Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Drakelous píše:
@Burj Chalifame vrtaj vzdy bez umrtveni, mam alergii na zubni anestezii
od porodu jsem zastánce nástřihu, bolí to 100× mín než přirozený nátrh (který jsem také trošicku měla) rozhodně to není to čeho by se měli bud. maminy bát
O fiknutí jsem ani nevěděla, jak nebolel. Musí se to ale dobře načasovat.
Holky včera jsme to probraly se sousedkou-asistentkou a ta povídala, že jestli se roztrhnu samovolně, tak to bolí ještě více a ještě si třeba rok nesednu..takže do toho asi půjdu teda ![]()
Holky, prosim vas, mam mesic do porodu a furt kolem sebe slysim a ctu, ze siti epiziotomie bylo strasne, dokonce nejhorsi z celeho porodu. Porad uvazuju nad tim, ze mi snad pred tim dr. to misto znecitlivi nejakym anestetikem, ne? A nebude sit, dokud me to bude bolet, ne? Lokalni anestetikum uz jsem mela nekolikrat v zivote a nikdy me nic nebolelo a nikdy jsem nic necitila.
Tak jaktoze to tak vsechny boli?
@alcar žádné znecitlivění nedává - mě teda nedal - šití mě nebolelo..kachna je po porodu tak vyřízení že nějaké šití nevnímá…
Co jsem se setkala - z obou stran, jako rodička i jako zdravotník - píchá se Mesocain. Ale nezabere na všech místech a vrstvách. Takže někde cítíš jenom tahání, někde píchání. Na některých místech to bolí dost. Záleží jak moc je velký stříh, jestli je potřeba šít i jinde mimo epi… Přežít se to dá, neboj ![]()
@alcar Nevím, jestli mi něco dali, asi ne, ale šití jsem vůbec necítila a nastřihnutí taky ne..kdybych neslyšela, jak doktorka říká PA o nůžky, tak jsem ani nevěděla, že nástřih byl proveden. A šití fakt nic.
Mně teda bolelo, šili mě hodinu a půl, i vevnitř. K druhému porodu jdem šla se svojí PA a ta svou péčí natržení zabránila.
Lokální anestetikum ti dá. Ale i tak to šití cítit prostě jde. Já ho teda cítila fest. Ale dá se to přežít ![]()
Mě šití štípalo… Nejhorší bolest z porodu to ale fakt nebyla ![]()
Mne také rikali, ze mi to znecitliveli, ale i tak siti zatracene bolelo
o nastrihnuti jsem ani nevedela, ale pak při siti jsem byla i sprosta
ale trva to jen chvilku, neboj, to zvladnes, dopředu se tim nenervuj ![]()
Mě to u prvního docela pálilo a bylo to nepříjemné, u druhého to bylo mnohem lepší. Ale zase žádná velká poranění, teď tuším jeden steh
Třeba tě vůbec nenastřihnou a půjde to ![]()
Medali injekci a siti jsem vubec necitila..mela jsem 8 stehu 2+2 vnejsi ve vrstve a 2+2 vnitrni..ja bych se tim vubec nestresovala..k porodu by mel jit clovek s klidnou cistou hlavoua nestresovat se co si kde vycte…
Siti neboli, jen je to neprijemne. Me vic vadilo, ze na me jeste nekdo saha, uz jsem chtela mit klid…
Já se rozkrvácela, takže bolest nikdo neřešil.. nebyl čas čekat, něž něco zabere.
Jsem z těch, které to bolelo víc, než porod samotný. Nicméně se tím vůbec nestresuj, někoho to bolí moc, někoho míň a někdo to příliš necítí. ![]()
Bolelo mě to, ale není to důvod, abych už neměla druhé dítě, neboj se, není to nesnesitelná bolest.
A třeba budeš z těch, co to ani neucítí
Přeji rychlý porod ![]()
Tak já jsem nástřih neměla, ale ošklivě jsem se potrhala. Šili mě asi hodinu, anestetikum jsem dostala, ale to působí jen na vnější stehy. Na vnitřní ne. A bolelo to opravdu hodně - ano, bylo to to nejhorší z porodu.Ale nechci tě děsit ![]()