Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@petramerry1864 píše: Více
Týden v měsíci, to je teda vejvar. Takže z celého roku vidí děti tátu zhruba tři čtyři měsíce.
A to jim tam ještě nacpe novou známost s dětmi, která je uražená, že nesedí v autě vepředu. ![]()
Tak si tam dřepneš jindy, máš na to zbytek měsíce. Znáte se půl roku, ani spolu nebydlíte, koho chceš proboha vychovávat. Nebo mluvit do toho, co jim koupí.
Prostě se s nim ten týden v měsíci nestykej, ať si uzijou sami sebe a ty budeš mít klid. A oni evidentně taky. ![]()
@petramerry1864 píše: VíceŽádné děti nejsou na světě proto, aby poslouchaly.
Pe. M.1
Soupeřit s puberťačkou o to, kdo bude sedět v autě vepředu to je jistě nejlepší cesta, jak situaci vybalancovat ku spokojenosti všech ![]()
Zakladatelka je typická klasická „macecha“ a dobrotu to dělat nikdy nebude Chudáci děti ty určitě blbě i dýchaj ![]()
Prosím vás a dívá se na to někdo z pohledu těch dětí?? Když se moji rodiče rozvedli, tak by mě NIKDO nepřinutil, abych s otcovou novou partnerkou trávila čas, nějak se jí přizpůsobovala, líbezně ji zdravila apod. A kdybych teda musela, chovala bych se asi nějak podobně. Naštěstí náš táta o nás “nestál”. Když jsem nechtěla, tak jsme se nestýkali. Vyšší level by ještě byl, kdyby ta dotyčná osoba měla děti, které by pak s otcem trávily čas místo nás. To bych ty děti asi upřímně nenáviděla. Jinak jsem byla naprosto slušně vychovaná, vzorná studentka gymnázia, absolutně bezproblémová. Toto bych ale bývala nedala.
@petramerry1864 na mě působis jako silna a vyrovnaná ženská, co nemá zapotřebí za sebou „tahnout“ chlapa, který jako táta chlap není. S mojí povahou bych jeho děti nevydychala a asi bychom museli od sebe, vnitřně by mi to vadilo cim dal tim vice. Slečna je zatím na začátku puberty. Až to bude i o jiných problémech, tak to bude úplně jiny salek kavy a budeš to s ním řešit ty. Něco, co řešitelné nebude, když už ted ma tatínka omotaného kolem prstu.
@petramerry1864 píše: Více
Hele, co pozoruji v okolí, je toto čím dál častější, že rodiče skáčou podle dětí, na co si dítě ukáže, to má. Rodiče jim dělají zábavu, děti si samy hrát neumějí. Jseš holt až ta druhá, děti jsou u něho na prvním místě. Já bych se s ním rozešla. Ty jeho nevychované děti mají i špatný vliv na tvoje děti, budou si z nich časem brát příklad.
@masima píše: Více
Mne tohle strašně připomíná ty situace, kdy cizí dítě chce hračku na hřišti a ty budeš za svini, když mu ji nedáš s rozzářeným úsměvem.
A nikoho nenapadne, že cizí děcko zásadně překračuje hranice vlastníka té hračky.
A pak se manželky taky nerady dělí o své manžely, ale po dětech tuhle hrůzu rozdělit se o něco, v čem spatřuješ jediný zdroj bezpečí, chtějí?
Z pohledu dětí se na to fakt málokdo dívá, takže děkuji za tento názor. ![]()
Příspěvek upraven 12.08.24 v 09:04
@Apolena05 píše: Více
Proč?
Protože moje i jeho dětí ví, že dospělí sedí v autě vždycky vepředu? Takhle se chovají megeroidní slepice?
Já bych nikdy neposadila partnera dozadu jen proto, že můj výrostek chce sedět vepředu. A to stejné vyžaduji od něho. Já tomu říkám respekt k partnerovi a základní slušnost.
Ahoj,
Nepřísluší ti hodnotit, jak moc jsou rozmazlene a ze vse dostanou bez namahy. Do tohi ti nic neni, dokud se to netýká tebe. Chovnai, ktere ale primo narusuje tvuj prostor nebo dustojnost si libit nemuzes nechat.
Napriklad ja bych nesedela vzadu v aute. Neustupuj. Respektive se nemusis hadat, nedavej ultimáta, ale proste nepristupuj na to, aby to bylo jinak, nez chces
Nicmene pokud deti mluvi sproste ato, je to vizitka jejich rodicu. Nenech si chovani libit, ale neprevychovavej.
@andrasteia píše: Více
Přesně tak. Taky bych si nikdy dozadu nesedla, protože je to pod moji důstojnost. Neustoupila bych ani mým dětem, ani cizím.
Já myslím, že toto je ale o těch dvou dospělých. U mého partnera jeho dcera byla vždycky zvyklá, že sedí vepředu a matka vzadu, ale když jsme teď spolu my, tak by si to nikdy nedovolila a to nevznikl ani žádný spor. Prostě partner to tak nastavil, že tam nebyl vůbec prostor pro diskuzi a ona to od začátku bere jako samozřejmost. Já to mám u svých dětí stejně, a to jsou starší než jeho dcera- 16 a 20. Ale nikdy by je nenapadlo cpát se dopředu, když s námi jede partner a chtít po něm, ať si sedne dozadu. ![]()
Z mého pohledu toto není problém té dcery, ale toho chlapa. Že vůbec dovolí to, aby vznikly nějaké konflikty.
@Anonymní píše: Více
Souhlas..
Já jsem při zakladatelce, ale je fakt, že jsou spolu chviličku, teprve se poznávají. Děti z toho měli vynechat, kór, když jsou v takovém věku.
A hodnotit či počítat, co svým dětem dal, nedejbože z toho vyvozovat, jací pak budou a nebudou, jaké budou nebo nebudou mít trable, to jí opravdu nepřísluší. Na to by si měla dávat veliký pozor. Tam je zase slušně mimo, mimo hranice, ona.
Každopádně bych vzadu neseděla a desetiletý by v mé domácnosti nevypouštěl z tlamky kosočtverce.
Všechno to uspěchali, zbytečně. Když má chlap děti, může být s nimi, po půl roce není třeba sešívat nějakou „rodinku“ horkou jehlou.
@Da12 To by snad mělo být normální, že má na prvním místě děti a ne přítelkyni, se kterou je jen půl roku.
Já bych teda 15 letou klidně nechala sedět vpředu a ntb za 19k je z těch levnějších, do školy ho v tomto věku už potřebuje ![]()
Přijde mi, že docela překračuješ svoje pravomoce a důležitost, vlastní dítě je vždy na prvním místě.
Pokud v tom nejsi spokojená, rozejdi se, a neřeš co jak on s vlastními dětmi, to ti nepřísluší. Nejste dvacet let manželé.