Narcistická porucha osobnosti

320
13.3.15 11:31

Narcisticka porucha osobnosti

Ahoj holky, je tu nekdo kdo ma s touto poruchou zkusenosti? Treba mel narcistickeho rodice nebo partnera.. Jak jste to prezily? Diky za odp. :kytka: snad se tu nekdo najde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21111
13.3.15 11:35
@Aerith píše:
Ahoj holky, je tu nekdo kdo ma s touto poruchou zkusenosti? Treba mel narcistickeho rodice nebo partnera.. Jak jste to prezily? Diky za odp. :kytka: snad se tu nekdo najde..

já to mám a vůbec se sebou nedokážu vydržet, tak jen přežívám, jediný co mi zlepší náladu, je pohled do zrcadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
13.3.15 11:41

@pohledzdruhestrany fakt? Tak to adi nemas, protoze bys mel byt sam se sebou nejstastnejsi. Neni to vzhledu, je to o enormni sobeckosti, egoismu, a potom taky psychickemu zneuzuvani nejblizsich.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.15 11:42
@Aerith píše:

Moje dcera žila sedm let s takovým partnerem a nakonec to nevydržela a již jsou
několik let rozvedeni.
 http://cs.wikipedia.org/wiki/Narcismus

• Citovat
  • Upravit
320
13.3.15 11:46
@Anonymní píše:
Moje dcera žila sedm let s takovým partnerem a nakonec to nevydržela a již jsou
několik let rozvedeni.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Narcismus

Dekuji za reakci.. A meli deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
13.3.15 12:09
@Aerith píše:
Dekuji za reakci.. A meli deti?

Ty máš s nějakým takovým dítě? Jste manželé? Potřebuješ specifické znalosti, aby sis zachovala zdraví.

• Citovat
  • Upravit
320
13.3.15 12:35

@Hanney tak nejak.. Myslim ze manzel je. Cetla jsem x clanku na PsychologyToday, to je myslim relevantni pramen - temer vsechny priznaky na nej sedi. I jeho pratele/rodina potrvzuji. Ma docela vykyvy.. Momentalne me ignoruje, jenom komanduje. Vsechno se mu doma musi podridit. Ma kupu kamaradu a je s nimi porad venku.. Jsem na vse sama, coz je samozrejmost. Je toho vic nechci psat roman. Mame syna 2r. Mam strach co bude dal. Uz ted to nemuzu vydrzet. Chodim i k psychologovi. Verila jsem ze se to spravi, ale je to stejne uz 2roky. Jeste nemame na to abychom odesli, tak ted jak to vydrzet a nezblaznit se :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
13.3.15 12:40

Tuhle poruchu ma pritelkyne od bratra meho partnera. Bratr uz se s nikym nestyka, ani s rodici, on vypada jak chodici mrtvola, ma tiky, klepe se. Ale zrejmne o tom nevi ani on a uz vubec ne ona. :(
Nemuzou mit deti, tak alespon v tomto pripade spravedlnost asi existuje. Ale je to smutny, sileny. Je z nej uplne jinej clovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
13.3.15 12:52
@Aerith píše:
@Hanney tak nejak.. Myslim ze manzel je. Cetla jsem x clanku na PsychologyToday, to je myslim relevantni pramen - temer vsechny priznaky na nej sedi. I jeho pratele/rodina potrvzuji. Ma docela vykyvy.. Momentalne me ignoruje, jenom komanduje. Vsechno se mu doma musi podridit. Ma kupu kamaradu a je s nimi porad venku.. Jsem na vse sama, coz je samozrejmost. Je toho vic nechci psat roman. Mame syna 2r. Mam strach co bude dal. Uz ted to nemuzu vydrzet. Chodim i k psychologovi. Verila jsem ze se to spravi, ale je to stejne uz 2roky. Jeste nemame na to abychom odesli, tak ted jak to vydrzet a nezblaznit se :nevim:

Nerejpu, jen se ptám, to někdo takhle nesnesitelnej nejde odhadnout v době chození, před pořízením dítěte? Když i jeho přátelé a rodina to potvrzují, tedy nejedná se o nějakej zlom v chování ale o dlouhodobou situaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
13.3.15 12:54
@pohledzdruhestrany píše:
Nerejpu, jen se ptám, to někdo takhle nesnesitelnej nejde odhadnout v době chození, před pořízením dítěte? Když i jeho přátelé a rodina to potvrzují, tedy nejedná se o nějakej zlom v chování ale o dlouhodobou situaci?

Z mé zkušenosti v okolí to časem graduje a to že velmi. U nás totální obrat za posledních 10 let a nejhorší je, že ten nemocný je ve svých očích úplně v pořádku a problém mají jen všichni kolem, tj. je to neřešitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
13.3.15 12:57
@ana11 píše:
Z mé zkušenosti v okolí to časem graduje a to že velmi. U nás totální obrat za posledních 10 let a nejhorší je, že ten nemocný je ve svých očích úplně v pořádku a problém mají jen všichni kolem, tj. je to neřešitelné.

že to nevidí ten onen, mi je jasný, na sebe nemá objektivní náhled nikdo, ale nějak si mi nezdá, že na začátku nic, i když to rodina i přátelé vidí, a pak najednou obrat a z fajn přitažlivýho a milýho chápka (když si s ním pořídím dítě) je najednou nesnesitelný monstrum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
13.3.15 13:02
@pohledzdruhestrany píše: že to nevidí ten onen, mi je jasný, na sebe nemá objektivní náhled nikdo, ale nějak si mi nezdá, že na začátku nic, i když to rodina i přátelé vidí, a pak najednou obrat a z fajn přitažlivýho a milýho chápka (když si s ním pořídím dítě) je najednou nesnesitelný monstrum

Já to neumím posoudit, protože v mém okolí to není chlápek, se kterým mám dítě, ale sama vidím ten velký postup za posledních pár let. A taky hrozné výkyvy - od celkem fajn člověka po nesnesitelného hajzla, kterého by člověk nejraději ze svého života vymazal. A partnerka je na prášky, naprosto submisivní závislý typ člověka, jinak by to už dávno nevydržela, ale ona drží a stále při něm stojí. A co vím z vyprávění z mládí - opět ty výkyvy - méně časté a ty projevy snesitelnější. Prostě byl svůj, velký egoista a sobeček, ale zbytek přišel časem. U nás bych řekla, že je velký spouštěč ke všemu alkohol, konzumovaný nárazově ve velkém a to je teprve lahůdka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
13.3.15 13:09
@pohledzdruhestrany píše:

Jde i nejde… na to je těžký odpovědět, jsou mistři v mimice, dokonalí imitátoři ve hře na nejlepšího chlapa pod sluncem.

• Citovat
  • Upravit
320
13.3.15 13:11

@pohledzdruhestrany jestli umis anglicky, tak je to paradne podane v tomto clanku. Je to sice trochu expresivne napsane, ale je to krasne popsane jaci jsou uzasni narcisove na zacatku vztahu. Bohuzel jsme si stihli poridit dite. Ja jsem navic vysla ze slozitych rodinych pomeru, takze jsem asi mnohe veci nevidela/nechapala. Znas to, holku zneuziva otec najde si stejneho partnera. Chci z toho blazniveho kolotoce vyskocit a zit normalni zivot.. http://esteemology.com/…ion-discard/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
13.3.15 13:17

@Weru tak to je sila. Bohuzel tomu zcela rozumim. Taky se ze me stava troska, chodim na terapii a beru AD. Az nasetrim asi se odstehujeme, protoze ty jeho vykyvy jsou cim dal horsi. Momentalne zkousi citove vydirani, ignoraci a komanduje. Neni jak se branit, jedine podridit se. Jakekoliv pokusy o „vzepreni“ konci jeste hur. Uz na to nemam.. A pak je tu syn. Jak on to ma snaset? Uz tak dost trpi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí