Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Josefuna píše:
Už jsem to psala. Jsem vdaná a s dětma, takže volný čas mám teď jiný než bych měla sama. Ale i tak mi hodně známých říká, že je problém se seznámit, protože celý den tráví v práci a na cestě do ní a z ní. Volné jsou akorát ty víkendy. Člověk by se cíleně musel přihlásit na nějakou aktivitu, kde je hodně lidí.
A k tomu doplním, že po práci jsou děti. Jinak klobouk dolů před každým, kdo dokáže flirtovat, když je někde s dětmi.
@unuděná píše:
@Josefuna Já bych ale nečekala, až mě někdo osloví, chápeš? Nepotřebovala bych se po třicítce cítit jako princezna, kterou někdo dobývá. Prostě tohle vyplyne spíš z nějakého kontextu. Někoho, kdo by mě zastavil a řekl hlášku typu „slečno, máte krásné oči, nešla byste na kafe“ bych stejně poslala do hájeChápeš nebo vysvětluju zbytečně?
Mimochodem ano, dva páry v mém okolí je opravdu malinké procento s příhlédnutím k tomu, s kolik dalšími lidmi se znám a vím, jak se seznámili
Moje kamarádka je snad nejvíc sociální člověk jakého znám, díky práci i soukromě se pohybuje mezi spoustou a spoustou lidí, má dokonce i psa
a stejně byla 5 let od rozchodu s lůzrem sama a ne a ne najít. Někdo může říct, že moc tlačila na pilu, někdo zase, že málo, někdo, že byla moc stará a působila zoufale
Asi taky není typ, který by někoho oslovil sám, musí být sbalena (a jak ji znám, tak někdy ani nepozná signály, že se někomu líbí
). Prostě je to čistě individuální věc a taky trochu osud podle mě.
@Sedmnactnulajedna píše:
@unuděná
Uplne nejlepsi jsou ty reci, jak v realnem zivote se nekdo seznamuje v jednom kuse nebo ji oslovuji muzi jak na bezicim pasu, takze proc lezt na seznamky.
Ja se taky seznamuju v realnem svete, usmivam se, jsem pratelska, dostavam nabidky, ale kdyz hledas nekoho na vztah, je to uplne jinej level. Teprve pak zjistis, ze 99 % chce jenom flirt, nezavazny sex anebo proste je zadany, ale radi si popovidaji se zenou u obeda, jen tak. Takze razem je vyber o mnoho uzsi a situace uplne jina, nez kdyz pomalu slysim zlate svatebni zvony, kdykoli s nekym sympaticky promluvim nebo zaflirtuju. To je takove fantazijni videni.
Potkat nekoho je samozrejme mozne a bezne se to deje, ale seznamka ma ponekud vetsi fokus. Neni duvod ji odsuzovat.Edit: 99 % z tech, co se mi libi
Příspěvek upraven 29.01.21 v 12:35
Amen ![]()
@unuděná píše:
Ona se ale kolem mě neudělala sama od sebe a o tom to je
No vidíš, mně zase přišlo, že se kolem mě tvoří hlavně tehdy, když něco potřebují ![]()
@Josefuna píše:
To není až tak důležité, to je důležité tak na emimunu. Možná by se děvčata divila, kolik techniků a IT pracovníků píše s hrubkami, ale kdyby děvčata viděla jejich plat, tak by jim to ráda odpustila.
No vidis, ja IT doma mam a pise v pohode. S jeho vydelkem (neb neni zamestnanec) jsem tez spokojena
. Musis se smirit s tim, ze kazdy mame na partnera jiste pozadavky a jako bych nechtela nekoho o deset let starsiho, nechtela bych partnera, ktery by mel problemy s materskym jazykem.
@unuděná píše:
@Josefuna No a mě právě přijde lepší seznamovat se když už online, tak třeba právě přes FB skupinu milovníků cizích jazyků (příklad), než na klasické seznamce, která je prvoplánově určena k hledání partnera. Taky tam můžeš najít kamarády/kamarádky, kteří tě pak zase seznámí s někým dalším atd.
Pak se ti taky může stát, že působíš jako zoufalka, která se nakýbluje všude, aby tam někoho potkala. Já tyhle typy nemám rád. Zajímají se o tu činnost a o mou osobu jen do té míry, dokud nezjistí, že já nemám zájem a nemám ani kamarády k seznámení. Jestli tady někdo označil seznamku za zoufalost, tak já považuju tohle chování za zoufalost.
@Julča001 Věřím. Ony ženy po rozvodu, zvlášť pokud už mají děti, jsou taková specifická kategorie. Ať už muže hledají nebo ne, nesou si v sobě ten rozvod a jisté zklamání od minulého chlapa, plus samozřejmě ty stížené podmínky s dětmi. Tam bych si upřímně radit neodvažovala. Ale mladý kluk bez závazků (potažmo holka) by měl žít. A ne klikat.
