Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nedala bych jim své dítě na hlídání, ani na návštěvy. řekla bych jim, že jestli toho nenechají, dítě neuvidí. samozřejmě, že to následky nechává!
To je priserny
Nastav jasne mantinely, dokud je cas, jinakti ho vystresuji a tebe znici.Me takhle stvala ma babicka-meli vnuka nejedlika (stale ve 12letech je jak lunt) a i do mych deti hustili, jak musi vse snist a ze je ostuda nechavat zbytky, nepujdes od stolu dokud nedojis atd. Jenze me deti jsou velci jedlici, takze ja je nikdy (!) do jidla nenutim a nutit nebudu. Musela jsem jim to durazne vysvetlit, ale uz je klid.
Nesnesla bych to. Pokud by ani po domluvě neotocili, hodně bych omezila návštěvy.
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, zda mate nekdo podobne „problemy“ a jak to resite, nebo zda mavnete rukou… aneb… mamka a jeji pritel, hlavne tedy on stale nasemu synovi (male batolatko), rika jakej je srab, kdyz se stale tuli ke me a jeho se boji, jaka je ostuda, ze jeste nechodi na nocnik, a ze kdyz nechce jist a nebo neco smete ze stolu ze by mu dal pohlavek apod., ze je ostuda kdyz se chce stale kojit (!!) apod. podotykam se svym synem a dcerou nema dobre vztahy… pri kazde navsteve mu rikaji, ze je srab, ostuda.. mamanek, a porad dokola… jako mala jsem slychala, jak vsechno delam spatne a vsechno muselo byt tip top, jinak byl rev a facky… a tohle me jak si asi dokazete predstavit dost zere… rozhodne nechci aby do prcka nekdo od mala hustil takove veci, oni si to asi neuvedomuji (ale proc to sakra rikaji??), ale ja si to od mala pamatuji docela dobre a taky vim jake to nechava na diteti nasledky… zejmena na tech citlivejsich… prosim o nazory… jsem citlivka? proste se mi otvira kudla v kapse, kdyz do naseho ditete hustej od mala takovy veci… vzdyt napr. nocnik je vec rodicu a ne ze reknu do obliceje malyho batolatka ze je ostuda ze nechodi na nocnik, asi se mi budete smat, ale ja verim ze dite chape a rozumi co mu kdo rika… a tohle je od nich hnusny… jen vaham, zda to nejsou malichernosti, a kvuli nim se hadat, vnitrne ale citim, ze to je hnusne chovani a ze si aktualne nedovedu predstavit ze bych jim vnouce svarila na hlidani…
Mně podobný řeči taky vadí-zkus jim to říct, ať to neříkají. To jsou hrozný kydy, ke všemu to fakt v dítěti něco může zanechat. Já zas byla na větvi, když venkovská babička mého muže říkala malé dceři „pojď jsem, ty malá kur.vo jedna“-jako hrůza, ona to myslela jako hezky(říkala tak i kočkám a v dobrým),ale to jsem fakt nepobírala(teď to zas říká její dcera-tchyně-asi je to dědičný) ![]()
To by se mi taky nelíbilo. A řekla jsi, ať mu to neříkají? Kdyby jo a nepomohlo to, asi bych omezila návštěvy.
Pokud se ti to nelíbí, tak se slušně ozvi. Předpokládám, že plíny ti neplatí, tak jim může být jedno jak dlouho nebude chodí na nočník. Že se jich bojí neznamena, že je srab. Jestli je vidí jednou za čas a jsou na něj hrrrr tak se mu nedivím. Kojení stejně jako nočník je o tom jak to vyhovuje tobě a prckovi. Takže jo jsou to prkotiny, ale slušně bych je poslala kamsi ![]()
Já jsem taková povaha, že bych okamžitě vystartovala. Něco se ti na mém dítěti nelíbí? Tak se sbal a zmiz, mému dítěti nadávat nebudeš, ani ho nebudeš schazovat, ze ty máš na prd vztahy se svými dětmi neznamená, že se budeš vylévat na tom mém, takže se buď začni chovat a nebo vztahy ukončujeme ![]()
Jen sem potrebovala slyset, ze nejsem jen kojici hystericka matka… protoze, ani manzelovi se to nelibi… prevaluji to v hlave, co s tim.. neprijde mi to normalni, premylam to v sobe ze vsech stran a dosla jsem k tomu, ze mamy pritel musi byt jak to napsat.. sam v sobe nejake problemy, protoze normalni prarodic, ktery ma sve vnouce rad do nej takto hustit nebude… samozrejne kdyz nekdo udela srandu, ze je mamanek, ale slova ostuda, srab, apod. mi prijdou silne kafe, kor pri kazde navsteve…
Velimi rázně bych zasáhla s varováním, že takhle vážně ne, a bude-li se to opakovat, balím se a odjíždím.
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, zda mate nekdo podobne „problemy“ a jak to resite, nebo zda mavnete rukou… aneb… mamka a jeji pritel, hlavne tedy on stale nasemu synovi (male batolatko), rika jakej je srab, kdyz se stale tuli ke me a jeho se boji, jaka je ostuda, ze jeste nechodi na nocnik, a ze kdyz nechce jist a nebo neco smete ze stolu ze by mu dal pohlavek apod., ze je ostuda kdyz se chce stale kojit (!!) apod. podotykam se svym synem a dcerou nema dobre vztahy… pri kazde navsteve mu rikaji, ze je srab, ostuda.. mamanek, a porad dokola… jako mala jsem slychala, jak vsechno delam spatne a vsechno muselo byt tip top, jinak byl rev a facky… a tohle me jak si asi dokazete predstavit dost zere… rozhodne nechci aby do prcka nekdo od mala hustil takove veci, oni si to asi neuvedomuji (ale proc to sakra rikaji??), ale ja si to od mala pamatuji docela dobre a taky vim jake to nechava na diteti nasledky… zejmena na tech citlivejsich… prosim o nazory… jsem citlivka? proste se mi otvira kudla v kapse, kdyz do naseho ditete hustej od mala takovy veci… vzdyt napr. nocnik je vec rodicu a ne ze reknu do obliceje malyho batolatka ze je ostuda ze nechodi na nocnik, asi se mi budete smat, ale ja verim ze dite chape a rozumi co mu kdo rika… a tohle je od nich hnusny… jen vaham, zda to nejsou malichernosti, a kvuli nim se hadat, vnitrne ale citim, ze to je hnusne chovani a ze si aktualne nedovedu predstavit ze bych jim vnouce svarila na hlidani…
já bych se s nimi ani nestýkala, pokud si neumí odpustit blbé kecy ![]()
@Mer11 píše:
Nedala bych jim své dítě na hlídání, ani na návštěvy. řekla bych jim, že jestli toho nenechají, dítě neuvidí. samozřejmě, že to následky nechává!
Souhlasím
Rekla bych mu s usmevem, ze takovyhle jalovy kecy maj jen chlapi s malym pin*ourem. A vnuka uz by nevidel, dement jeden. ![]()