Nástup na mateřskou dovolenou - kdy budu poslední den v práci?

26747
28.5.19 11:43

@katintheBOx63 k čemu by se ti to hodilo? Když je nástup 13.6. tak je poslední den v práci 12.6. Jestli budeš mít dovolenou do 2.2. treba, tak můžeš i tak čerpat rodičák od 1.2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
842
28.5.19 11:47

@Bubla_Bučková No prave že mi zustane 24 dnu dovce, MD mi skonci 26.12. tedy v prosinci vyberu 3 dny dovce v lednu zbytek 21, ale leden ma 22 pracovnich dnu. No takze bych jako musela už od 31.1 na rodicak, coz mi prijde uplne blbý termín :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
28.5.19 11:49
@katintheBOx63 píše:
@Bubla_Bučková No prave že mi zustane 24 dnu dovce, MD mi skonci 26.12. tedy v prosinci vyberu 3 dny dovce v lednu zbytek 21, ale leden ma 22 pracovnich dnu. No takze bych jako musela už od 31.1 na rodicak, coz mi prijde uplne blbý termín :?

Ty si volíš, kdy začneš čerpat RP podle sebe. Takže klidně můžeš až od 1.2. jinak pokud budeš mít v lednu dovolenou, tak je možné, že ti ještě vznikne nárok na dovolenou nebo její část za příští rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
28.5.19 11:53

Jestli rodičákem myslíš rodičovský příspěvek, tak se se začíná čerpat už po skončení MD. Pak máš současně rodičovský příspěvek a čerpanou řádnou dovolenou v práci. Po skončení čerpání řádné dovolené nastoupíš na rodičovskou dovolenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
28.5.19 11:55

@P4ja A jo, na tohle jsem zapomela, ze mi vlastne za leden jeste vznikne narok na cca 2,5 dne dovce. Tak to by resilo ten muj problem s jednym chybejicim dnem :D Já nechci cerpar rodicak a dovcu najednou. Rada bych nejdriv vycerpala dovcu a pak od 1.2 zadala o rodicak. Proste mam radsi kdyz jsou tyhle veci hezky od zacatku mesice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
28.5.19 11:56
@katintheBOx63 píše:
@Bubla_Bučková No prave že mi zustane 24 dnu dovce, MD mi skonci 26.12. tedy v prosinci vyberu 3 dny dovce v lednu zbytek 21, ale leden ma 22 pracovnich dnu. No takze bych jako musela už od 31.1 na rodicak, coz mi prijde uplne blbý termín :?

Proc je to uplne blby termin? Ovlivni Ti to neco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
28.5.19 12:02
@katintheBOx63 píše:
@P4ja A jo, na tohle jsem zapomela, ze mi vlastne za leden jeste vznikne narok na cca 2,5 dne dovce. Tak to by resilo ten muj problem s jednym chybejicim dnem :D Já nechci cerpar rodicak a dovcu najednou. Rada bych nejdriv vycerpala dovcu a pak od 1.2 zadala o rodicak. Proste mam radsi kdyz jsou tyhle veci hezky od zacatku mesice :lol:

Jasn :jazyk: ý to je tvoje věc. Nicméně nic navazovat nemusí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69118
28.5.19 12:04

Ale vždyť je to jedno. Rodičovský příspěvek (ty peníze) můžeš čerpat, odkdy chceš, klidně od 1.2. Rodičovská dovolená je to volno v práci a vůbec se nemusí časově krýt s dobou pobírání rodičovského příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
28.5.19 12:24

@ugluk Ja jsem blbá, ja na tohle furt zapomínám, že to lze nastavit oddelene :zed: No nic, tak to je pak fakt jedno, proste skončím v praci 12.6 pokud zdravotně do tě doby bude ve ok :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
28.5.19 12:42
@katintheBOx63 píše:
@ugluk Ja jsem blbá, ja na tohle furt zapomínám, že to lze nastavit oddelene :zed: No nic, tak to je pak fakt jedno, proste skončím v praci 12.6 pokud zdravotně do tě doby bude ve ok :D

Jinak o RP můžeš žádat i tři měsíce zpětně, tak není třeba to hrotit.

A nezapomeň v práci zažádat o čerpání řádné dovolené po skončení mateřské a potom teprve o nástup na rodičovskou. Nejlépe písemně. Je potřeba aby to navazovalo. Jinak čerpání RP a ŘD se nijak neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí