Mám averzi na jeho děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1892
11.8.24 22:38

V partnerství těch dvou jsou určité třecí plochy, a pod nimi jsou schované rozdíly v povaze těch dvou, v jejich životních prioritách, v majetku, vzdělání, věku, zdravotní kondici, no a jsou tam taky jejich rodiče, bývalí partneři a vlastní děti z předešlých vztahů. Málokde to je všechno OK natolik, že nejsou problémy. Chápu, že s poměrně malými dětmi, jako máš ty, ještě nechceš házet flintu do žita a máš potřebu tvořit s někým rodinu. Je to těžký, protože když potkáš bezdětného, tak bude chtít aspoň jedno vlastní dítě. A když on ty děti už mít bude, budou zas problémy jiné. Buď bude přísný na ty tvoje a nebo ti budou zatápět ty jeho. Máš víc možností. Když pominul rozchod, buď se s ním budeš vídat sama, když oba budete mít děti u partnerů s tím, že jednou, až děti dospějí a osamostatní se, budete spolu žít. A nebo se těch jeho dětí při společném setkání prostě nebudeš všímat. Necháš bez odezvy jejich chování, řeči, činy. Ať si je srovná otec. Ale úplně se nechat odstrčit, to asi ne. Pokud se někam jede, sedíš vepředu, protože to je tvoje místo, ty jsi partnerka. Pokud se tam nacpe dcera, /dovolila by si to k vlastní matce? Těžko, ta by ji asi dala pár facek, aby nebyla drzá, což ty nemůžeš a táta si to s ní nerozhází/, co se nad tebou tímto chováním snaží mít navrch, buď nesmíš couvnout, to je ale buď ji vylifrovat a nebo prostě nejet. Pokud to nezvládneš, tak jí to musíš chytře vrátit. Například když bude od tebe něco chtít, říct ji, jsi dost velká, aby sis to udělala sama. Však už taky jezdíš vepředu v autě, žejo. Ono se zdá, že je to malichernost, ale není. Bylo by mi sakra líto, že mi tohle partnerovo dítě dělá a že on se k tomu nijak nepostaví. No, můžeš jen doufat, že dcera začne mít jiné zájmy, než vést s tebou válku o tatínka. Přeju hodně trpělivosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.24 22:40

@Lojzísek asi mas pravdu, vsechno se vsim micham. ale rozhodně nechci aby to vyznelo tak, ze jsem proti nim, protoze nejsem. me vy stacilo, kdyby prestali delat naschvaly a jak rikas, byli slusni. tj cele :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7028
11.8.24 22:41
@petramerry1864 píše: Více

A to bylo v Tvé přítomnosti? Jak jsi to řešila?
Já bych se do něho pěkně pustila… Důrazně bych mu řekla, že u Vás v rodině takhle nemluvíte, nedejbože tak neoslovujete jeden druhého, tzn. že rozhodně takhle mluvit nebude ve vaší přítomnosti (Tvé, Tvých dětí). Tady bych se rázně vymezila. Ať si papínek pak dělá, co umí. Ale desetiletý smrad by rychle poznal „mé“ hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
11.8.24 22:51

Maceca byla nejnormalnejsi z otcovy rodiny. Kdyz chtela sedet vepredu v aute, bylo mi to jedno. Obcas mi uvolnila sedadlo, mne bylo fuk.
Bavily jsme se spolu o ruské literature, byla ucitelka. Obcas mi neco prelozila, azbuku vubec nedavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.24 22:56

@Lojzísek presne to, jsem rekla.
odpoved jejich otce byla, ze mu vynadal ze mam prsvdu a me pak rekl, zr to proste musim pochopit, puberta a bla, bla… rekla jsem, ze rozhodně nemusim a nebudu tohle chápat.
vic jsme se o tom uz nebavili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7028
11.8.24 22:58

Týjo, tak jestli „musíš pochopit“, tak to je hodně blbý..
Kašli na to, jste spolu chvilku. Bude se to zbytečně táhnout a jednoho dne, už značně zničená, to stejně skončíš. On bude stát za svými poklady.
Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.24 23:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.24 23:21

@petramerry1864
Můj partner má taky patnáctiletou holku, co je zvyklá sedávat vepředu v autě a její matka seděla vždycky vzadu, když spolu ještě byli. Já jsem řekla, že tohle by na mě zkusil jednou, abych si sedla dozadu. Že s ní o tom diskutovat vůbec nebudu a jemu to říkám předem, aby se zařídil.
Nikdy se mi nestalo, že by si dovolil mi říct, ať si sednu dozadu. On ví, že bych vystoupila a už s nimi nikdy nikam nejela. Moje děti jsou starší a sedají si dozadu automaticky.

• Citovat
  • Upravit
3871
11.8.24 23:25

Nebo se schazejte bez dětí. To je taky možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.24 23:35

@Martina84 to delame.jen to nejde vzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
11.8.24 23:53

Je naprosto normální, že bezdetnou se.rou cizí děti. Je naprosto normální, že se rodič dětem věnuje a nenarušuje představy bezdetne holky o jejich výchově. Ani jeden to nemate blbě. Jen se k sobě prostě nehodite, tak jako většina dvojic bezdena, detny. Funguje to spíš výjimečně a vyžaduje, aby to měli oba hozeny trochu jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7976
12.8.24 00:02
@Lama Lama píše: Více

Vždyť není bezdětná, četlas to? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
12.8.24 06:09
@Lama Lama píše: Více

Jakou bezdetnou? Zakladatelka má taky 2 děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
12.8.24 06:30

Hele a proč jsi jako neřídila ty a neseděl vzadu on? :think: jinak, pokud je má jeden týden v měsíci, tak se prostě ten jeden týden nebudete výdat. Žijete odděleně, se 4 dětmi nejspíš budete i do budoucna, tak nevidím moc problém. A řešit notebook nebo vyčítat dovolenou 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
12.8.24 06:45

Má je jen týden v měsíci, tak bych ho nechala, at si je užije sám… :palec:

Ty děti o to nestojí, zvykat si na novou cizí paní a ještě její děcka.
Já bych byla na jejich místě dost nasr. aná, že v týdnu, kdy se o mě má starat slavný Papá, musím být i s jeho novou a jejíma děckama k tomu.
Pro tu patnáctku to musí být očistec, divím se, že někam jede.

On jim nic neřekne, protože ví, že by už nepřijeli.

Do peněz bych se vůbec nemontovala, to je jejich věc, notas může mít slečna do školy a hadry něco stojí, je to lepší takhle, než kdyby jim nedal ani korunu navíc.

Jestli má nějaké neobvyklé klady, ten pán, setkávala bych se bez dětí.
Opravdu nemusíš trávit čas tak, jak nechceš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí