Nástřih hráze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7398
24.1.14 23:02
@mikkeilla píše:
Tak nástřih jsem také necítila a jsem asi jedna z mála, která necítila ani šití..Nebo si to aspoň nepamatuju.. :D

Jsme na tom stejně. Taky mi nevadilo ani to šití ani nástřih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
24.1.14 23:07

Porid si epino a nastrih řešit nemusis :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
24.1.14 23:10

@Bessinka a co se nenechávat nastřihnout, mě natrhla malá a vůbec jsem to necítila. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
24.1.14 23:14

Proc by te meli nasteihavat podruhe. Ted uz se nastrihava jen v krajnich pripadech. Nedela se to rutinne jako driv. Me nenastrihavali a to jsem byla prvorodicka a jsem drobna (55kg a 163cm) natrhla jsem se na jeden steh. Rika se ze dobra PA umi hraz podrzet aby se natrhla co nejmin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
24.1.14 23:17
@Janichka píše:
Proc by te meli nasteihavat podruhe. Ted uz se nastrihava jen v krajnich pripadech. Nedela se to rutinne jako driv. Me nenastrihavali a to jsem byla prvorodicka a jsem drobna (55kg a 163cm) natrhla jsem se na jeden steh. Rika se ze dobra PA umi hraz podrzet aby se natrhla co nejmin.

Já měla výbornou porodní asistentku, která hráz přidržovala, polohovala mě během tlačení, ale stejně jsem se tomu nevyhnula…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
24.1.14 23:20

@vasa13 a strihali te, nebo ses natrhla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
24.1.14 23:21

Já mám 152 cm a rodila jsem s 65kg malá měla 3480g. Širší ramínka. Takže je lepší nastřihnou než se potrhat. Já jsem ráda že mě nastřihli protože bych to bez nedala jak byla široká a já malá a úzkou pánev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
24.1.14 23:23
@Janichka píše:
@vasa13 a strihali te, nebo ses natrhla?

Stříhali, už jsem to tu psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
24.1.14 23:27
@Bessinka píše:
Jeden porod uz mam za sebou, takze to ze to neboli si nechte pro nekoho jineho. Me se doktor do kontrakce netrefil a nocni mury z toho mam do ted. Celej porod byl oproti nastrihu nic. Proto me zajima, za se tomu da predejit a zda s tim ma nekdo zkusenosti. Vim ze se to nedela… ;)

no dá se předejít nástřihu jako takovému - jsi už druhorodička, takže šance je. Zkoušíš masáž hráze? nebo zainvestovat do EPINA. Důležité je i vedeni porodu, poloha na zádech je méně vhodná, lepší je v podřepu, ve stoje a pod. Taky pokud možno nespěchat.
Já jsem se třeba u obou porodu vyhla jak nástřihu, tak jakémukoliv šití. Jde to, nástřih je ve většině případů zbytečný, není důvod stříhat tolik žen, kolik se dnes stříhá. Můžeš ho samozřejmně odmítnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6830
24.1.14 23:34

@Bessinka Já zjistila, že mě nastřihli, až když jsem porodila a doktorka říkala, že jdem na šití ;) Vůbec jsem to necejtila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
25.1.14 00:20

Mně řekli „teď chvíli netlačte… dobrý, už můžete“ a teprve po akci jsem pochopila, že mi prováděli nástřih. Teda já se na to zeptala a bylo mi řečeno, že pokud je proveden správně, ani o něm nevíme. Ale to šití… :zed:

• Citovat
  • Upravit
2997
25.1.14 00:58
@Bessinka píše:
Jeden porod uz mam za sebou, takze to ze to neboli si nechte pro nekoho jineho. Me se doktor do kontrakce netrefil a nocni mury z toho mam do ted. Celej porod byl oproti nastrihu nic. Proto me zajima, za se tomu da predejit a zda s tim ma nekdo zkusenosti. Vim ze se to nedela… ;)

tusim, ze ja si mohla zaplatit takovy ten oblbovaci plyn na strihani a siti. Nepouzila jsem. O nastrihu nevim, pak jsem byla zmasakrovana, takze na siti me asi na 3× opichli.
byt tebou, patram spis v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
25.1.14 08:14

Já měla ten rajský plyn a když už jde k přímému porodu tak ho odebírají. Je jen na tu dobu než se otevře pochva k porodu. Na tlačeni (nástřih, šití) už jsem ho neměla. Rodila jsem v Ústecké nemocnici. Třeba je to jinde jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
25.1.14 08:15

A když se někdo natrhne tak to podle mě Míšo bolet stejně jako to nastřihnutí neho ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
25.1.14 08:24
@Bessinka píše:
Ahoj holky, jste tu nektera, ktera jste zadala lokalni umrtveni pred nastrihem? Zajima me, zda to na pozadani lekar provede bez problemu…

zadat muzes nicmene tohle je vec vetsinou nepriveditelna. Ano dela se to u tezkych porodu, kdy se treba saha pro kleste, tak pred tim se dela vetsi nastrih na ktery se to vetsinou umrtvuje, ale pokud ten porod normalne bezi, tak ve chvili kdy se rozhoduje zda nastrih ano nebo ne, a uz tam tlaci hlavicka neni cas jeste pichnout injekci a cekat az zabere, do te doby uz je vetsinou davno po porodu.
Videla bych to jinak. Jeden porod mas za sebou, snazila bych se hrat na to, ze jako druhorodicka nebudes nastrih potrebovat vubec. Pokud mas jeste cas tak od nejakeho 34tt zacni hraz masirovat a od 36tt je super cvicit s EPInem a myslimze mas dost vystarano :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí