Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě bych rád podotkl, že dělám spoustu jiných aktivit, mám rád cvičení, výlety, občas nějaký film procházky se psem, plavání, prostě různě, není to tak, že bych byl nalepený na seznamce a jen hledal co se chytne
@Anonymní píše:
Ahoj, docela by mě zajímal váš názor. Snažím se seznamovat se ženami, mně je více jak 20 a seznamuji se ve věku 18-25. Není to nějak intenzivně, ale když si s nějakou jak se říká sednu, domluvíme se a sejdeme se - jsou to holky ze seznamek. A zde nastává problém. Nikdy z toho nic není. Nebím, jestli je chyba u mě nebo kde. S jednou to vyšlo tak, že jsme zůstali přátelé, docela dlouho, byli jsme na dovolené a jsme v kontaktu dodnes. To si nestěžuji.
Ale u zbytku mi připadá, že jsem buď vadný kus nebo nevím. Sejdeme se, všechno je v pohodě, smějeme se a ve většině případů to končí, nebo se vidíme vícekrát a pak to skončí, vyšumí. Některé si pak mají tendenci furt vypisovat a i to je časem omrzí. Nakonec z nějaké vypadne, a to doslova- že měla založenou seznamku jen z nudy a aby si zvedla sebevědomí zprávami od mužů, že je žádaná.
Já vám tedy nevím, někdy si píšeme dva dny a jdeme se sejít, někdy třeba i týden, dva
Mě to celkem mrzí a hledám, kde může být problém. I když by z toho vztah nebyl, přeci jsme lidi a můžeme být kamarádi, nějaké to poznávání a tak, poznáme se, máme si o čem říct a pak najednou to vyšumí, přijde mi to jaký ztracený čas.
A když mi pak nakonec řekne, že je vlastně sama spokojená a nikoho nehledá nebo to má jen z nudy, tak..Přitom není výjimka, že taková holka šla třeba 4× v týdnu na schůzku a každý den s jiným, to potom musí mít v hlavně guláš.Bere to na seznamce vůbec někdo vážně, chce člověka poznat více do hloubky nebo to mají jen pro „srandu“ jak jsem se ve většině případů setkal já? Potom je to ještě jeden typ, se kterým jsem se poznal, a to je stěžovací. Stěžovaly se mi, jak je nikdo nechce, nejsou hezké, nedaří se jim…opravdu nevím, jestli je chyba ve mně a mám o sobě pochybovat nebo jen špatný výběr.
Ještě mě dorazí, když mi řeknou, že jsem jediný koho na seznamce potkali normální, že jim píšou jen úchylové z 95 %
Ahoj já myslím, že je to dobou a myslím si, že opravdu teď mladí mají seznamku jen z nudy a baví se tím…je to smutné, ale je to tak. Badoo je třeba úplně katastrofen
. Možná to bude znít trapně, ale co byly seznamky za mých mladých let typ
, vztah se tam dal najít na dlouho a když to nevyšlo kamarádství přetrvává léta…prostě pěkné vzpomínky, měli jsme i srazy na seznamkách apod…člověk dá se říct nepotkal žádného s..ňáka…
@Anonymní píše:
Ještě bych rád podotkl, že dělám spoustu jiných aktivit, mám rád cvičení, výlety, občas nějaký film procházky se psem, plavání, prostě různě, není to tak, že bych byl nalepený na seznamce a jen hledal co se chytne
Tak se na ty seznamky vykašli. Já jsem stará škola, pro mě je to synonymum zoufalství, podle toho to tam taky tak vypadá, co slýchám.
@Anonymní píše:
Ideální partner
, tak hledej seznámení venku na výletu, procházce i tak to jde…vím, že je blbá doba, ale lepší jak honit ty pro…tutky na seznamkách ![]()
To je na seznamkách běžné, lidi přebírají potenciální partnery jak housky na krámě… platí pro chlapy i pro ženský. Pokud něčím odradíš, nebo prostě jen nezaujmeš na první-druhý schůzce, už to prostě nepokračuje… Chybu můžeš dělat, ale nemusíš. Těžko říct. Ber to tak, že vzájemně kompatibilní jsou 2 lidi z xx…
@Anonymní píše:
Proč tedy chodíš na seznamky? Jsi mlaďoch! Já bych na seznamce hledala až když bych měla fakt pocit, že mi ujíždí vlak a očekávala bych, že tam budu nacházet podobně zoufale „neudatelné“ kusy. Ale možná je to dnes jinak
Využila bych tvých koníčků a hledala tam. Při procházce se psem se seznamuje naprosto skvěle i v dnešní covidové době ![]()
„měla založenou seznamku jen z nudy a aby si zvedla sebevědomí zprávami od mužů, že je žádaná.“
No tak tady máš tu odpověď, chyba asi není na tvém přijímači ![]()
Děkuji všem za reakce
. Asi máte pravdu, ale vždy po takové zkušenosti hledám chybu ve mně a začínám pochybovat, přitom když situace procházím, nenrážím na nic špatného. Hezky se oblékám, navoním, chovám se k nim slušně, vážně nevím. Navíc mě mrzí, když dávají falešně naděje. Vidíte se několikrát, dokáže naslibovat hory doly a pak ze dne na den ticho. Přitom online na sítích svítí zeleně od rána do večera, takže to má vážně spíš pro tu zábavu
.
Mně by úplně stačilo, kdyby lidi byli upřímní. Po první schůzce řekli jo, jsi fajn, ale něco mi nesedí, tak z toho nic nebude. A ne že vám třeba i napíše, že to bylo fajn, píšete si dál, dokonce se třeba i setkáte, všechno v pohodě, naplánujete si třeba i nějakou cestu či výlet do přírody a ono pak nic…mrzí mě to. Přijde mi, jako by holky samy nevěděly, co vlastně chtějí a mají to vážně jen pro zabití času. Ale jakmile třeba přidám na sociální síť nějakou fotku - ne že bych to dělal často, tak jednou za měsíc, dva, tak se můžou zbláznit, říkají, jak mi to sluší
Čím dál víc mám pocit, že bych měl snad hledat už ženy 30+, protože ty mladé, řekněme 18-25 už nežijí snad jiný než virtuální život a vztahy nejlépe přes písmenka z tepla domova.. No, přijde vám normální, aby byly online od rána do večera/noci? Mně teda ne ![]()
Ještě abych dodal, tak neříkám, že chci nutně vztah, poznat nové lidi a najít si kamarády je taky fajn. Navíc když se třeba i máte o čem bavit, tak minimálně nějaké přátelství či udržení kontaktu bych třeba čekal, ale je to taková instantní doba.
@Anonymní píše:
Děkuji všem za reakce. Asi máte pravdu, ale vždy po takové zkušenosti hledám chybu ve mně a začínám pochybovat, přitom když situace procházím, nenrážím na nic špatného. Hezky se oblékám, navoním, chovám se k nim slušně, vážně nevím. Navíc mě mrzí, když dávají falešně naděje. Vidíte se několikrát, dokáže naslibovat hory doly a pak ze dne na den ticho. Přitom online na sítích svítí zeleně od rána do večera, takže to má vážně spíš pro tu zábavu
.
Mně by úplně stačilo, kdyby lidi byli upřímní. Po první schůzce řekli jo, jsi fajn, ale něco mi nesedí, tak z toho nic nebude. A ne že vám třeba i napíše, že to bylo fajn, píšete si dál, dokonce se třeba i setkáte, všechno v pohodě, naplánujete si třeba i nějakou cestu či výlet do přírody a ono pak nic…mrzí mě to. Přijde mi, jako by holky samy nevěděly, co vlastně chtějí a mají to vážně jen pro zabití času. Ale jakmile třeba přidám na sociální síť nějakou fotku - ne že bych to dělal často, tak jednou za měsíc, dva, tak se můžou zbláznit, říkají, jak mi to slušíČím dál víc mám pocit, že bych měl snad hledat už ženy 30+, protože ty mladé, řekněme 18-25 už nežijí snad jiný než virtuální život a vztahy nejlépe přes písmenka z tepla domova.. No, přijde vám normální, aby byly online od rána do večera/noci? Mně teda ne
Zrovna jsem ti to chtěla napsat, že možná bys udělal lépe hledat ženu starší. Akorát pozor, ta 30tka je pro spoustu z nás dost zlomová a přichází touha po hnízdění a rodině.. Tak spíš 25-30 a hlavně se stejnými zájmy
![]()
@terien píše:
Tak se na ty seznamky vykašli. Já jsem stará škola, pro mě je to synonymum zoufalství, podle toho to tam taky tak vypadá, co slýchám.
Já si nemyslím, že je to pro zoufalce, dneska už se všechno přesouvá na internet, teda i seznamování. Ale ve věku kolem 20 si myslím (pokud teda pominu covid), že lidi kolem sebe mají ještě dost vrstevníků, se kterými je možné se seznámit naživo (ve škole, v souvislosti s koníčkem, sportem…). Od určitého věku, když se člověk začne pohybovat pořád v tom samém okruhu lidí je už těžší se seznámit normálně.
@Anonymní píše:
Tyto aktivity jsou pěkné, ale nikoho tam nepotkáš. Najdi si, třeba i nový, koníček kde je větší koncentrace lidí se stejným zájmem. Parta co se schází na volejbal, na facebooku jsou skupiny co pořádají společné výšlapy a výlety, choď se psem na cvičák, jdi třeba na kurz vaření?…
@Anonymní píše:
Přijde mi, jako by holky samy nevěděly, co vlastně chtějí a mají to vážně jen pro zabití času.
Zase sis odpověděl sám, od lidí, kteří nevědí co hledají (a jestli vůbec něco) těžko můžeš chtít nějaké vyjádření. Třicítky bych asi zatím nechala být, ty budou dost jinde, ať si sebevyzrálejší ![]()
Děkuji, asi máte všichni pravdu, že bych se na seznamky měl docela vykašlat, ony třeba časem zjistí, že udělaly chybu a ozvou se, kdo ví. Zkusím raději nějaké ty skupiny ![]()
ještě jsem tak přemýšlel, že by nebylo špatné zkusit hledat cizinku S několika jsem si psal, byť úplně z jiného města, a obecně mi přidjou víc v pohodě a upřímnější než holky u nás na seznamkách, co jsem poznal, ale kdo ví, jaké jsou v reálu
Ahoj, docela by mě zajímal váš názor. Snažím se seznamovat se ženami, mně je více jak 20 a seznamuji se ve věku 18-25. Není to nějak intenzivně, ale když si s nějakou jak se říká sednu, domluvíme se a sejdeme se - jsou to holky ze seznamek. A zde nastává problém. Nikdy z toho nic není. Nebím, jestli je chyba u mě nebo kde. S jednou to vyšlo tak, že jsme zůstali přátelé, docela dlouho, byli jsme na dovolené a jsme v kontaktu dodnes. To si nestěžuji.
Přitom není výjimka, že taková holka šla třeba 4× v týdnu na schůzku a každý den s jiným, to potom musí mít v hlavně guláš.
Ale u zbytku mi připadá, že jsem buď vadný kus nebo nevím. Sejdeme se, všechno je v pohodě, smějeme se a ve většině případů to končí, nebo se vidíme vícekrát a pak to skončí, vyšumí. Některé si pak mají tendenci furt vypisovat a i to je časem omrzí. Nakonec z nějaké vypadne, a to doslova- že měla založenou seznamku jen z nudy a aby si zvedla sebevědomí zprávami od mužů, že je žádaná.
Já vám tedy nevím, někdy si píšeme dva dny a jdeme se sejít, někdy třeba i týden, dva
Mě to celkem mrzí a hledám, kde může být problém. I když by z toho vztah nebyl, přeci jsme lidi a můžeme být kamarádi, nějaké to poznávání a tak, poznáme se, máme si o čem říct a pak najednou to vyšumí, přijde mi to jaký ztracený čas.
A když mi pak nakonec řekne, že je vlastně sama spokojená a nikoho nehledá nebo to má jen z nudy, tak..
Bere to na seznamce vůbec někdo vážně, chce člověka poznat více do hloubky nebo to mají jen pro „srandu“ jak jsem se ve většině případů setkal já? Potom je to ještě jeden typ, se kterým jsem se poznal, a to je stěžovací. Stěžovaly se mi, jak je nikdo nechce, nejsou hezké, nedaří se jim…opravdu nevím, jestli je chyba ve mně a mám o sobě pochybovat nebo jen špatný výběr.
Ještě mě dorazí, když mi řeknou, že jsem jediný koho na seznamce potkali normální, že jim píšou jen úchylové z 95 %