Narozeniny syna a rodina

Siome
17.5.16 21:02

Narozeniny syna a rodina

Ahojky holky :mavam:
Prosím vás, mám takový divný pocit v sobě a potřebovala bych poradit. Syn bude mít narozeniny, jeho první rok jsme všichni slavili společně, moje rodina, přítelova rodina. Ale jen z toho důvodu, že synovo narozeniny vyšli na pátek. Můj táta není odsud a má to daleko, tak může jen o víkendu. Tak a teď nastává ten problém, můj syn bude mít narozeniny ve čtvrtek a můj táta by rád a byl u dortíku a syn si to přeje také. Ale… tchyně má narozeniny hned po synáčkovi. A tudíž, já chci dort objednat až na sobotu, kdy ona chce slavit ty své. Celé tři roky, jsem to dělala tak, že dort jsem objednávala, tak aby u toho byla tchyně, její přítel a přítelův bratr. Jaká je a co vše udělala, jsem tu už psala. Nicméně rok se nescházíme, když už přijde, chovám se normálně, nabídnu jí kafe, koláč apod. Tak a teď po všech snahách chci prostě synovi oslavu na sobotu a bez ohledu na ní, protože i tak vždy oslavili byli s nimi, hrozné. V dětském pokoji jsem slyšela přes chůvu do kuchyně, jak jsem udělala na…chlebíčky, jak jsem oblečená a malého stejně nevnímají a vlastně ani nás ne, jen jídlo, alkohol a za dvě hodiny odejdou. Baví se převážně o své nepravé vnučce a její přítel také. Když přítelovu rodinu pozvu na čtvrtek bez toho dortu, bude to vypadat, jako naschvál? A slušně řeknu, ať mají pochopení, že i má rodina by chtěla u toho být a tři roky už nebyla? Já bych si přála kvůli synovi mého tátu, jeho přítelkyni a její děti u dortu. Protože syn je nepopsatelně šťastný. Když synovi řeknu, že přijde babička (tchyně), většinou je z něj kámen a řekne, že nechce, že se zase bude hádat. Tak mám brát ohled na něco, co nefunguje a nebo brát ohled na syna, sebe a přítele? A užít si to konečně bez kritiky, bez obličejů a bez přetvářky? Děkuji za odpovědi, doufám, že můj pochod myšlenek je srozumitelný :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23966
17.5.16 21:09

A dva dorty? To by nešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.5.16 21:10

Schválně jsem se mrkla na tvoje založená témata, jestli si tě dobře pamatuju. Řešíš v podstatě jen tchyni, co ti udělala, jak se na tebe podívala, kdy se ušklíbla… :nevim:

Tak prostě ve čtvrtek kup malý dort a udělej jednu oslavu s rodinou přítele a druhou s tvojí. Ale hlavně zase neřeš, jestli se tchyně podívala tak nebo onak :nevim:

Příspěvek upraven 17.05.16 v 21:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.5.16 21:11
@Netopirek píše:
A dva dorty? To by nešlo?

To řešení se vyloženě nabízí, ale myslím, že tady je to spíš „kdo chce hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
17.5.16 21:12

První co mě napadlo, bylo koupit dva dorty. Taky to tak děláme a všichni jsou spokojení, včetně oslavence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
17.5.16 21:13

U nás v rodině se tedy oslavy narozenin pořádají vždy o víkendu, ať jsou v kterýkoliv den v týdnu, právě proto, aby se mohla zůčastnit i širší část rodiny. Tak bych to zavedla i u vás, a jestli to někomu nekoresponduje s jeho narozeninami či čímkoliv jiným, tak ať se prostě nezůčastní. Tečka.
Navíc mě tedy udivuje, že tchýni připadají její narozeniny důležitější, než narozeniny vlastního vnuka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
17.5.16 21:13

@Bábrdl mě to tak taky přijde. My máme běžně i dorty 4 :mrgreen:

