Nástup do práce po 2RD,prodloužení Rd

Anonymní
20.5.12 13:38

Nástup do práce po 2RD,prodloužení Rd

12.7 bych měla nastupovat do práce,po dvouletém rodičáku.Jenže pracuji ve školství a jsou tam prázdniny a nenmám moc dovolené.Zaměstnavatel mi řekl ať zůstanu těch 14 dnů na neplaceném volnu a nastoupila bych až 1.srpna.Ale teď jsem se dozvěla,že můžu požádat o prodloužení RD,ale nevím tedy jestli můžu požádat jen o prodloužení těch 14 dnů.Nemáte někdo takovou zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12864
20.5.12 13:40

Můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
20.5.12 13:41

Zazadej pisemne zamestnavatele o prodlouzeni Rd na dobu, kdy potrebujes, do tri let veku ditete je ti povinen vyhovet. Naopak neplacene volno ti dat nemusi. Takhle je to pro vsechny jednodussi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.12 21:22

RD

Tak ,jestli to tak je ,tak to je dobrý,jelikož jsem toho už hodně obvolala a nikde na úřadě mi tuto variantu neřekli.Tak děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.12 07:38

Rd

Ještě se přece jen zeptám,jestli tu není někdo kdo tak situaci a řešil a prodlužoval si RD jen o 14 dnů?

• Citovat
  • Upravit
mag
12864
21.5.12 08:01

Vzhledem k tomu, že jde o soukromoprávní vztah mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem, tak není důvod, aby na to nějaký úřad znal odpověď (možná inspektorát práce).

Já po dohodě ze zaměstnavatelem prodlužovala o necelý měsíc, aby záskok mohl plynule přejít na jinou pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.12 12:15

Rd

Tak ,jsem toho dnes zase hodně obvolala a nikdo mi fakt není schopný nic říct,jen že mám Rd zaplacenou do konce července a nastoupit můžu kdykoli..Ještě jsem se tě chtěla zeptat,jak si to se zaměstnavatelem tedy řešila,mě se jedná o 14 dnů,domluva byla ústní nebo jste to hodily raději na papír.MOc děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
mag
12864
23.5.12 12:54

Písemně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.12 13:06

RD

Ale co jsi zažádala ,,O prodloužení Rodičovské dovolené´´.Jelikož když jsem mluvila s paní úředu a ptala jsem se ji zda to tak napsat,tak mi řekla,že se o žádné prodloužení nejedná.Tak ted nevím co tam mám tedy napsat ,když paní na úřade mi to řekla tak..Promin,jestli otravuji,ale už nevím kam na radu.

• Citovat
  • Upravit
mag
12864
23.5.12 13:55

žádala jsem zaměstnavatele o prodloužení rodičovské dovolené o měsíc, měla jsem půvosně zažádáno do konce září a prodlužovala jsem do konce října.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
23.5.12 13:55

Paní na úřadě (navíc nepíšeš jakém) asi neví nic o vztazích zaměstnavatel a zaměstnanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.12 13:57

RD

A jinak si měla rodičovskou již ukončenou,myslím tím vybrány všechny peníze.A ten měsíc jsi byla doma zadarmo?

• Citovat
  • Upravit
mag
12864
23.5.12 14:01

Ne, rodičovský příspěvek jsem pobírala ještě víc jak rok, já nastupovala zpátky na částečný úvazek v desíti měsících dcery, takže na RD jsem byla 5 měsíců.

Musíš důsledně rozlišovat rodičovskou dovolenou a rodičovským příspěvkem, stát nezajímá, jestli chodíš do práce nebo ne.

Příspěvek upraven 23.05.12 v 14:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
23.5.12 14:06

A pokud už budeš mít vybraný RP, tak budeš ten jeden měsíc doma zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
23.5.12 18:03

Pletes si pojmy a dojmy. Potrebujes prodlouzit rodicovskou dovolenou v praci( tj. volno od zamstnavatele). Takze ZAMESTNAVATELE pisemne pozadej o prodlouzeni rodovske dovolene do… a on ti musi vyhovet. S vyplatou rodicovskeho prispevku to nijak nesouvisi, pani na urade je sumak, jak a kdy chodis do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí