavní je, aby jste vy dva jako rodina stáli při sobě i on sám aby dokázal mámě říct ne. Syn se snaží těžit ze situace, zvlášť když ho podporuje babička… Jinak dárek za 10 tis je opravdu hodně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.15 23:52
@Ginuš píše:
Tak uvidíš jaká bude neděle, hlavní je, aby jste vy dva jako rodina stáli při sobě i on sám aby dokázal mámě říct ne. Syn se snaží těžit ze situace, zvlášť když ho podporuje babička… Jinak dárek za 10 tis je opravdu hodně :nevim:

tak bude muset říct ne nic jiného nezbývá. No jsem na to fakt zvědavá. Budu se k ní chovat slušně to samozřejmě, ale pokud si vnučky ani nevšimne a pojede se celá návštěva v duchu jejího oblíbenýho vnuka tak se bojím toho, že se prostě seberu, vezmu dceru a odejdu pryč :nevim:

• Citovat
  • Upravit
42775
24.11.15 23:59
@Anonymní píše:
tak bude muset říct ne nic jiného nezbývá. No jsem na to fakt zvědavá. Budu se k ní chovat slušně to samozřejmě, ale pokud si vnučky ani nevšimne a pojede se celá návštěva v duchu jejího oblíbenýho vnuka tak se bojím toho, že se prostě seberu, vezmu dceru a odejdu pryč :nevim:
:hug: hlavně se snaž být v klidu… Malá bude reagovat na Tvoje chování. Já osobně jednu babičku poznala až v 16letech - potkala jsem jí na bazénu s bratránkem - toho měla ráda a vlastně ho pomalu vychovala a o mě zájem nebyl :nevim: ale mamina nikdy nedala najevo jak jí to mrzí a tak mi to ani nepřišlo, měla jsem prostě jen jednu babičku… Je to smutné tyhle vztahy.. A to že přijde se synem je dost nevhodné a odporuje si to s tím co říkala…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová