Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@AninkaCV cele to vypovida jen o jednom, jak tenhle system bohuzel v mnoha nemocnicich stale jeste „funguje“. Pokud prekrocis prah spitalu uz jsi nas/e a my si muzeme delat co chceme. Nejaky souhlas pacienta je stale v mnoha smerech pro mnohe abstraktni pojem ![]()
Tezko se pak divit tomu, ze se rozmaha druhy extrem v podobe domacich porodu
A měli radši nechat matku šeredně potrhat a dítě uškrtit na pupeční šňůře? z toho by ti na zvracení nebylo? ![]()
@AninkaCV píše:
Dneska jsem narazila na internetu na tenhle článek a chce se mi zvracet! http://hradec.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…Jak si tohle doktoři a následně soud může dovolit???
Vůbec jsi u toho nebyla a házíš takovéhle žvásty. ![]()
Zlynčujme všechny z porodnice Rychnov!
Kam se hrabe Blesk, že? ![]()
@AninkaCV píše:
Dneska jsem narazila na internetu na tenhle článek a chce se mi zvracet! http://hradec.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…Jak si tohle doktoři a následně soud může dovolit???
No a?
Mý být ráda, že jí zachránili dítě a že „nepraskla“ až bůhví kam..
Souhlasím se soudem, lékaři jednali v zájmu dítěte urychlení porodu, zdravotní stav dítěte ukázal, že jednali správně. Místo trestního oznámení jim měla poděkovat.
A zakladatelka mlčí…by mě zajímal její názor, z čeho se jí chce zvracet. třeba ví něco, co my ne…Zakladatelko @AninkaCV??
@quinny píše:
@AninkaCV cele to vypovida jen o jednom, jak tenhle system bohuzel v mnoha nemocnicich stale jeste „funguje“. Pokud prekrocis prah spitalu uz jsi nas/e a my si muzeme delat co chceme. Nejaky souhlas pacienta je stale v mnoha smerech pro mnohe abstraktni pojem
Ale tak po přečtení článku se dá celkem odhadnout, že nástřih nebyl proveden jen z důvodu zajetého systému a že jí to udělali naschvál…
@AninkaCV když je doktor přesvědčen, že je to v zájmu dítěte, musí jít výmysly matky stranou. Jestli bylo dítě přidušené, tak ji měli nechat ať si ho dodusí sama?
![]()
NO, asi každá by chtěla porodit a mít potom frndu jako patnáctka, ale ne vždycky je to možné. Pokud má lékař za zdraví matky i dítěte odpovědnost, a on ji má, tak je třeba předat mu i nějaké pravomoce. ![]()
@quinny píše:
@AninkaCV cele to vypovida jen o jednom, jak tenhle system bohuzel v mnoha nemocnicich stale jeste „funguje“. Pokud prekrocis prah spitalu uz jsi nas/e a my si muzeme delat co chceme. Nejaky souhlas pacienta je stale v mnoha smerech pro mnohe abstraktni pojem
Už si nemůžou dělat, co chtějí, na druhou stranu, mají za ten průběh a výsledek odpovědnost. Když nastane krize, musí mít právo se rychle rozhodnout.
@Keyllah píše:
A zakladatelka mlčí…by mě zajímal její názor, z čeho se jí chce zvracet. třeba ví něco, co my ne…Zakladatelko @AninkaCV??
Mlčí a neozve se, protože tu nenašla pochopení.
A vsadila bych se, že tato diskuze bude brzy smazána na přání zakladatelky… ![]()
Fuj, já jsem ale dneska jízlivá…
![]()
@Mysanda píše:
Ono to nemusí být tak černobílé. Nevíme co se přesně dělo. Pokud mělo dítě šňůru kolem krku mohlo se dusit. Urychlili tedy porod nástřihem, dítě i matka jsou v pořádku a to je podstatné. Možná že to bylo jinak, že to byl jen jejich naučený stereotyp, ale to těžko posoudíme.
pupecni snuru kolem krku ma vice nez polovina narozenych deti, vetsinou se na to prijde az po porodu a nicemu to nevadi.
Z pravniho hlediska je dite dokud neni porozeno soucasti tela matky, tudiz o zasazich ktere ho provazeji ma rozhodnout ona..tudiz by meli byt jedno z jakeho duvodu porod urychlovali (zda tisen ditete ci stereotyp) vzdy by k tomu meli mit jeji souhlas
@quinny píše:
pupecni snuru kolem krku ma vice nez polovina narozenych deti, vetsinou se na to prijde az po porodu a nicemu to nevadi.Z pravniho hlediska je dite dokud neni porozeno soucasti tela matky, tudiz o zasazich ktere ho provazeji ma rozhodnout ona..tudiz by meli byt jedno z jakeho duvodu porod urychlovali (zda tisen ditete ci stereotyp) vzdy by k tomu meli mit jeji souhlas
To není tak úplně pravda, není možné za všech situací vyžadovat souhlas rodičky…navíc i oni mají určitou právní zodpovědnost z titulu své práce a profese…takže bych to právně řešila případ od případu. Neříkám, že se to nemůže nikdy stát, ale zrovna v tomto případě mi to přijde spíš jako nafouknutá bublina…
Jen zvracej, zakladatelko, zvracej… Tleskám každému, kdo dokáže věc střízlivě posoudit a nepodlehne hysterii…