Zákaz zdravení dětem

2
8.5.16 12:12

Zákaz zdravení dětem

Prosím o radu. Dokud si snacha nenašla přítele, byla naše rodina ta nej a pomáhali jsme všichni, jak jsme mohli. Svoje rodiče nějak nemusela.Co si po mateřské našla přítele, zakázali oba vnoučatům, v jejich přítomnosti kohokoli z nás zdravit a musí nás ignorovat. Děti jsou u nás každých 14dnů a všechny tety, strýcové a prarodiče se jim věnujeme a jsou tady spokojení. Vnučku přeřadila ve třetí třídě během roku na jinou školu a došli jsme na to, že navštěvuje i psychologa - všechno před ještě manželem tají. Kam se má prosím obrátit, když s ní není řeč? :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22051
8.5.16 12:21

A kvůli čemu se chceš kam obracet?

Že se snacha chová nezdvořile a zakázala dětem, aby Vás zdravily? :nevim:
To snad ne…

Děti vídáš - zřejmě Vám je tatínek vozí na návštěvy, když je má zrovna u sebe (předpokládám..?) - co je tedy konkrétně k řešení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.5.16 12:23
@saprle píše:
Prosím o radu. Dokud si snacha nenašla přítele, byla naše rodina ta nej a pomáhali jsme všichni, jak jsme mohli. Svoje rodiče nějak nemusela.Co si po mateřské našla přítele, zakázali oba vnoučatům, v jejich přítomnosti kohokoli z nás zdravit a musí nás ignorovat. Děti jsou u nás každých 14dnů a všechny tety, strýcové a prarodiče se jim věnujeme a jsou tady spokojení. Vnučku přeřadila ve třetí třídě během roku na jinou školu a došli jsme na to, že navštěvuje i psychologa - všechno před ještě manželem tají. Kam se má prosím obrátit, když s ní není řeč? :dance:

to je strašně smutné.. ale je to na otci dětí, aby si s ex zjednal pořádky a nějak lidsky se domluvili - v zájmu dětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
8.5.16 12:28

Naprostý souhlas s @jdukolem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
8.5.16 13:09

Proč byste se měli někam obracet? Na návštěvách psychologa není nic špatného, otce dítěte o nich rozhodně informovat nemusí. Stejně tak není nic špatného na změně školy, dost často se tím vyřeší nějaký problém a dětem se uleví.
Pokud není nadšená z toho, že jsou děti u Vás v době, kdy je má v péči otec, s tím asi nic neuděláte. Jen se snažte, aby děti netrpěly nějakými konflikty mezi vámi - chovejte se k nim hezky, přátelsky, nezávisle na tom, jak se chová jejich máma - oni za to nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.16 13:10

Nis nenaděláš, my to máme úplně stejně ohledně jedné dnes už bývalé příbuzné.
Nikdo kromě bývalého manžela jí nic neudělal ani ten jí neudělal nic, kvůli čemu by musela přestat komunikovat s kýmkoli z nás.
Spíš všichni chápali, proč se rozvádí(manžel nebyl skoro doma nedal si říct).
Dnes s manželem komunikuje přes sms, styk s dítětem mu omezuje na minimum, tudíž ho skoro nevídáme, protože zase nemůžeme otci krást i to minimu času. On naštěstí nechce aby dítě utratilo kontakt takže vždy když ho má, domluví návštěvu nějaké části rodiny.
U nás se to bude asi řešit zažádáním o střídavou péči nebo výhradní otce, protože není možná domluva. Doporučuji totéž.
Anonym, nechci aby dotyčná měla tušení, že jí přijde obsílka.

• Citovat
  • Upravit
49159
8.5.16 13:28
@Petula111 píše:
Proč byste se měli někam obracet? Na návštěvách psychologa není nic špatného, otce dítěte o nich rozhodně informovat nemusí. Stejně tak není nic špatného na změně školy, dost často se tím vyřeší nějaký problém a dětem se uleví.
Pokud není nadšená z toho, že jsou děti u Vás v době, kdy je má v péči otec, s tím asi nic neuděláte. Jen se snažte, aby děti netrpěly nějakými konflikty mezi vámi - chovejte se k nim hezky, přátelsky, nezávisle na tom, jak se chová jejich máma - oni za to nemohou.

no tak já myslím, že pokud není otec zbavený rodičovských práv tak o tak zásadních věcech jako je návštěva psychologa či změna školy by naopak měl být informován on především!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
8.5.16 13:34

Neměla by změna školy být podmíněna i podpisem druhého rodiče? Od exe dcera přestupovala na minulý školní rok na jinou ZŠ a musel být jeho podpis na listinách od školy… Ačkoliv se to jeho bejv nelíbilo, protože dle jejích slov je holka pouze a čistě její záležitost, tak holt musela naklusat a papíry donést… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
8.5.16 13:46

Kolik je dětem? S nezdravením může dělat něco jen jejich otec a to výchovou. Změnu školy a info o zdravotním stavu (psycholog) je otce matka povinna informovat. Může podat stížnost a vyvolat jednání na oSPOD. Musí se ale připravit na to, že se budou dotazovat jak on sám je aktivní v kontaktu se školou, lékařem dítěte. Při aktivním zájmu by o tom věděl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
8.5.16 14:02
@jdukolem píše:
no tak já myslím, že pokud není otec zbavený rodičovských práv tak o tak zásadních věcech jako je návštěva psychologa či změna školy by naopak měl být informován on především!

tak návštěva psychologa mi nepřijde jako nějak zásadní věc, kdybych měla exmanžela informovat o všech lékařích a poradnách, kam se třemi dětmi běhám, tak prakticky nedělám nic jiného, než mu to všechno sepisuju :nevim: osobně za zásadní považuji zjištění typu „v poradně psycholožka diagnostikovala dys“ nebo „vyšetření na trombofilní mutace bylo negativní“. to mu pak naskenuji zprávu a hodím do mailu. jinak nějaké podrobnosti o návštěvách u lékařů ho nikdy nezajímali, ani když jsme žili jako rodina, tak proč bych mu nějaké podrobnosti měla vnucovat teď :nevim:

změna školy dle mého zásadní je, takže bych informovala. na druhou stranu je to viz předchozí odstavec - i za manželství jsem to byla já, kdo školy či školy dětem vybíral a obíhal přijetí včetně papírování, kolem dětí to vždycky prošlo jenom tak mimochodem, ani pak na schůzky nechodil, na akce nechodil… evidentně on to tedy za zásadní nepovažoval, když se nijak neangažoval :nevim:

pokud stejně fungoval i otec dětí z dotazu, tak je možné, že matce dětí jenom nedochází, že by mu něco měla oznamovat, když ho to třeba doteď ani nezajímalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
8.5.16 14:05
@Xiraxinek píše:
Neměla by změna školy být podmíněna i podpisem druhého rodiče?

nevím, ale co jsem hlásila děti do školky, školy a teď i při podpisu přihlášky na střední školu, tak vždycky stačil jenom můj podpis. u školky a školy a jsem byla vdaná, u střední školy rozvedená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
8.5.16 14:07
@sagina píše:
nevím, ale co jsem hlásila děti do školky, školy a teď i při podpisu přihlášky na střední školu, tak vždycky stačil jenom můj podpis. u školky a školy a jsem byla vdaná, u střední školy rozvedená.

Aha, to právě přesně nevím, jen jsem vycházela z toho, že když jeho holka měnila školu, tak musel tam být podepsaný i on… A já, když jsem dávala teďka kluka do školky, tak tam taky chtějí podpis matky i otce, že se dohodli, že zastupovat dítě v záležitostech bude ten a ten rodič… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
8.5.16 14:15
@lamicina píše:
Kolik je dětem? S nezdravením může dělat něco jen jejich otec a to výchovou. Změnu školy a info o zdravotním stavu (psycholog) je otce matka povinna informovat. Může podat stížnost a vyvolat jednání na oSPOD. Musí se ale připravit na to, že se budou dotazovat jak on sám je aktivní v kontaktu se školou, lékařem dítěte. Při aktivním zájmu by o tom věděl…

Psycholog neřeší zdravotní stav dítěte - to si asi pleteš s psychiatrem. Psycholog neprovádí žádné lékařské úkony a nepředepisuje léky. O jeho návštěvě opravdu nikoho matka informovat nemusí.
O změně školy by otec vědět měl, nicméně nevím, co by s tím OSPOD udělal jiného, než napomenul matku, že měla otce informovat. A v téhle konkrétní situaci by to asi klid a mír do celé věci nepřineslo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.5.16 14:24
@sagina píše:
tak návštěva psychologa mi nepřijde jako nějak zásadní věc, kdybych měla exmanžela informovat o všech lékařích a poradnách, kam se třemi dětmi běhám, tak prakticky nedělám nic jiného, než mu to všechno sepisuju :nevim: osobně za zásadní považuji zjištění typu „v poradně psycholožka diagnostikovala dys“ nebo „vyšetření na trombofilní mutace bylo negativní“. to mu pak naskenuji zprávu a hodím do mailu. jinak nějaké podrobnosti o návštěvách u lékařů ho nikdy nezajímali, ani když jsme žili jako rodina, tak proč bych mu nějaké podrobnosti měla vnucovat teď :nevim:

změna školy dle mého zásadní je, takže bych informovala. na druhou stranu je to viz předchozí odstavec - i za manželství jsem to byla já, kdo školy či školy dětem vybíral a obíhal přijetí včetně papírování, kolem dětí to vždycky prošlo jenom tak mimochodem, ani pak na schůzky nechodil, na akce nechodil… evidentně on to tedy za zásadní nepovažoval, když se nijak neangažoval :nevim:

pokud stejně fungoval i otec dětí z dotazu, tak je možné, že matce dětí jenom nedochází, že by mu něco měla oznamovat, když ho to třeba doteď ani nezajímalo :nevim:

a kdyby to bylo naopak? děti v manželově péči? ty bys nechtěla vědět co se kolem nich děje? Můj ex at je jakej je se zajímá a opravdu ví o všem co se týká kluků - lékaři, poradny, výběr školy, zajímalo ho to vždy, zajímá ho to i ted… přijde mi to úplně normální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
8.5.16 14:24
@Petula111 píše:
Psycholog neřeší zdravotní stav dítěte - to si asi pleteš s psychiatrem. Psycholog neprovádí žádné lékařské úkony a nepředepisuje léky. O jeho návštěvě opravdu nikoho matka informovat nemusí.
O změně školy by otec vědět měl, nicméně nevím, co by s tím OSPOD udělal jiného, než napomenul matku, že měla otce informovat. A v téhle konkrétní situaci by to asi klid a mír do celé věci nepřineslo. :roll:

Nepletu a nemusíš mě poučovat, pomoc psychologa i psychiatra jsme v rodině vyhledali. Je zdraví psychické a fyzické. Pro nějaké obtíže psychologa vyhledali nebo byl doporučen. A ano je povinnost rodiče o tomto (podstatné otázky zdraví i výchovy) informovat druhého rodiče, ze zákona. OSPOD může rodiče odeslat do rodinné poradny, aby se spolu naučili komunikovat, v zájmu dítěte, může matku napomenout, edukovat o povinnostech vyplývajících z rodičovské odpovědnosti atd. Ale jak jsem psala už výše, je divné, že toto by školní dítě v kontaktu s otcem nezmínilo a otec nevěděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová