Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Adelka951 píše:
Tak já jsem nástřih neměla, ale ošklivě jsem se potrhala. Šili mě asi hodinu, anestetikum jsem dostala, ale to působí jen na vnější stehy. Na vnitřní ne. A bolelo to opravdu hodně - ano, bylo to to nejhorší z porodu.Ale nechci tě děsit
tímhle jsi ji fakt vůůůbec nevyděsila ![]()
No je mi jasne, ze je to tak 50:50.
dekuji vam za reakce, me hlavne zajimalo, jestli to fakt necim umrtvuji, coz tedy jo. Tak pokud me to bude bolet, tak se neda nic delat. Prezily jste to vsechny, tak ja taky.
nejak extra se tim neznepokojuju, to ne, ale prece jenom maly cervicek ve mne hloda. ![]()
@Lejaa myslím, že nejdůležitější je to, kdo tě rodí… pokud je tam nějaký „vůl“ co říká to zvládnem to zvládnem a pak se „roztrhneš“ tak je průser…
já taky řvala ať odemě vypadnou s těma nůžkama, nakonec mě i tak střihli a vůbec se mě neptali… šití nebolelo, něčím mě opíchali, ale upřímně, bylo mi to fuk, byla jsem totálně vyřízená ( nespala jsem 36h )
horší bylo, když mi jeden steh praskl, to bylo fakt nepříjemné ( hlavně na wc )
@alcar u prvního porodu jsem byla nastřižená a tam mi dali injekci, ale jak to šila doktorka dlouho tak to časem přišlo k sobě a další mi už nedala, že by to krvácelo tak to jsem cítila hodně. Dva měsíce na to mě přešívali v narkóze, to jsem samo necítila, ale po probuzení to byla strašná bolest, horší než to šití po porodu. Za týden mi tam praskly stehy a to opět šlo, opět lokálně umrtvené a dalo se to.
Teď jsem byla jen natržená, ale ne moc a šití jsem moc necítila, trvalo to jen asi 15 minut.
Fakt to chce jít v klidu, já jsem po předchozím porodu pořád řešila co nástřih a jak zařídit, abych neměla stejný problém jako minule a doktorka na mě, třeba nebude nástřih potřeba a nebyl a už je šití v pořádku.
Ne vubec me nedesite, jsem rada za jakekoliv zkusenosti.
Je to proste o lidech a o pipine, co si budem povidat.
treba skoncim s rezem na brise a budu jeste rada.
![]()
Me si ti vubec nebolelo kdybych neslysela jak stiha tak bych ani nevedela ze jsem nastrizena takze tohle byla pohoda
pak jsem rikala dr. kdy uz to bude zasity pac uz me bolely kycle, a on rikal neboj te se uz jdu ven takze byl hoooodne dlouho uvnitr a nic jsem necitila
Prosimtě nestresuj se
já šla k porodu, že šití nebude, cvičila jsem s epinem, jenže malej šel rukou napřed a doktor řekl že musí střihnout a nic jsem necítila, šití malinko tahalo, ale že by to bylo nejhorší z porodu?
to určitě ne, je pravdqa, že jsem už to chtěla mít za sebou, už jsem nechtěla aby na mě někdo sahal a injekci mi dali
Stříhání mě vůbec nebolelo, dělal to při kontrakci. šití mě taky nebolelo. Trvalo to asi půl hodiny, ale necítila jsem nic
@alcar klid - ono to není nic, co se nedá přežít - píchá se umrtvení, ale většina ženských to prostě cítí. Ale nic brutálního. Fakt se není čeho bát ![]()
@Saricat mě ta desinfekce příjemně chladila, byl to asi jen kysličnik ve velke skleněné hnedé lahvi ![]()
Jinak šití boli a spěchají pokud je krvácení. Jinak stačí říct, že to cítíte a oni přitlačí anestetikum, mě píchli i dovnitř ![]()
roozhodně to bylo menší zlo než vrtání zubu ![]()
a pokud to tam dole otéká a opuchá tak dávají ledového pindoura (kondom s mraženou vodou) To je vtipné ![]()
@Saricat no mě jak polili desinfekcí ( taky mi nikdo nic neřekl ) tak jsem v tu chvíli myslela, že jsem se počůrala
![]()
cítila jsem se tak trapně a asi po půl minutě mi došlo co se děje
![]()
Mě teda něco píchal, myslim
Ale stejně jsem šití cítila, každopádně to nebylo nějaký otřesný
Občas to jakoby píchlo, ale fakt se mi to nezdálo nesnesitelný
Ale asi taky záleží jak moc si střižená, popř. roztržená…
Každá to máme jinak…já nastřihnutí vůbec necítila, ale šití dost…porod byl mazec, ale šití bylo snad ještě horší…