Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jsem s muzem skoro deset let, oba mame sve deti z prvnich vztahu. Deti se navzajem respektuji, jsou k sobe slusne, ale navzajem se nemusi, jsou proste hodne jine. Muzovy deti ma v peci jeho byvala zena, takze kontakty jsou o vikendu a prazdninach - nakonec to praktikujeme tak, ze se venujeme detem kazdy oddelene, dovolenou mame kazdy se svymi detmi sam a pak jedeme na jednu dovolenou sami ve dvou. Vyhneme se tam zminenym stretum a v pohode jsou vsichni.
@Anonymní píše: Více
Ty máš výrostka, někdo jiný má dítě… btw základní slušnost je, že dítě tě vždy nechá sedět vepředu, ale ono si nemůže vybrat nikdy? ![]()
Vždy vepredu sedí jenom Ti dospělí kteří si nutně musí mastit ego na 15ti létě holce a názorně ji předvádět „kdo tomu tady teď velí“.
Hrozny a smutný…ale bohužel velmi častá klasika ![]()
Ty kráso. Tady je pod něčí důstojnost nechat sedět dítě (i vlastní) vepředu v autě. ![]()
Tak já kdybych seděla vzadu tak je pobliju. Mně se Teda dělá blbě i vepředu… Ale vzadu je to extrém a jistota.
Ale tedy nevěděla jsem že přední sedadlo je něco extra. Naopak když mate řidiče sedíte vzadu. ![]()
U mě je to ryze nutnost.
Blbost, pro ty děti to není lehká situace, když má rodič nového partnera, partnerku a ústupky jsou na místě. Ne ve všem a pořád samozřejmě, to je zas druhý extrém. Dítě se musí se vším vypořádat, bez scén, ale dospělý si bude vymrčovat takovou kravinu, protože je přece víc a výrostek ať si sedí vzadu a maximálně se usmívá na novou tetičku nebo strýčka. No nedivím se, že to tak úplně nefunguje. A vina není u dětí. Dospělý má mít snad víc rozumu a měl by se do kůže toho dítěte vcítit, když jde do vztahu, jde to dítě je a ne hrát takovouhle přiblblou hru, já jsem dospělá, já jsem víc.
@karkarka píše: Více
No jo no, někdo si neumí zasloužit respekt, tak pak musí dělat takový komedie, protože je přece někdo a dítě je jen obyčejný výrostek.
Hele, predni sedadla auta nejsou žádné trůny ![]()
A ty na tu patnactku dobre zarlis. ![]()
Vedle řidiče je sedadlo smrti tak tam sedět musí být za odměnu ![]()
@petramerry1864 píše: Více
Ex a jeho syn byli oba to samé. Kluk byl rozmazlený, protože tatínek chtěl být lepší než maminka
. Měl přesně všechno, na co si ukázal. Já svoje děti vychovávala jinak a ty pak samozřejmě na mě byly naštvané, protože milostpán měl a směl všechno.
Když kluk začal sedět vepředu, tak jsem taky pěnila. naštěstí jsem měla lepší auto a většinou jsme jezdili mým, takže to neexistovalo, když jsem neřídila, abych seděla vzadu.
Ex s tím měl velký problém, protože chlapeček… že ![]()
Rozešli jsme se a toto byl určitě jeden z důvodů, nedá se to vydržet.
@Markéta80 píše: Více
A už z toho důvodu tam děti primárně nestrkáš…
@schnulla píše: Více
Tady všechno. Kované macechy s IQ tykve, empatií nula nula prd, za to neochvějně přesvědčené o vlastni vedůležitosti a neomylnosti jezdí VŽDY vepředu, protože jezdit vzadu je pod jejich důstojnost. Konec citátu.
![]()