Nástřih hráze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16365
25.1.14 22:21

@suik :potlesk: :potlesk: :potlesk: napsala jsi to perfektne. Tusim ale jsi nerodila v CR vid. Kez by se z toho jednou stala samozrejmost a nebylo potreba tu bojovat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
25.1.14 22:28

@quinny tu masáž ještě určitě zkusím a jenom když to nepůjde jinak a šlo by do tuhého, tak bych povolila nástřih..spíše se bojím, že se mě na to ani nebudou ptát a udělají to ani o tom nebudu vědět jak :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
25.1.14 22:36

@Petule 1 nemeli by, nekolikrat to zdurazni vsem co budou u porodu a idealne nekoho s sebou, kdo bude hajit tva prava :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
25.1.14 22:47

@quinny budu mít u sebe svého přítele, má nějaké zdravotní kurzy a doufám, že se ozve..už jednou nedávno zakročil, když šlo do tuhého 8o :oops: (dali mi bez optání, jestli nejsem alergická injekci železa v těhu a já zkolabovala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.1.14 22:52

@quinny v Německu, tak se mnou konzultovali vše. I třeba jestli píchnout vodu, nechali mě to promyslet, vysvětlili (pravda, toli německy neumim). První dítko bylo do vody a ani ten přechod přes hráz nebolel. Druhej byl na suchu a teda jau jau, jsem se i bala, že jsem se trhla, ale nic, ani, škránutí. Rodila jsem na porodní stoličce, to je vubec bezva věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.1.14 22:53

A dík…mě je vždycky hrozně líto, kolik žen se zbytečně stříhá a kolik je v tom bolesti a trápení. Přitom by kolikrát stačilo málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
25.1.14 22:59

Já se o tom, že mi nastřihli hráz dozvěděla až po porodu. Kdyby se mě zeptali, souhlasím. Po pravdě, stačilo, že mě malá roztrhla zevnitř, natož ještě toto. Šití ani nebolí, jen jsme měli 9 měsíců díky vnitřnímu roztrhnutí problém se sexem, kdoví jak by to skončilo, kdyby mě na místo nástřihu roztrhla i z venčí… Takže tak. Na druhé straně, pokud máte čas a podmínky na masáž, masírujte…zbytečně tě nastřihávat nebudou…u nás to bohužel nešlo…

@Petule 1 píše:
@quinny tu masáž ještě určitě zkusím a jenom když to nepůjde jinak a šlo by do tuhého, tak bych povolila nástřih..spíše se bojím, že se mě na to ani nebudou ptát a udělají to ani o tom nebudu vědět jak :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
26.1.14 09:12

@Petule 1 to je dobre :palec:

@suik no ono tady se treba taky kontultuje, jen mi prijde ze jsme mistri v manipulaci natlacit tu maminku tam kam se nam zrovna hodi. A kolikrat kdyz se nedari presvedcit ji tak se vysvetli doprovodu, ze ta zena je vladtne nesvepravna a ve vysledku do ni huci treba jeste doprovod aby udelala co zdravotnici chteji. Je to malicko zacarovanej kruh a kdyz chce nekdo porod podle svych predstav tak to taky muze byt docela boj. Me na tom prave nejvic desi to ukradeni toho porodu, protoze to je pro psychiku te zeny naprosto nejdulezitejsi, aby mela pocit ze porod zvladla…ona, jeji telo… Ne nejaci zdravotnici.
Jakakoliv jina poloha se pocita :palec: :palec: vodu vyzkousenou nemam bohuzel v CR je k tomu minimalni moznost, ale ja bych to asi stejne nedala. Kolem pulky porodu mi prestala vana vyhovovat a musela jsem stejne ven.
Zajima me to Nemecko rodila jsi v porodnici nebo v nejakem porodnim dome. To mi prijde treba jako super alternativa. Tady se gyn moc boji o sva tepla mistecka a PA se hladi klacky pod nohy, takze je to zatim hudba dalrke budoucnosti :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
26.1.14 09:13

@radushka1 nastrih prave neovlivni vnitrni zraneni, nemela bys vetsi kdyby te nenastrihli. Spis by me zajimala poloha u porodu jestli se muzu ptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
26.1.14 09:34

Já to nespojuji s vnitřním zraněním, ale s tím, že roztrhnout se ještě z venku tak nevím nevím. Mám také známou, která byla striktně proti nástřihu, a pak byla z venku natolik roztrhaná, že toho litovala. Nevím, toto fakt nechávám na těch, kteří tomu rozumí. Neříkám, že se někdy nástřih nedělá zbytečně, na druhou stranu děkuji za dva stehy, než za za zaštupovaný spodek…

@quinny píše:
@radushka1 nastrih prave neovlivni vnitrni zraneni, nemela bys vetsi kdyby te nenastrihli. Spis by me zajimala poloha u porodu jestli se muzu ptat
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
26.1.14 09:38
@radushka1 píše:
Já to nespojuji s vnitřním zraněním, ale s tím, že roztrhnout se ještě z venku tak nevím nevím. Mám také známou, která byla striktně proti nástřihu, a pak byla z venku natolik roztrhaná, že toho litovala. Nevím, toto fakt nechávám na těch, kteří tomu rozumí. Neříkám, že se někdy nástřih nedělá zbytečně, na druhou stranu děkuji za dva stehy, než za za zaštupovaný spodek…

Já bych do toho doktorům nekecala. Vědí, co dělají a proč. Přemoudřelé matky teoretičky poučené a stádně zmasírované tak leda z laických diskusí na Emiminu vědí o medicíně kulové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
26.1.14 10:07

@radushka1 v poradku nechala jsi prevzit zodpovednost zdravotniky. Vyhovovalo ti to, proti tomu nejde nic namitnout 8) A poloha byla jina nez klasicka s podeprenyma nohama?

