Plete se do věcí, do kterých jí nic není?

Anonymní
9.5.16 12:30

plete se do věcí, do kterých jí nic není?

Ahoj, prosím o zachování anonymity :)
S přítelem spolu chodíme 4 roky, bydlíme spolu dva roky. Vždycky jsem věděla, že přítel má se svojí matkou velmi dobrý vztah, ale občas mi přijde že se motá do věcí, do kterých jí nic není. Já s ní jinak vycházím, je hodná, ale občas mi přijde, že to přehání se starostí o přítele. jsou věci které se dají odkývat nebo nějak přejít z úsměvem-např. když přijede a začne se mi motat do vaření, nebo do úklidu atp..sice mě to štve ale nebudu kvůli tomu přece dělat dusno :) možná si říká že jsme ještě mladí (22 let) a potřebujeme pomoct, ale já už se od 18 let o domácnost a vaření starám sama, takže moc rad nepotřebuji. No to by se ještě dalo zvládnout, přece jen je to jednou za čas.
Ale co mě docela vytáčí je to, když třeba volá příteli a začne se ho vyptávat-jestli jsem vařila, aby náhodou neměl hlad, že by se kdyžtak stavila s jídlem aby měl co jíst :roll: asi si myslí že se o něj postará lépe než já, když je jeho mamka. Nebo ještě když byla zima, volala mu jestli náhodou nepotřebuje nové boty, že u nás je určitě větší zima než u nich (cca 15 km od sebe bydlíme :mrgreen: ) a že kdyžtak ať přijede že mu ty boty koupí :mrgreen: jako přiznávám se že na jednu strany mě tyhle věci vytáčí ale snažím se se tomu jen smát. Ale co mě včera strašně vytočilo a přinutilo sem napsat tohle téma Vám teď napíšu…s chlapem jsme se pohádali, bylo to kvůli blbosti. Já jsem byla doma a on na návštěvě u rodičů. On mi kvůli něčemu volal a začal do mě rýt kvůli té hádce, no dopadlo to tak že jsme se zase chytli. Tak jsem mu řekla, že se nechci hádat a radši to típnu než to bude ještě horší :mrgreen: No minutu na to mi volala jeho máti, ale já jsem to nebrala, protože jsem si myslela že od ní volá chlap. Nenapadlo mě co by po mě ona mohla chtít. Pak mi přišla sms od ní, že jako proč mu to típám, že se pořád tak snaží a tohle si teda nezaslouží, a že bych se měla zamyslet 8o no přítel o té sms ani nevěděl, až doma se to dozvěděl ode mě. Prý se po telefonátu semnou jeho mamka ptala co jsme si udělali a on že jen řekl že jsme se chytli kvůli blbosti a že jsem mu to radši típla aby to nebylo ještě horší, řekl to prý spíš jako se smíchem a ona z toho udělala kovbojku. Nehledě na to že až jsme tam jestli na návštěvu tak jsem dostala pokárání že to mě teda muselo hrozně mrzet, že se chovám nevhodně 8o myslíte že se tchýně plete do věcí do kterých jí nic není, nebo přeháním já? :mrgreen: Q.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21905
9.5.16 12:38

Odepsala bych ji, dekuji maminko za starost, svoje veci si vyresime mezi sebou, hezky den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.16 12:41

@Eemii já jí na to neodepsala. A potom co mi dala přednášku tak jsem řekla že jsme si to vyříkali a že to nebylo nic tak hrozného aby se z toho musela dělat hádka roku. Q

• Citovat
  • Upravit
31287
9.5.16 12:41

Řekla bych, že to tchýně trochu přehání - ale na druhou stranu, měl by si ji „srovnat“ tvůj partner.
Já mám tchýňku taky starostlivější, než je mi milé, ale už to beru sportovně (a ona vlastně taky :lol: ).

Úplně vidim ty naše hovory…„Martino, měla by si…a víš, že takhle bys to dělat neměla…“. Většinou už na ní hodim takový to oko a ona „nojo, já vim, že ty si myslíš o prdeli“, naoko se začuří, já jí na to odpovím:„Co ti na to mám asi tak říct“. Pak se zasmějeme a je to.
Ale trvalo dlouho, než sme do tohohle příměří došly. Dřív to ona brala hrozně vážně, a já zase jako útok na moji samostatnost a schopnost vést domácnost.
Nikdy sme sice nebyly v otevřeném boji, ale bylo to takové nepříjemné. Ona měla obavy, já vztek…obě sme trochu ustoupily a dneska je to solidní tchýně a milionová babička. Bych jí nevyměnila, i když mě občas pěkně séře :lol:

Příspěvek upraven 09.05.16 v 12:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
9.5.16 12:43

Měla jsi jí napsat, že děkuješ za péči, ale že se večer v posteli usmíříte. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33702
9.5.16 12:44

Tohle by mi taky vadilo, ona to asi myslí dobře ale tebe staví do pozice někoho kdo je povinen se o jejího syna starat a nedej bože aby neměl navařeno :mrgreen: asi by jí přítel měl říct že je dospělý a svéprávný, když mu bude zima tak si boty koupí sám, když nebudeš mít uvařeno tak má dvě ruce a obslouží se taky sám a případné hádky si vyřešíte mezi sebou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
9.5.16 12:45
@Anonymní píše:
@Eemii já jí na to neodepsala. A potom co mi dala přednášku tak jsem řekla že jsme si to vyříkali a že to nebylo nic tak hrozného aby se z toho musela dělat hádka roku. Q

Ja bych ji nevysvetlovala vubec nic, o nicem neujistovala. Utnout hned v zacatcich, kdy se snazi do neceho stourat.

To same s tim varenim, dekuju, ja jsem zvykla delat to takhle a chutna nam to…
Priste si treba rozmysli, jestli mit nejakou poznamku a montovat se. Dovoli si k tobe jen to, co si ty sama nechas libit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.16 12:46

@Mar__tanka1983 chlap ji umí nějak usměrnit, pro boty si stejně nejel, s jídlem ji nějak odpálkuje i když třeba zrovna nevařím :mrgreen: My spolu taky neválčíme, ale ona je přehnaně starostlivá a mě to fakt někdy vytočí že vidím rudě, ale radši se moc nevztekám před chlapem :mrgreen:
@berusa.m radši ne, ještě by nám u toho chtěla svítit :mrgreen: Q

• Citovat
  • Upravit
20767
9.5.16 12:46

Nepřeháníš, já bych už vypěnila. Řešit by to měl ale partner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
9.5.16 12:49

:nevim: do vztahové hádky by se plést neměla, to určitě souhlas, když se moje tchýně snaží do našich sporů zapojovat, řeknu, že o nic nešlo a že to nechci řešit a je hotovo (ona ale asi atypicky oproti jiným tchýním chce hrozně být za hodnou a navíc má po rozvodu pifku na chlapy, tudíž i na svého syna :roll: :zed:, tak je vždy na mé straně a ryje do přítele, aniž vlastně zná souvislosti nebo jádro sporu, ale to mi přijde spíš k smíchu :lol: ), ale proč by nemohla poslat jídlo nebo synovi koupit boty? :think: má starost, chce pomoct, tak bu´d ráda, ušetříš si čas i peníze :palec:
mému chlapovi tchýně boty nekoupí, ona jedině ze sekáče a chlap nosí šité na míru, tak to musíme zacvakat sami - a já bych o koupi botů třeba celé rodině zrovna stála :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
9.5.16 12:49

Ahoj, rodina z manželovi strany, je také milující, starostlivá a také jim trvalo než konečně došli na to, že nemohou žít život již dospělých dětí. Vidět se na návštěvě, jen tak o něčem pohovořit, nabídnout popřípadě radu a je jen na nás jestli ji příjmeme a nebo ne a pokud ne, s poděkováním odmítnout a radu vrátit. Tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
9.5.16 12:50

@Eemii dost trefné… :lol: Asi takhle nějak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
9.5.16 12:51
@berusa.m píše:
Měla jsi jí napsat, že děkuješ za péči, ale že se večer v posteli usmíříte. ;)
:pankac:

jo plete se do toho do čeho jí nic neni, smiř se s tim a odpálkovávej jí s úsměvem…jiná už nebude…vim o čem mluvim…mám tchýni v baráku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
9.5.16 12:51

Nepřeháníš. Ovšem jakákoliv přímá obrana z tvé strany bude nutně považována za útok. Tohle si musí tvůj milej vyřídit sám. Mládí vás omlouvá, chlap v tomhle věku je ještě opravdu hodně mladý, ale pokud to s tebou myslí vážně, měl by si matku srovnat a důrazně ji požádat, aby z něj před tebou nedělala mimino. Protože nevím jak na tebe, ale na mě by mužskej, kterýho musí máma bránit, jako byste byli někde na pískovišti, moc dospělý dojem neudělal. A tímhle směrem bych ho popostrkovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.16 12:52

Samozřejmě jídlo ať mu pošle, ale ona to podá stylem, „tady máš, maminka ti dá když ona neuvaří“. A to mi vadí. Q

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová