Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@alameda já si šití i s plastikou čípku užila na poprvé tak snad ted po druhé bud dobře
@Saricat to by asi vyděsilo každého. U nás používají nějakou nepálivou, ale stejně mě vždycky varovala doktorka, ať se neleknu, že to bude studit.
@Drakelous to je jak kdo. Jedna doktorka mi řekla, že mi to znova umrtvovat nebude, že by jí to pak z toho vpichu krvácelo a druhá doktorka starší mě to vždy umrtvovala tak, aby mě to nebolelo a krvácení neřešila. Zato se to té druhé samozřejmě líp šilo, protože jak mě to nebolelo, tak jsem se necukala.
@alcar píše:
@alameda Ty brďo, až na čípku? Si říkám, že to tam bude asi pěkně vygajdané, když se dostanou až k čípku, co?
Ňo zmi to hrozne:) ja bych rekla ze je asi i o dost nize po tom porodu, tak je k nemu horsi pristup.
@zaslouzilamamka drzim pesti;) ja mela druhy porod horsi nez orvni, tak treba to mas naopak;)
No ja som to mala pri prvom pôrode pestré…bábätko mi vyvolávali…boli okolo mňa 3 doktori a predsa som sa roztrhla…a nikto nič nepovedal…mala som ukrutné bolesti…všetky čo sme rodili približne rovnako už chodili v pohode, síce sadali opatrne, ale ja som chodila ako po bitke…sadnúť sa nedalo, stáť dlhšie na jednom mieste tiež nie…bábätko som mala na izbe, musela som k nemu vstávať…proste slzy mi padali od bolesti, keď som išla z postele…až doma mi to nedalo a pozrela som sa zrkadielkom a ja pozašívaná durchom durch až do stehna
, som sa roztrhla nejako bokom, čiže len v stehne mám 8cm jazvu, masaker…bolesť pri sadaní 10 mesiacov…
A nikto nič nepovedal…
No já taky patřím k těm, pro které bylo šití horší než celý porod. Šili mě na čípku, vevnitř a ještě i nástřih. Neopíchli mi to ničím. Dr nadával, že se mu cukám
Přežít se to dá, nic jiného nezbyde, ale nic moc. Za dva měsíce jdu rodit znova a mám v plánu, že si umrtvení k případnému šití prostě vydupu.
@Saricat píše:
Vidíš, to bych oplatila. Chdinko, tobě bylo tak blbě? Mě skoro vůbec. Tebe bolelo kopání? To já si to užila, bylo to krásný. Tebe bolelo šití? No mě dělali jeden steh a to byla pohoda, PA mi při tom předčítala noviny a primář vařil kafe
Ať už to bude nebo nebude pravda, tak bych byla mrcha a nenechala si to líbit
@alcar píše:
@tynuša301 @Lemuska Ne cíleně nic nečtu, kamarádka minulý týden rodila a samozřejmě se mi svěřila se zážitkem z šití - prý že se mám modlit, aby mě to moc nebolelo, že prý myslela, že dr. při tom vyrazí zuby a kopne do hlavy. Tož tak to mě fakt „potěšilo“, se jí to teď machruje…Tak si právě lámu hlavu nad tím, že pokud jí to opíchli, že to přece tak strašné nemůže být. No už od ní radši fakt nic nechci vědět, protože každá jsme jiná a co bylo u ní, nemusí být u mě, ale štve mě to, protože si asi neuvědomuje, že mě to fakt ještě čeká. A to jí nepokládám žádné cílené dotazy, ona mi to prostě vždycky řekne tak na plnou hubu, no…
@střepina Božatko, sotva se podíval na svět, už měl trápení.
jeee takovou kamarádku mám taky vyprávěla mi jak nejhorší ze všeho je ta bolest u šití ale ona ještě nikdy nerodila tak to ani nemohla vědět a nechapala jsem proč mi to vůbec vykládá..Mě to teda naštvalo tak jsem ji poslala někam..nejlepší je, když nic nečteš a nikdo ti nevyklada svoje zazitky stejne je to vsechno jinak. Vsechno dobre dopadne ![]()
Já jsem nástřih vnímala jako takové hodně nepříjemné štípnutí, ale protože jsem o tom nevěděla dopředu, tak jsem si jen pomyslela „co to sakra…“ a na to další kontrakce, takže jsem měla hned jiné starosti
Šití mě teda bolelo až u vnějších stehů. Přirovnala bych to k píchnutí včely (jakoby štiplavé píchnutí), ale doktorka byla skvělá, odpočítávala stehy do konce, tak mi to lépe ubíhalo. Jinak jsem měla docela zaměstnanou mysl tím, že jak jsem se třepala (taková ta zimnice po porodu), tak jsem měla pocit, že se jí blbě šije a soustředila se na to, abych se jí moc netřepala ![]()
Holky, já se možná zeptám úplně blbě
ale nedá mi to: za tři týdny mám termín, trochu mi vrtá hlavou také ten nástřih, chci se optat - myslíte si, že se nástřihu dalo nějak zabránit, ať už cvičením, nebo masírováním hráze, (popřípadě, která jste co zkoušely a stejně nástřih byl).. nebo se to stává jen při větším mimču, nebo když se dere moc rychle, nebo po nějakých zásazích doktorů.. jak tak vidím, málokterá se nástřihu vyhne.. každá by asi byla ráda, kdyby šlo vše hladce.. tak předem díky za info
![]()
@Appasionata ahoj,nástřihu se mužeš krásně vyhnout, pokud budeš cvičit s epino balonkem, je to sice dražší záležitost, ale perfektní, já doporučuji, mužeš se tady podívat na dikuse, začíná se 3 týdny před porodem, malej šel ale rukou ńapřed, takže mě střihli, ale jinak říkala asistentka, že by nebylo třeba, ale doktor pochvaloval, jak krásně tlačím ![]()
@střepina Moc díky za radu
uvažovala jsem o epinu, i o levnější variantě - annibalu, či jak se to nazývá, ale penízky se s příchodem mimča točí nějak víc než by člověk chtěl, tak se těchto skvělých vymožeností budu muset asi vzdát ve prospěch jiných „potřebností“
a riskovat tak ten nástřih
![]()
@Appasionata já jsem s nástřihem nepočítala, když jsem cvičila s epinem a nakonec to taková hruza není
ale mužeš zkusit aspon masáž hráze, zkus se podívat na diskusích jak se to správně dělá a přeju hodně štěstí ![]()
@bismarck Ahoj, prosim nevíš, jestli byl ten dermoplast červený nebo modrý? jsou dva a nevím, ktery koupit..
moc dekuju..
![]()