Myslím, že už tu do toho nebudu dál zabředávat, samozřejmě můj názor není jediný platný a už vůbec ne univerzální. Každý jsme nějaký a každý má jiné požadavky a možnosti. Vše, co jsem chtěla svými příspěvky říct je to, že lidé, kteří mají aktivní zájmy a udržují si přátelství, většinou seznamku nepotřebují. A víc koukat kolem sebe než do telefonu. To mi přijde jako ošklivý nešvar, když sleduji pěkného chlapa v autobuse a on pět zastávek neodtrhne obličej od obrazovky…
Potkala jsem manžela na seznamce, ale to nám oběma bylo už hodně přes 30. Seznámení s ním předcházelo 2 roky randění, během nichž jsem potkala opravdu leccos - od nabidek sexu a ženaté nevěrníky přes vyšinuté jedince, chlapce kteří se scházeli jen z nudy, spoustu rozvedených, kteří hledali hospodyně k dětem, zoufalce, které nikdo nechtěl, až po chlapy, kteří byli celkem fajn, ale prostě jsme si nesedli, vyšumělo to apod.
Nicméně vytrvalost přinesla ovoce. Když jsem šla na první rande s manželem, řekla jsem si - ještě tenhle poslední a už s tím končím. Nakonec jsem našla fakt super chlapa, lepšího jsem si nemohla přát.
Moje rada je vydržet ![]()
@riccius píše:
Pak se ti taky může stát, že působíš jako zoufalka, která se nakýbluje všude, aby tam někoho potkala. Já tyhle typy nemám rád. Zajímají se o tu činnost a o mou osobu jen do té míry, dokud nezjistí, že já nemám zájem a nemám ani kamarády k seznámení. Jestli tady někdo označil seznamku za zoufalost, tak já považuju tohle chování za zoufalost.
Jaké chování? Jako zájem o koníček a lidi kolem něj je zoufalost?? ![]()
@riccius píše:
Přesně, není to autentické. Takže každý by se měl seznamovat tak, jak je pro něj přirozené, i kdyby to byla seznamka a ne se stylizovat do zájmů a koníčků, které mě nezajímají, jen abych přes ně potkala chlapa. Představ si, že se někdo seznámí se ženou v nějakém „zájmovém kroužku“ a je nadšen, že někdo jeho koníček sdílí a pak zjistí, že to všechno byla lež
Prostě extroverti nikdy nepochopí, jak můžou mít introverti v reálném životě problém se seznámit. Každý má nějaké silné stránky, já si třeba troufnu říct, že jsem na seznamce nikdy neměla problém rozvinout zajímavou konverzaci a zaujmout a nikdy jsem neměla problém jako čtu tady: mluví jen o sobě, na nic o mně se neptá, co mu mám napsat atd.
@unuděná píše:
Jaké chování? Jako zájem o koníček a lidi kolem něj je zoufalost??
Ne předstíraný zájem, který opadne ve chvíli, kdy tam není potenciál na klofnutí chlapa.
@Julča001 Ježiš ale tohle tu nikdo neradil, natož ne já probůh!!
Naopak!! Já doporučovala seznamovat se přes svůj REÁLNÝ koníček. A pak logicky můžou vzniknout nejen vztahy milenecké, ale i ty přátelské.
@unuděná píše:
@Julča001
Vše, co jsem chtěla svými příspěvky říct je to, že lidé, kteří mají aktivní zájmy a udržují si přátelství, většinou seznamku nepotřebují. A víc koukat kolem sebe než do telefonu. To mi přijde jako ošklivý nešvar, když sleduji pěkného chlapa v autobuse a on pět zastávek neodtrhne obličej od obrazovky…
Určitě, však já jsem hned na začátku psala, že v tomhle mladém věku by to přece jen mělo jít přirozeně. Jinak moje kamarádka byla kdysi sbalena chlapcem, co s ním jezdila stejným autobusem
, dneska by se to díky čumění do mobilu už asi nepovedlo a to je přesně ono…
@riccius píše:
Ne předstíraný zájem, který opadne ve chvíli, kdy tam není potenciál na klofnutí chlapa.
Tak tos ale vůbec nepochopil podstatu toho, co jsem psala. Sorry kámo.
@unuděná píše:
@Julča001 Ježiš ale tohle tu nikdo neradil, natož ne já probůh!!Naopak!! Já doporučovala seznamovat se přes svůj REÁLNÝ koníček. A pak logicky můžou vzniknout nejen vztahy milenecké, ale i ty přátelské.
Ale však jo, ale riccius správně zmínil, že jsou i takoví lidé, kteří to dělají uměle ![]()