Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@emma217 píše:
Tak já chodila jak naprcaný kačer docela dlouho určitě těch 6týdnu jsem to cítila neli déle.
No toto
.
@Nikuška11 píše:
@bismarck a nepamatuješ si, jak se ten sprej jmenuje??
Tak jsem to nasla, ale jak rikam, nevim, zda to budou mit i v cr.je to perfektni, obrovska uleva hned! jmenuje se to dermoplast spray, pisou na obale, ze ulevuje od bolesti, svedeni, zvlhcuje, tisi, osvezuje s aloe a lanolinem.muze se to pouzit i na riznuti, pichance, puchyre, spaleni ze slunka.zkus se poptat v lekarne.ja to pouzivala hned v nemocnici a dali mi i domu. doporucovali mi se denne koupat nekolikrat ve vane.ale to jsem nestihala ![]()
No jo no:-)a šití byla taky lahůdka to jsem tam na tom křesle skákala každé píchnutí jsem cítila fakt děs běs
Ten spray jsem nikde nenašla v ČR ale poznamenám si a možná když by si někdo kupovat tak se přidám za tu úlevu při dalším porodu to stojí!
Na amazonu je volne k prodeji. stoji 8,55 usd, ale nevim, zda zasilaji do cr
Někdo dva dny po porodu skáče a někdo nemůže sedět 2 měsíce, to je různé. Dobrá je na to oranžová mastička od Bepanthenu, není to stejná jako na zadeček a bradavky, tahle má oranžový pruh a je na rány a koupele v odvary z dubové kůry a řepíku, urychlí to hojení.
Me radili v porodnici zlatobil a udelat si z nej sedaci koupel a super machala jsem se v tom lavoru nekolikrat denw le a za 14jsem sedela uz normalne
Zkus i homeopatika Arnica Montana 9CH (2× denně 5kuliček), urychluje to hojení a vstřebávání modřin. Mě to pomohlo po operaci osmiček a teď na druhý porod budu taky pořizovat.
Mi jeden rupl asi šestý den a to teprve byla bolest!!! jinak celková bolest cca 2 měsíce, ale nebylo to nic oproti tomu co přišlo půl roku po porodu - byla jsem na operaci konečníku
to byl teprve zááááhul ![]()
Já měla asi 6 stehů a třetí den už se dalo jakž takž sedět a za týden už celkem dobrý. Zkusila bych všechno - homeo, dubovou mast. Kdyby se ti to nezdálo nech to zkouknout doktora. Ať je brzy líp!
Teda jak to čtu, tak se začínám děsit. Nějak jsem to za ty dva roky už zapomněla… V porodnici mi poradili Rosalgin a kamarádka homeo Arnica montana. Mám pocit, že to po šestinedělí samo odeznělo (možná už o něco dřív). Tak doufám, že to tak bude i u druhého. Držím palce, ať to brzy přejde. ![]()
@fatin píše:
Teda jak to čtu, tak se začínám děsit. Nějak jsem to za ty dva roky už zapomněla… V porodnici mi poradili Rosalgin a kamarádka homeo Arnica montana. Mám pocit, že to po šestinedělí samo odeznělo (možná už o něco dřív). Tak doufám, že to tak bude i u druhého. Držím palce, ať to brzy přejde.
O Arnice jsem slyšela jen to nejlepší.