@Burj Chalifa bohuzel u nastrihu je problem, ze jde spis o zavedenou praxi, rutinu nad kterou uz nikdo ani neuvazuje. Pani rodi poprve tak ji radsi nastrihneme. Dela se to tak desitky let, proc neco delat jinak. Navic vetsinou striha lekar, ktery si tim vse urychli. Strihnout, vyndat dite, rychle zasit. Vse v poloze jemu nejprijemnejsi. Ono je tak tezke vystoupit z rady a menit zabehnute postupy
 http://www.prolekare.cz/…otomii-36409?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
26.1.14 10:22

Má poloha při porodu byla klasická, po úrazech mám problémy se zády a porod jsem měla čistě s bolestmi přes záda a kříže, nevím, co jsou to klasické porodní bolesti, ale toto byl masakr, kontrakce do kříží, takže ačkoli jsem měla nadstandardní porodní pokoj, tak jsem se tam válela po žíněnce, max. mě manža dotahl do sprchy, nebyla jsem schopná chodit, jakmile jsem se vyšplhala na lůžko, ať zkusíme klystýr, který se stejně nepovedl (kontrakce do zad nebyly pravidelné, nešly odhadnout), tak jsem už neslezla. Takže úvaha jiné polohy ani nebyla reálná. Nástřih u mě bylo to nejmenší. Po porodu jsem nemohla pořádně chodit (čistě jen skrz záda), kousíček a konec, bojovala jsem sama se sebou. Až asi po 2 měsících jsem zvládla dvou hodinovou prochajdu venku. Denně jsem cvičila cviky na záda, které mi byly fyzioterapeutem doporučeny. Nejsem žádná citlivka, která by se hroutila.
Tak nějak, vnímám lito zpětně, byla jsem šťastná za rychlý porod, v 6 jsem došla na ambulanci (manža hysterčil - měla jsem v noci teplotu a bolely mě záda), zavřela jsem dveře a prdla voda, bolest do zad se stupňovala, dobu na ambulanci jsem strávila v kleče s hlavou opřenou o židli. Když mi řekli, že jsem otevřená jen na 2 palce a porod bude nejdřív za 9 hodin s takovou, tak jsem myslela, že se zblázním. Nabídli mi epidural s větou, že na kříže to asi nezabere. V 7 jsem se doplazila na porodní sál s tím, že jsem si 3× musela lehnout na zem. V 8:15 byla malá na světě. Přežít se to dalo, stálo to za to a asi půjdu do toho ještě jednou. A ještě jednou opakuji, nástřih byl to nejmenší, proto možná nereaguji na toto téma, tak jak by se líbilo.

@quinny píše:
@radushka1 v poradku nechala jsi prevzit zodpovednost zdravotniky. Vyhovovalo ti to, proti tomu nejde nic namitnout 8) A poloha byla jina nez klasicka s podeprenyma nohama?@Burj Chalifa bohuzel u nastrihu je problem, ze jde spis o zavedenou praxi, rutinu nad kterou uz nikdo ani neuvazuje. Pani rodi poprve tak ji radsi nastrihneme. Dela se to tak desitky let, proc neco delat jinak. Navic vetsinou striha lekar, ktery si tim vse urychli. Strihnout, vyndat dite, rychle zasit. Vse v poloze jemu nejprijemnejsi. Ono je tak tezke vystoupit z rady a menit zabehnute postupy
http://www.prolekare.cz/…otomii-36409?…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.1.14 18:57

@quinny přesně tak. Já jsem v Německu rodila dvakrát, ve vetší porodnici. Porodní dům jsem zvažovala, pak byla v merku jedna taková menší nemocnice, kde bych měla celou dobu stejnou PA - to nakonec neklaplo, ale sehnala jsem jiou a super, chodila ke me cele tehotenstvi a i jsem ji mohla mit u porodu. Nakonec jsme to nedomluvili - duvod byl jediny - penize. Pojišťovna peči hebamme hradi před a po, ale přímo u porodu ne, resp. nehradi to, že PA drží pohotovost a tehdy jsme bohužel 400 euro navic neměli. Zpětně si říkám, že jsme je měli někde vyškrabkat. První porod byl super, do vody. Druhy byl trochu horši, v te porodnici se zmenil pristup, bylo to vice rizene, ale i tak jsem mela vice svobody. Z vody me ale doporucili vylezt, kontrakce slably. Tam jsem teda tolik spokojena nebyla, ale to jsem nemohla tusit, ze se to tam tak zmenilo.

porodni domy jsou super, jsou hodne oblibene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
26.1.14 20:34

Holky rozhodla jsem se rodit bez nástřihu po povídání s porodní dulou a taky jsem o tom něco pročetla, tkán se prý hojí lépe, když se nenastřihne-myslíte, že to tak je nebo je opak pravdou?? :nevim: Bojím se jenom jediné věci, necvičila jsem a bojím se, že se potrhám-je to bud a nebo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí