Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Veronika2219 jestli tě přítel miluje tak jsou mu ty prsa ukradená. To prekonáš. Já se za ty obří kojící prsa taky trochu styděla. Ale s čím jsem se nemohla srovnat je jizva po císaři. A teď už taky lepší. Prostě jsem hodně dlouho nosila košilku a manželovi jsem řekla, že mi to vadí. Ujistil mě, že jemu ne a tu košilku mi vždy nechal, věděl, že mi vadí, že by tu jizvu viděl. Neboj se s ním promluvit ![]()
@Veronika2219 teoreticky to být asi i muže. Já bych si tohle nikdy píchnout nenechala. Lepší je tělísko. Po té depo proveře se často mastí vlasy, přibírá se spíše do břicha. co las s ní za problémy? Špinění? To si sedne, trvá to až půl roku.
Děkuji všem za rady pomohlo mi to a mate pravdu počkám a uvidíme heh kdo ví co bude za rok třeba se přítel rozhodne pro další mrně třeba se to spraví samo a to cvičení do toho by mohlo pomoct ![]()
Jak vidím nebo slyším něco takového, tak je mi nesmírně líto, že nemůžu darovat ze svých „zásob“… po porodu už snad neexistuje konfekční velikost, která by mi byla. Připadám si strašně, ale narozdíl od tebe mám tu naději, že mi pojišťovna zmenšení zaplatí, protože s tímhle se žít nedá.
Být tebou tak bych počkala a do plastiky bych šla až bys měla „po dětech“ tzn: víc bys nechtěla. Protože během těhotenství a kojení se všechno tak strašně mění, že pak ženské chodí vyndávat implantáty atd. A že to stojí hromady peněz…
@anavi13 no kéž by špinění krvácení a vyrážka plus nálada jednou a víckrát so toho nejdu a teď by seděli i ty prsa že to je z toho bože už nikdy víc
@LilyJane zkuste ty prsa mazat, je jedno čím. Já měla kávový olej a cvičení. Mě to ohromně pomohlo, fakt se ty prsa vrátili skoro do normálu
jako nemám je pevné, ale to nebyli v té velikosti nikdy. Chodím na kruháč a TRX, ještě by to chtělo zhubnout a bude ta velikost úplně pryč.
@Veronika2219 s tím zajděte na gyndu, krvácet by jste neměla. Jinak prostě jsou to hormony a dělají paseku.
Před těhotenstvím jsem nosila podprsenku 70C, je to rok co jsem přestala kojit. Podle tabulky na astratexu bych opět měla mít velikost 70C (přeměrovala jsem se 3×), ale ty prsa jsou prostě prázdné a v té podprsence plavu. Přijde mi, že mám dlouho nic a dole malý hrbolek ![]()
Učím se s tím žít, občas mám komplexy a trápí mě to. Ale měsíc zpět jsem si poprvé koupila tričko s menším výstřihem do V a nosím ho s hrdostí. Říkám si, že mě chlap prostě bude milovat i s tím nic co nosím v podprsence ![]()
Pojišťovna to neplatí, plastika není nejlevnější záležitost. Pro mě úplně nereálná částka, navíc když se po pár letech musí na reoperaci.
Nezbývá nic jiného než zainvestovat do kvalitní podprsenky, naučit se mít ráda a já si vždy říkám, že jsem dost dlouho kojila dítě a dělala pro něj to nejlepší co jsem mohla, tohle je jen malá daň. ![]()
@Veronika2219 ahoj Veru, já jsem byla taky bezprsova a prsa jsem si nechala udělat…žádné obří melouny ale přirozená hezká prsa. můžu ti říct jen že jsem moc ráda že jsem do toho šla, cítím se opravdu jako žena, dřív mě to trápilo. Pokud víš že ti to pomůže v tom se cítit dobře tak jdi do toho. ![]()
@Veronika2219 no nevím, jestli se prsa samy spraví
já jsem po porodu 3 roky, před těhotenstvím jsem měla hezké trojky, kojila jsem 3 měsíce a zbyly mi prázdné dvojky, nic dál se nespravilo - cvičit chodím tabatu, kruhový trénink a občas posilka - nic ovšem na prsa neúčinkuje
@Anonymní píše:
To neni kojenim. Ja to mam taky tak a to jsem nekojila, jen jsem porodila. Proste hormony, vyssi vek a tak. Do plastiky bych nesla. Za 20 let je budes muset menit, budes na to mit penize?
to kojenim je. Behem kojeni se nahrazuje tukova tkan zlazami, kdyz pak prestane zena kojit, splasknou zlazy a u nekterych je to hodne dramaticka zmena. Co jsem k tomu cetla je, ze casem se ta tukova tkan do urcite miry obnovi, ale uz ne jako predtim.
Ja porodila ve 37, nekojila a prsa mam jako pred tehu.
@warita hele já kojila, obří prsa a prsa mám taky jak před těhotenstvím. Je mi 27. Prsa se mění opravdu už v těhotenství. Mě v těhotenství narostla o tři čísla. Je to hodně individuální. Možná je to i dost o kvalitní podprsence, váze, cvičení, elasticitou kůže.
@Veronika2219 píše:
@Bebeluska8 je to už skoro půl roku mlíko nemám už měsíc a jo kdyby byli jen povislá dobrý ale mě zmizelo vše a opravdu jen malý váleček roztáhnutý kde jde nahmatat něco málo z těch žláz a kůže prostě nic tam není
Půl roku od kojení, ale mlíko není měsíc? Mezitím 5 měsíců jak, odsávačka? No, pokud je to měsíc, co se mlíko netvoří, přeci jen bych ještě vyčkala. Mně právě připadalo, že se mi pak prsa zase vyplnily nějakou tukovou vrstvou, ale trvalo to, tím se zase trochu vrátil tvar i velikost. Ale každá to holt máme jinak a ani já to nemám jako dřív - ale jak psaly holky, na zákrok se bude dát našetřit (třeba holt po mateřské, až bude lepší příjem) a ještě mě napadá, že jsem občas viděla i soutěže o estetické zákroky (na instagramu Nebo v časopisech), třeba by bylo fajn zkusit štěstí.
Je to podminene dost geneticky. Moje mama prsa strasny po prvnim diteti, ktere nekojila ani minutu. Uz v 25 strasny prsa. Moje babi z otcovy strany, kojila dve deti a v 65 prsa pekny. To je proste loterie.