Narůžovělý holandský řízek

Anonymní
5.5.21 11:20

Narůžovělý holandský řízek

Prosím vás, dnes jsem dělala dětem z Lidlu holandské řízky s goudou vepřové. A uprostřed se mi to zdálo takovém narůžovělé, co se mi nelíbilo jsem odkrájela, ale i tak… Nemůže se jim něco stát kdyby to narůžovělé maso snědli?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1096
5.5.21 11:39

Ano, může. Mleté maso, a zvláštně neznámého původu z polotovaru, občas mívá jako třešničku na dortu e. coli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
5.5.21 11:45

Narůžovělé maso obvykle znamená, že buď to nebylo dostatečně tepelně opracované, nebo se mohlo stát, že ta gouda měla sobě nějaké dusitanové či dusitanu podobné látky a tak to způsobilo to, proč se dusitan to masných výrobků používá, tj. tam mohl vzniknout methemoglobin, který je růžový a tepelně stálý
mikrobiální napadení má spíše za následek slizkost a zelenou barvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
5.5.21 11:54

Mohlo i nemohlo. Uvidíš :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1221
5.5.21 11:57

Mohu se zeptat čistě ze zvědavosti proč raději neuděláte takové jídlo s čerstvého masa namletého v masně? já sama polotovary s masem nejím a dětem to neplánuju dávat, bála bych se co v tom je i kdybych to pořádně tepelně upravila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
5.5.21 11:58

Nejedla bych to, polotovar mleté se sýrem ve mně nevzbuzuje důvěru ani normální natož narůžovělé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.5.21 12:29

A proč jsi je tedy radši ještě na chvíli nedala na pánvičku místo toho okrajování? 8o

• Citovat
  • Upravit
31278
5.5.21 13:45

Málo upečené. Ty mražené věci se musí péct pomaleji, aby se to propeklo až dovnitř. Nejspíš z toho nic nebude, ale příště víc tepelné opracovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
5.5.21 18:40

Snad to bude v pohodě :nevim: uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.21 19:10

Nebyl to polotovar jako takový, nebylo to obalené. Jen smíchané mleté se sýrem. Obalovala jsem to až já ani zmrazené to nebylo, teda bylo ale do mrazáku jsem si to dala já až doma, by to vakuově balené. Tak si říkám, však vepřové se jí normálně třeba na médium tak jaký je v tom rozdíl??… No snad jim nic nebude :zed:

• Citovat
  • Upravit
44197
5.5.21 19:32
@Anonymní píše:
Nebyl to polotovar jako takový, nebylo to obalené. Jen smíchané mleté se sýrem. Obalovala jsem to až já ani zmrazené to nebylo, teda bylo ale do mrazáku jsem si to dala já až doma, by to vakuově balené. Tak si říkám, však vepřové se jí normálně třeba na médium tak jaký je v tom rozdíl??… No snad jim nic nebude :zed:

Já si to tak taky dělám, do mrazáku i obalené, po rozmrazení znovu obalím ve strouhance. I kdybys koupila v Lidlu polotovar, nemusíš se tady nikomu zpovídat. Nedostatek času, práce, rotační výuka dělá svoje. I my máme svoje oblíbené polotovary. Ne vždy je časově možné vyzvednout si oběd ze školní jídelny. U nás na to mají jen 15 minut a v té době mají děti ještě online výuku(v potaz se to na velké škole nebere) a já jsem v práci jinde :mrgreen:

Holandské řízky smažím pomalu v troubě nebo ve vyšší pánvi. Snažím se je dělat placaté, aby nebyla velká vrstva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.21 20:09
@Pears206 píše:
Já si to tak taky dělám, do mrazáku i obalené, po rozmrazení znovu obalím ve strouhance. I kdybys koupila v Lidlu polotovar, nemusíš se tady nikomu zpovídat. Nedostatek času, práce, rotační výuka dělá svoje. I my máme svoje oblíbené polotovary. Ne vždy je časově možné vyzvednout si oběd ze školní jídelny. U nás na to mají jen 15 minut a v té době mají děti ještě online výuku(v potaz se to na velké škole nebere) a já jsem v práci jinde :mrgreen:Holandské řízky smažím pomalu v troubě nebo ve vyšší pánvi. Snažím se je dělat placaté, aby nebyla velká vrstva.

Děkuju, už jsem si připadala jak nějaký nýmand :zed: Jinak mimochodem, jsou to holandské řízky z Lidlu :) Já jsem se taky snažila je rozplacnout, ale asi to bylo pořád vysoké. Každopádně to uprostřed bylo horké, ale malinko růžové. Všimla sem si toho až po několika soustech. Myslíš, že to bude ok?

• Citovat
  • Upravit
44197
5.5.21 21:01
@Anonymní píše:
Děkuju, už jsem si připadala jak nějaký nýmand :zed: Jinak mimochodem, jsou to holandské řízky z Lidlu :) Já jsem se taky snažila je rozplacnout, ale asi to bylo pořád vysoké. Každopádně to uprostřed bylo horké, ale malinko růžové. Všimla sem si toho až po několika soustech. Myslíš, že to bude ok?

Pokud jste to jedli na oběd a nic vám není, tak je to s velkou pravděpodobností OK. A zrovna Lidl má hodně věcí kvalitních. Taky kupuji v akcích jejich plněnou sekanou, krůtí nebo kuřecí rolku, karbanátky, burgery(chlazené i mražené), už léta a nikdy nám nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
5.5.21 21:21
@Anonymní píše:
Nebyl to polotovar jako takový, nebylo to obalené. Jen smíchané mleté se sýrem. Obalovala jsem to až já ani zmrazené to nebylo, teda bylo ale do mrazáku jsem si to dala já až doma, by to vakuově balené. Tak si říkám, však vepřové se jí normálně třeba na médium tak jaký je v tom rozdíl??… No snad jim nic nebude :zed:

takže jsi koupila připravenou ochucenou směs mleté se sýrem z toho uplácala karbenátky a ty obalila a pekla? a blbě jsi to upekla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
5.5.21 22:49
@Anonymní píše:
Děkuju, už jsem si připadala jak nějaký nýmand :zed: Jinak mimochodem, jsou to holandské řízky z Lidlu :) Já jsem se taky snažila je rozplacnout, ale asi to bylo pořád vysoké. Každopádně to uprostřed bylo horké, ale malinko růžové. Všimla sem si toho až po několika soustech. Myslíš, že to bude ok?

Myslím že kdyby tomu něco bylo, už se to projeví. Bylo to v mrazáku, vevnitř horký, byla bych úplně v klidu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová