Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kdochcekam píše:
@radkka Tak si hnidopiš. Já kldině kámošku uzemním, když to situace vyžaduje…
Já hnidopiším? Normálně se ptám, protože jsem díky bohu ještě nenarazila na nikoho tak arogantního, kdo si myslí, že má právo uzemnit kohokoli.
@IvčaIva píše:
beru to úplně stejně, je to matka, x let se starala a má to v genechteď je asi móda vidět za každou tchýní nebezpečnou fůrii a často chybí snaha s tím sám u sebe zabojovat, já tu svoji taky nemusím (spíš ale díky jejím fanaticky křest´anským názorům odpovídajícím tak 19.století), ale žiju s jejím synem a mám/budu mít její 2 vnoučata, je to i její rodina, tak je všechny jednou za čas vypakuju na jejich rodinnou akci a 2 dny nevařím a nanakupuju, jelikož dojdou najedení, napakovaní prezenty a igelitkou laskomin
Takže manželova matka svého syna dost nemiluje, když věří, že se o něj postará dvacítka? Necpe mu domu chudáčkovi jídlo? Ona dokonce věří, že si uvaří SÁM, protože z toho miminka vyrostl dospělý člověk, kterého správně vychovala - ke svéprávnosti.
@ankaa23 píše:
Jo to je pravda ale jak to udělat aby mi manžel neutek k. Ní
Je důležité, aby si chlap uvědomil, ze neutočite na jeho mámu, ale pouze bráníte své území. Co se mi hodně vyplatilo - nanadavat před manželem na mámu, nevyčitat mu ji a pokud možno ho vůbec do sporu „já vs tchyně“ nezatahovat. Oni dobře vědí, že chtějí vás a ne maminku, která by jim porad šlapala na paty ![]()
nechci mu ji brát ale ani nechci poslouchat že se má líp u ní sama nevím jak tohle dopadne
@kdochcekam píše:
No tak nevím proč zde mluvíš o aroganci. Já například kdysi v mládí zažila situaci, kdy mi opilá kamarádka později byla vděčná, že jsem ji jako jediná objektivně usměrnila a nenechala jejímu osudu. Jsem za to též ráda, že jsem nebyla jako ostatní, kteří by přihlíželi nečinně. Takže ke svým přátelům nejsem lhostejná a když vidím, že může nastat problém, tak zakročím. Ať se s tím každý potom popere, moje svědomí je ale čisté. Nebudu nečinně přihlížet. to bych pak nebyla přítel, ale ignorant.
Zabránit něčemu špatnému a usměrňovat je rozdíl. Ty tady obhajuješ ženu, která volá svojí „snaše“ a domlouvá jí kvůli tomu, že položila jejímu synáčkovi telefon, to je usměrňovaní, které je naprosto neomluvitelné. Nesrovnávej to se zabráněním neštěstí, drž se laskavě tématu.
Vůbec nepřeháníš, mám taky podobnou zkušenost
Ale je to na příteli, aby si maminku trošku srovnal, a dal věci na pravou míru, přece jen už má svůj věk na to aby se o něj maminka takhle starala ![]()
Včera jsme si šli sednout ven a ona mu volala…holky to bylo aspoň na hodinu! On pořád že už musí končit že sedíme venku a ona, že si chce ještě povídat a že jí to přece jen tak nepoloží že má přece taky právo na to si s ním povídat, no chvilkama úplné citové vydírání
tak jsem asi po 20ti minutách odešla a vrátila jsem se až spolu ukončili hovor. Q
@kdochcekam ano nejstarší. no jen při odchodu, jsem si povzdychla a řekla, no nic, jdu si po svých
po telefonátu mě chlap zavolal a omlouval se mi, že prý máti si potřebovala povídat…co na to říct
on mluví tak, že ho to její volání taky štve, ale nechce být proti ní. Q
@kdochcekam píše:
@radkka ty seš hodně zvláštní. nejdřív se mě zeptáš, zda svoje přátele usměrňuju a když ti odpovím, tak mě napomínáš, že to nesouvisí s tématem.![]()
![]()
Ale rozhodně nejseš hnidopich…to určitě ne..
Ano, mohlo ti dojít, že mám na mysli podobnou situaci, jako je tahle, ale chápu, že by bylo potřeba zapojit to, co je od krku nahoru ![]()
@kdochcekam píše:
ježíš, ty se jdi někam celá zapojit.
Ale jinak díky za odpověď, já zapojená jsem, ty můžeš jít pérovat nějaké své známé ![]()
@kdochcekam ono to nebylo úplně rande, už spolu žijeme takže jsme spolu pořád, ale vím jak to myslíš
prostě jsme chtěli sedět v klidu venku a povídat si. Q
@kdochcekam píše:
Však i jako manželé můžete randit. Ale rozumíme si. Napadla mě vtipná věc. Až mu zas bude volat, když budete někde spolu, tak ho začni svádět a pusinkovat a hladit a cucat ucho - nejlépe to, kterým telefonuje a podobně, on si rozmyslí, jestli chce být rušen telefonáty…
A když budete doma a zavolá mu a zas to bude na hodinu, tak si vem robertka a hrej si před ním…uvidíš, jak bude hovor najednou stručný…![]()
![]()
![]()
@kdochcekam skvělej nápad! tak to hned jak bude volat vyzkouším, nemůžu se dočkat
Q