Ale tady asi jde o to potrestat tchýni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
17.5.16 21:14

Já osobně bych všem řekla, že oslava je v sobotu, ať se s tím popasují. Třeba u nás se narozeniny a svátky úplně všech slaví hromadně jen o víkendech. V ten den si mezi sebou jen třeba napíšeme, zavoláme, takže mě to jako nic „divného“ nepřijde. :lol:
Všechno nejlepší malému k narozeninám. :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
17.5.16 21:16

Mám sice dvojčata, ale každoročně máme 2 dorty hlavně kvůli tomu, že jeden se nakrojí v den narozenin, kdy to slavíme jako nejbližší rodina. A druhý se nakrojí o víkendu, když přijdou popřát babičky. Holky jsou rády, že svíčky můžou sfoukávat víc dní ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Siome
17.5.16 21:16
@Bábrdl píše:
Schválně jsem se mrkla na tvoje založená témata, jestli si tě dobře pamatuju. Řešíš v podstatě jen tchyni, co ti udělala, jak se na tebe podívala, kdy se ušklíbla… :nevim:

Tak prostě ve čtvrtek kup malý dort a udělej jednu oslavu s rodinou přítele a druhou s tvojí. Ale hlavně zase neřeš, jestli se tchyně podívala tak nebo onak :nevim:

Příspěvek upraven 17.05.16 v 21:12

Není to jen o tom, jak se podívala a nebo ušklíbla.. Tak si to prosím přečti, ještě jednou. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
9166
17.5.16 21:17

Myslím, že si děláš zbytečně problémy…Ještě se mi nestalo, že bych slavila narozeniny kohokoli z rodiny ve všední den. To je takový problém se sejít o víkendu a všichni??? bez ohledu na to, jestli je jeden narozen tolikátého a druhý o den později?
A řešit dort na každé narozeniny tchýně :roll: :roll: U nás jsou dorty jen dětem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
17.5.16 21:18

A tchýně musí mít dort? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
17.5.16 21:20

A není možný aby oslavili narozeniny společně? Já mám narozeniny den před synem a moje mamka den po něm :) takže to slavíme všichni společně. Dort dostával teda vždycky jen syn (sladký moc nemusíme).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.5.16 21:21
@Netopirek píše:
@Bábrdl mě to tak taky přijde. My máme běžně i dorty 4 :mrgreen:Ale tady asi jde o to potrestat tchýni

Já si totiž zakladatelku pamatuju z diskuze, kde psala, že to tchyně chtěla jejich vztah řešit u kafe a zakladatelka na to nejdřív přistoupila, ale těsně před tím cukla a napsala tchyni, že má moc práce…

Zakladatelka se prostě stylizuje do role ublížené chudinky a furt popisuje domnělá příkoří, která zahrnují třeba to, že když jí tchyně vrací dítě po hlídání, „syn nemá jiskru“. Jako neříkám, že ta tchyně třeba není protivná, ale zakladatelka na mě působí jako manipulátorka, sama má syna, tak si to třeba jednou vyžere taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12934
17.5.16 21:23

My slavíme pokud je to u nás doma nadvakrát. My dva jsme se sice vzali, ale to neznamená, že se musí poznávat v našem malém obýváku 20 lidí z jedné rodiny a 20 lidí z druhé rodiny.
A slavíme to kdy je čas, na den přesně se nikdy ohled nebere, každá má svoji práci, a tak se domluvíme na víkend, kdy se nám to všem alespoň celkem hodí.
Nevidím důvod, proč lpět na jednom dni. Někdy to tedy vyjde i tak, že se to liší od narozenin o 14 dní. U strýce dokonce o půl roku, je v listopadu a na svoje narozeniny chce grilovat, tak to přeloží na léto. Jde jen o to abychom se v klidu sešli, tak proč by nám to mělo trhat žíly, když se chce, tak se to nějak vymyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová