Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@petramerry1864 píše: Více
Já ti verim, ze holka se chova jako spratek a leze ti na nervy, proto radím nestýkat se. S přítelem můžeš trávit čas když jsou děti u matky. A ze jim kupuje drahé dárky, dovolené ti muže být, v podstatě ti do toho nic není. Vzhledem k tomu, ze má děti u sebe jen týden v měsíci, mate dost prostoru vídat se bez nich. Spokojenost si myslím, bude na všech stranách.
@masima píše: Více
Nerekla bych ze to je az takhle. Nerikej, ze tobe by nevadilo, kdyby si na tebe pubertacka otvirala pusu a prehlizela te jak krajinu.
V dnesni dobe mi to prave prijde obracene, ne ze se deti nikdo na nic nepta. Nikdo tu holku prece nenuti aby zakladatelku milovala, ale zakladni slusnost by tam byt mela. Proste je to rozmazlena holka, co si mysli ze muze vse a tata ji v tom bohuzel podporuje.
@arinecka píše: Více
Nebo je zraněná, zrazena, ztracena, chybi ji mantimely, ktere by ji otec nastavoval denne ve funkcni rodine, treba vidi denne ztrapenou unavenou mamu, co si s nima nevi rady. Nevime, nic za timto pribehem. Ano, jen z tech par radku, co cteme od nahnevane milenky, co se diky detem citi jak plebs ( nesoudim, ani se nedivim) asi uznavame vsichni, ze minimalne slovnik by mohly pred cizima přizpůsobit. Bez ohledu jestli je to nová partnerka nebo baba v trolejbuse. Ale celkove za ten pribeh nikdo nevidi, nemyslim si, ze deti jsou nasrane a zle dobrovolne. Kazdy chce byt spokojeny a stastny.
@arinecka píše: VíceTak předně kdybych já měla partnera s dětmi a viděla, že se mnou nechtějí trávit žádný čas, tak bych se s partnerem nevídala v době, kdy ty děti má pro zachování klidu a míru na všech frontách. Dokáži si dělat program i sama a ne být závislá na partnerovi. Takže by mi bylo úplně jedno, co si o mně slečna myslí.
Z těch komentářů mi tady v podstatě vyznívá, že když se lidé rozejdou/rozvedou tak už nemají nárok na to, být šťastní, protože mají děti? Takže mají zůstat sami, počkat až si děti najdou své partnery a pak možná budou mít zase nárok mít partnera?
@Anonymní píše: Více
Stačí slušné vychování a respekt k jiným osobám
A nepovyšovat se nad druhé. Kromě prvního zakladatelce chybí. Vlastně ani to ne, žaluje a žárlí na děti svého partnera ![]()
Neni to zarleni, chce jen respekt, ale to vetsinou u dnesnich deti nejde. Nejlepsi je se zatim schazet bez nich, sem tam nejaka vecere napr. a nechat tomu volny prubeh
@masima píše: Více
a neshodneme se v čem?
že vulgárně titulovat novou přítelkyni otce bez jakéhokoli důvodu, jen proto že je ta nová, u dítka na prvním stupni ZS, není v pořádku?
tobě to přijde v pořádku?
a hlavně neočekávat alespo%n základy slušného chování, na to už není nárok ![]()
@Keyllah Neshodneme, že ty důvod nevidíš a já jo. Takže za mne - není to v pořádku a na vztahu s dcerou a slušném chování by měl pracovat tatínek a to bez přítomnosti jeho nové partnerky, když jeho děti to nedávají.
Asi budu za tu ošklivou, ale mě to přijde hrozný. Ona není za chudinku co jí umřela máma, ona je ta co jí zůstal jen otec protože jí umřela maminka a to ještě v takovém věku. To fakt dospělý člověk má zapotřebí bojovat o partnera s holkou co přišla o jednoho rodiče?
@Lojzísek píše: Více
No hranice by to mít mělo, ale víc rozumu, pochopení a tolerance by měl mít ten dospělý, co se rozhodne jít do vztahu, kde je dítě. To on se rozhodne dobrovolně, na rozdíl od dítěte, které téměř nikdy nechce aby po boku jeho rodiče byl někdo cizí, místo druhého rodiče. To je naprosto normální a logické. Já když si představím, že by si máma nebo táta našli v pubertě někoho, tak jako ten někdo by to měl hodně těžký, aby si zasloužil nějaký respekt. A aby mi ten někdo říkal, kde mám sedět v autě nebo dokonce, že mám drahý noťas, který mi koupil táta, ne nějaká cizí krasavice, co s ní můj táta spí, no tak to by si za rámeček nedala. To by si zkusila jednou, to stejně nějaký nabíječ mámy. Když neví, kde je jejich místo, překračuje své kompetence a nemaji dost rozumu na to, aby chápali puberťáky, pro které je celá situace těžká, tak jako bohužel, je to jejich volba a jejich boj. Oni mají mít víc rozumu a počítat s tím, že si budou muset ten respekt sakramentsky zasloužit, když do takového vztahu jdou. A to si nemyslím, že jsem byl v pubertě drzej, nebyl ani sprostej, určitě ne před rodiči i dneska, v dospělosti před nimi nemluvím sprostě, tak nějak automaticky. Samozřejmě že by mi nic neřekli, max by mi pritakali nebo řekli ať se nerozčiluju, to stejné naopak. Naši taky mluví sprostě výjimečně, ale když máma řekne třeba, že nechápe na co koukají na YT moji mladší sourozenci, že je to samá pitchovina, tak mi úplně naskočí husina a řeknu klid mami. A samozřejmě že občas tohle slovo taky použiju a má máma pravdu, ale jelikož je to pořád moje máma, tak mi to není úplně příjemný. Ale nějakej cízi vetřelec, no tak před ním bych si servítky nebral, v pubertě ne, dneska jo a kdyby s ním byl rodič spokojený, tak bych jim to přál a snažil se vycházet s tím dotyčným, s tou dotyčnou v pohodě Ave slušnosti. Ale v pubertě bych měl asi co dělat s tím, že vůbec někoho mají a o to víc, kdyby to byl někdo, kdo by se do mě staral nebo mě nedej bože snažil vychovávat, to by bylo peklo, to jako stoprocentně a myslím, že je to naprosto logický. Jsou to halt nevděčné, těžké pozice, ale ty děti za to nemůžou a je to logické.
Pokud bych zůstala sama s dětmi a nový partner by mi vyčítal jak mají všechno, jak on by jim to nekoupil, počítal by mi peníze které do dětí vložím a co jim zaplatím jak je špatně tohle a tamto, tak snad bych ani takového nechtěla a byla sama.