Mám averzi na jeho děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7294
12.8.24 16:22
@Apolena05 píše: Více
Čestné místo v autě je vzadu za spolujezdcem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.24 16:58

Plně to chápu a když to tak má člověk dlouhodobě, nelze mít ty děti rád. I když částečně za to nemohou, protože to je pouze na tatínkovi/rodičích, co vše dovolí.
Také nemám ráda partnerovu dceru, je ji 16, jsme spolu něco přes rok. Vztah máme spolu hezký, jen do chvíle, dokud se nejedná o ní. Ona se naučila jak na něj a tak ji všechno projde, všechno může a když jde náhodou do tuhého, tak ona je ta chudinka, které umřela maminka, takže ona vlastně za nic nemůže :zed: Byla jsem naivní, když jsem si na začátku myslela, že nějak opatrně se s tím dá něco dělat. Nedá. Časem je to horší, hádky se stupňují a změna k lepšímu žádná.

Prosím anonym z důvodu rodinné situace.

• Citovat
  • Upravit
7028
12.8.24 17:13
@Apolena05 píše: Více

Citát hezký, ale kované „maminky“ všech „dětiček“ světa při čtení příspěvku zakladatelky zřejmě přehlédly, že dceruška neumí ani slušně pozdravit a z desetiletého synáčka létají kosočtverce.
Jinak souhlasím, aby se páreček zatím vídal bez dětí, i když budoucnost to zřejmě nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
12.8.24 18:23
@Lojzísek píše: Více

Až bude mít zakladatelka puberťáky, pak může moralizovat :roll: I když vulgarismy u nás se netolerují, mezi sebou se dokáží „slušně pojmenovat“ :think: A to jsou vlastní sourozenci. A nenaděláš nic :think: V sedmi a devíti letech jsem měla zlatíčka ;) Tím neomlovám jejich chování, ale zakladatelka je prostě pro ně vetřelec. Rozchod je jediné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.24 18:45

Ty jo, nevim teda na co reagovat driv. no ale neco musim rict, treba to, ze ja se k nim rozhodně pres týden co ma deti necpu, ani omylem, neni mi tam prijemne, vetsinou mam kupu prace a svych starosti, vidame se sporadicky, to uz musi byt. Uplne chapu, ze ze me nejsou nadseny, ani to po nich nechci.Ale myslim, ze základní slusnost si zaslouzim. Vzdycky neco privezu, kdyz tam jedu, dostanou darky k narozeninam… proste si nemyslim, ze jsem mrcha. Nic vic asi k tomu nema cenu psat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22568
12.8.24 19:32
@petramerry1864 píše: Více

Nic vic nepis. Tady je kazda zaslouzila macecha, takze ty jses za megeru. Me exuv syn taky nevadil, ale to, co z nej delal jeho otec, z nej udelalo nesnesitelny rozmazleny dite.
A presne, dite nebude urcovat, kdo kde bude sedet. Jine by bylo, kdyby se chtelo dohodnout, ale to tihle rozmazlenci neumi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7028
12.8.24 19:52
@ibis píše: Více

Že chce, aby se děti chovaly minimálně slušně, není žádná megerovitost nebo moralizování. Ve své přítomnosti bych desetileté píčující dítě rychle usměrnila a fakt bych to netolerovala. Ale když papínek omlouvá pubertou, není jiné cesty než rozchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
12.8.24 20:56

Kdyz nad temi sedadly tak premyslim, v nasich ceskych koncinach asi porad plati model, ze muz ridi, zena sedi vedle, deti vzadu. :think: Proto nekteri vnimaji sedadlo spolujezdce jako sedadlo pro partnerku. Taky je tam zrcatko, ze :think: Takze asi je to napadeni uzemi dotycne :lol:

My se spis rozhodujeme podle delky nohou dotycnych. Kdo ma delsi nohy, jde dopredu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1016
14.8.24 05:33

Uf, nu, zažila jsem macechu - mým dětem nalajnovala kasárna a ve finále jim vysvětlila, že si je s tatínkem vezmou a převychovaji, neb já to dělám blbě :mrgreen: 2 roky soudu - fakt legrace. Ale co se týče tvé situace - z psaní je evidentní, že rychleji konáš než myslíš, horká hlava. Už ten text je jak šifra Mistra Leonarda. Nevíš co se stalo a pořád máš jen verzi chlapa, takže nesuď. Děvče tě nezdraví protože nechce a nedá se nikoho nutit, stejně jako sprostost není nutně vina rodiče. Tak staré děti už mají sociální skupinu daleko širší a naučí se ledacos. Tvoji kluci se tě spíš bojí a tak šlapou jak ty chceš aby zas neřvala. Ono to pak vypadá jako vychování… Kecy, že tvoji kluci se nakazí od jeho kluka, to by mě trefil šlak. A propos, po půl roce potkavani se fakt neznáte, hrajete na sebe komedii zamilovanou. Oba byste měli dospět, než se budete pouštět do nových vztahů. Moudrá dospělá žena má respekt už jen tím, že je a chlap má být chlap a situaci vést, ne být zticha. Všechny děti načítají energie lidí a podle toho reagují. To není o ustupování nebo ochcávání teritoria, oni musí být vláčeni jeho a tvým rozhodnutím být spolu. Nevím no, jsou hakliví na cokoliv narusujici jejich prostor s tátou a je to logické. Vsadím se, žes je odsoudila po prvním potkání podle povrchu, co ti ukazují. Zaženeš psa do kouta a on ti skočí do xichtu, tak to prostě je. Sezení vepředu - urazis se místo lehkého žertu, že se budete střídat nebo upozornění, že je to sedadlo smrti a byla bys radši, kdyby seděla na bezpečnejším místě…? Sprostá slova, to samé. Ty jo, od koho ses naučil taková slova? To mě mrzí, že takový pěkný kluk vypouští z pusy takové smraďochy, cejtis jak smrděj? Klidně bych mu čuchla k puse. Problém máš ty a budeš ho mít vždycky, pokud nedospejes. Bereš si Všechno osobně, ale na druhou stranu, aspoň chlap uvidí dřív s kým se schází - to NENÍ soud, jen konstatování. Měnit můžeš jedině sebe, okolí ti ukáže jak to skutečně máš, stačí mít sebereflexi a dívat se… Hodně zdaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
14.8.24 07:59
@Vrabuska píše: Více

takže sprostost není vina rodiče, protože dítka se pohybují v různých skupinách a naučí se lecos od jiných dětí, ale zároveň nehrozí že by se dítě ( její kluci) nakazili v užívání sprostých slov od jiného dítěte ( syna chlapa) :think: a tobě to dává smysl a máš pocit, že je to objektivní? :think: jinak celkem souhlasím, ale jde vidět že jsi ex a s next válčíš, nejsi úplně objektivní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
14.8.24 08:34

@petramerry1864
Naprosto Vám rozumim. Příště jakmile má chlap dceru která s ním točí tak je to průser. Můj přítel má syna tak jsem ráda, protože vím že bych to nedala. Problém je že to nikdy nemůžete vyhrát. Chlap ty schválnosti nevidí. Já bych mu asi napsala dopis kde bych popsala různé situace které jsou pro Vás nepřijatelné. Já osobně už bych nebyla ochotná bojovat a prevychovavat, zvlášť když ten chlap by nespolupracoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
14.8.24 09:11

Myslim, ze v tomhle se nikdy nesejdete, mam to podobne, jen s tim rozdilem, ze nase deti jsou uz dospele, ale jeho dostanou vsechno, muzou vsechno, nevazi si ho, jsou vycurany a skacou mu po hlave, nikdy s nicim nepomuzou, muj syn se k nemu chova jako k vlastnimu, nikdy nerekne ne, oni si dokonce ani nevzpomenou kdy ma naro., muj syn vzdy, vidi ten rozdil, no co uz ted. Nevyhrajes, deti budou vzdycky prvni :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
14.8.24 09:19
@karkarka píše: Více

To je z kategorie „lvi žerou první“ 😀
Někdo tady zmínil ochcavani teritoria a myslím, že je to přesné.

O jaké schválnosti se konkrétně jedná? Holka chce sedět vepředu, nechala bych ji, příležitost se víc poznat se synem vzadu. Vulgární slovník cizích dětí zásadně neřeším, a že to někdy lítá, maximálně to s humorem okomentuju, ale není to přece moje vizitka. Do finančních záležitostí už nextce vůbec nic není. Á propos, takových nextek ještě může být, děti má jen jedny. Navíc jeden týden v měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
14.8.24 09:24

Prostě jsi cizí. Jsou v pubertě, co by se snažili. Víc nemá cenu psát. Možná jim i vadis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
14.8.24 09:29

Tyjo, ty jsi zlato… 19k noťas je levný…jo, ty jsi sen… Radši ty děti ignoruje, uděláš nejlíp. 19k 4k za ní utratil a ty se můžeš obrátit. Proč. Neplatis to. Nejsou to tvé peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí