Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, tak zatím nejmladší syn je Tomáš, narodil se 4.3. a svátek má 7.3. Vůbec to neřešíme, navíc slavíme i dva Miroslavy 8.3.
Takže všechno najednou. ![]()
My máme shodou okolností taky Nelinku
.Narozená je 26.1 a svátek má 2.2.Další dcera se nám narodí kolem 5.2 a svátek bude v půli března.A já mám svátek 10 dní po narozkách.Samozřejmě,že mě to někdy štvalo,že to mám tak po sobě,ale nemyslím,že bych byla někdy extra ochuzená.
řešila jsem ted něco podobného - chci dát holčičce jméno ema - svátek 8. dubna a termín porodu mám 7.května a nakonec jsem usoudila, že to vůbec nevadí - to jméno se mi prostě líbí natolik, že kvůli tomu jiné vymýšlet nebudu.
Lennel mi to mame taky tak ja mam termin 28.2 a mala bude mit svatek 10 brezna:-)sice nam hodne lidi ze to mame zmenit ale proc?me se jmeno libi a myslim ze to bude ok:-)
![]()
Naše holčička má svátek 6 dní po narozeninách. Jméno jsme s manželem měli vybrané už pár dní poté, co jsme spolu začali chodit a rozhodně jsme ho ani po těch x letech nechtěli měnit
. Doktoři mi celé těhotenství vyhrožovali, že budu rodit předčasně, takže jsem byla v klidu a říkala jsem si, že malá bude mít ten časový rozdíl přeci jen o něco větší. Nakonec jsem ji ještě 3 dny přenášela
.
Vyřešili jsme to tak, že holčička prostě slaví narozeniny normálně a svátek až o několik měsíců později společně se starším bráškou. Zatím to dětem vyhovuje a až bude holčička starší, tak si sama rozhodne, jak to chce mít…
Jo mam to taky tak. Nikdy sem na dcery ( starší ) svátek nezapoměla, taky se menuje Nela. A zítra má narozeniny. Jinak mladší dcera má narozeniny dnes a svátek má taky v únoru.
Ahoj, můj kamarád měl svátek i narozeniny v jeden den, a to chvilku po vánocích. On sám z toho nebyl moc nadšený, ale za sebe můžu říct popravdě, že nebýt toho, že má narozeniny a svátek v jeden den, tak bych si nevzpomněla na to, že má narozeniny
Ty se ptáš opačně, jestli se nebude zapomínat na svátek - nevím jestli to myslíš tak, jestli ty nezapomeneš, nebo tak, jestli nezapomene okolí. Svátek je vypsaný všude - kalendář, internet, před květinářstvím na ceduli v cukráně.. prostě skoro všude, narozeniny nikde uvedeny nejsou to si musíš pamatovat. Takže za mě když je to poblíž, svátek dopomůžu vzpomenout si na narozeniny
(samozřejmě myslím okolí.. nejbližsí rodina si narozeniny určitě pamatuje
)
Ahojky tak já mám svátek 11.8 a narozeniny 12.8 a nikdy mi to nijak nevadilo
moje mamka má to samé a nikdy jsme to neřešili
dokonce moje nevlastní sestřička má narozeniny a svátek v jeden den … u nás se svátky tak nějak moc neslaví takže si myslím že o nic nikdo ochuzený není ![]()