Nalezený telefon + vrácení - nevděk

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
7.4.11 20:11
lleennttiillkkaa píše:
Nevděk světem vládne. Můj táta jednou našel peněženku s nějakými doklady typu průkazaka na autobus a podobně. Při vracení mu majitel vynadal, že tam měl ještě 1000kč a že mu je táta ukradl.
Levandule já myslím, že ty si synovi všechno hezky vysvětlila, paní je holt nevychovaná a neví co se sluší. Poděkovat mohla, to jí nezabije.

Tak přesně z tohoto chování mám docela obavu. Jednou jsem pospíchal do práce okolo brněnského LIDLu a na parkovišti jsem viděl ležet na zemi telefon. Chvilku jsem přemýšlel, že ho vrátím (zkusím vypátrat majitele, případně ho nechám na pokladně), ale v Brně se pohybuje gan profesionálních zlodějů telefonů… Většinou kradou na zakázku. No a já bych nerad byl nařčený, že jsem jeden z nich. Tak jsem si holt šel po svých… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
8.4.11 06:51

Našla jsem peněženku dvakrát v životě. Poprvé tam byly myslím 2 stovky a doklady. Dojela jsem osobně a vrátila. Byla jsem nařčená z toho, že jsem zbytek peněz ukradla. Nesmírně se mě to dotklo. Takže když jsem našla peněženku druhou, bez dokladů, s žádným identifikátorem, tak jsem si jí nechala. byl tam slušnej obnos a abych uklidnila svědomí, tak jsem půlku dala na charitu (útulek).
Nevím, jak bych se zachovala příště. Kdyby tam byly údaje, tak asi vrátila, ale bála bych se nevděku. Ale kdyby tam údaje nebyly, tak si jí nechám a nikam jí nenesu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
752
8.4.11 08:32

ja jsem našla jednou pod sedačkou v tramvaji mobil zavolala jsem ale nebyl tam kredit tak jsem volala ze sveho na číslo „maminka“ ta paní taky zrovna v tom telefonu nebyla přijemná , sešli jsme se ona mě seřvala že to jsem ja co krade u jejiho syna ve škole …ja na ni koukam a potom vysvětluji že jsem tel našla v tramvaji …to už se semnou nebavila vytrhla mobil a odešla přiště se na to mužu taky vy…kašlat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
8.4.11 14:16
meduleinka píše:
mě se stalo podobné, jen šlo o něco důležitějšího a to o zdraví.
Začátkem týdne v noci jsem slyšela kři paní z dolního bytu, tak jsme jí šli s manželem pomoct a měla rozbitou hlavu a tak jsme volali sanitku. Běhali jsme kolem ní asi hodinu a včera jsem jí potkala na chodbě baráku, že prý šla na revers a myslíte, že by poděkovala, že jsem k ní běželi a ještě jí pomáhali? Ani náhodou. No ale hlavně že je v pořádku a my zase můžeme čekat, kdy bude volat o pomoc :-(

Tak omluva staré paní, dneska přišla poděkovat i s bomboškou. :-) prý si jen nepamatovala, kdo jí pomohl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
8.4.11 17:04
meduleinka píše:
meduleinka píše:
mě se stalo podobné, jen šlo o něco důležitějšího a to o zdraví.
Začátkem týdne v noci jsem slyšela kři paní z dolního bytu, tak jsme jí šli s manželem pomoct a měla rozbitou hlavu a tak jsme volali sanitku. Běhali jsme kolem ní asi hodinu a včera jsem jí potkala na chodbě baráku, že prý šla na revers a myslíte, že by poděkovala, že jsem k ní běželi a ještě jí pomáhali? Ani náhodou. No ale hlavně že je v pořádku a my zase můžeme čekat, kdy bude volat o pomoc :-(
Tak omluva staré paní, dneska přišla poděkovat i s bomboškou. :-) prý si jen nepamatovala, kdo jí pomohl :-)

Je tak to je hezké :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jared516
12.7.11 23:37

telefon

Zdravím
Já dnes taky našel mobilní telefon, i z klíčema na jedno místě v Kladně, jelikož byl telefon vybotý tak jsem ho vzal domu, kde jsem ho dal na nabíječku, poté jsem zjistil že telefon patří klukovi asi 16let, podle fotek, zavolal jsem na číslo táta a telefon předal na jedné z kladenských čerpacích stanic..pán mnohokrát poděkoval a dal mi i 300kč :) a já můžu mít dobrej pocit že jsem udělal něco dobrého, a můžu doufat že se to jednou stane i mě :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová