Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zazadej pisemne zamestnavatele o prodlouzeni Rd na dobu, kdy potrebujes, do tri let veku ditete je ti povinen vyhovet. Naopak neplacene volno ti dat nemusi. Takhle je to pro vsechny jednodussi.
Tak ,jestli to tak je ,tak to je dobrý,jelikož jsem toho už hodně obvolala a nikde na úřadě mi tuto variantu neřekli.Tak děkuji za odpovědi.
Ještě se přece jen zeptám,jestli tu není někdo kdo tak situaci a řešil a prodlužoval si RD jen o 14 dnů?
Vzhledem k tomu, že jde o soukromoprávní vztah mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem, tak není důvod, aby na to nějaký úřad znal odpověď (možná inspektorát práce).
Já po dohodě ze zaměstnavatelem prodlužovala o necelý měsíc, aby záskok mohl plynule přejít na jinou pozici.
Tak ,jsem toho dnes zase hodně obvolala a nikdo mi fakt není schopný nic říct,jen že mám Rd zaplacenou do konce července a nastoupit můžu kdykoli..Ještě jsem se tě chtěla zeptat,jak si to se zaměstnavatelem tedy řešila,mě se jedná o 14 dnů,domluva byla ústní nebo jste to hodily raději na papír.MOc děkuji za odpověď.
Ale co jsi zažádala ,,O prodloužení Rodičovské dovolené´´.Jelikož když jsem mluvila s paní úředu a ptala jsem se ji zda to tak napsat,tak mi řekla,že se o žádné prodloužení nejedná.Tak ted nevím co tam mám tedy napsat ,když paní na úřade mi to řekla tak..Promin,jestli otravuji,ale už nevím kam na radu.
žádala jsem zaměstnavatele o prodloužení rodičovské dovolené o měsíc, měla jsem půvosně zažádáno do konce září a prodlužovala jsem do konce října.
Paní na úřadě (navíc nepíšeš jakém) asi neví nic o vztazích zaměstnavatel a zaměstnanec.
A jinak si měla rodičovskou již ukončenou,myslím tím vybrány všechny peníze.A ten měsíc jsi byla doma zadarmo?
Ne, rodičovský příspěvek jsem pobírala ještě víc jak rok, já nastupovala zpátky na částečný úvazek v desíti měsících dcery, takže na RD jsem byla 5 měsíců.
Musíš důsledně rozlišovat rodičovskou dovolenou a rodičovským příspěvkem, stát nezajímá, jestli chodíš do práce nebo ne.
Příspěvek upraven 23.05.12 v 14:06
A pokud už budeš mít vybraný RP, tak budeš ten jeden měsíc doma zadarmo.
Pletes si pojmy a dojmy. Potrebujes prodlouzit rodicovskou dovolenou v praci( tj. volno od zamstnavatele). Takze ZAMESTNAVATELE pisemne pozadej o prodlouzeni rodovske dovolene do… a on ti musi vyhovet. S vyplatou rodicovskeho prispevku to nijak nesouvisi, pani na urade je sumak, jak a kdy chodis do prace.
12.7 bych měla nastupovat do práce,po dvouletém rodičáku.Jenže pracuji ve školství a jsou tam prázdniny a nenmám moc dovolené.Zaměstnavatel mi řekl ať zůstanu těch 14 dnů na neplaceném volnu a nastoupila bych až 1.srpna.Ale teď jsem se dozvěla,že můžu požádat o prodloužení RD,ale nevím tedy jestli můžu požádat jen o prodloužení těch 14 dnů.Nemáte někdo takovou zkušenost.