Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kat80 ahoj, screening byl dobry, vyslo to negativne, tak super
akorat moje dr. do zadanky napsala jen screening, takze mi udelali ultrazvuk a odber krve, bez geneticke konzultace, o te mi do zpravy napsal ze ji doporucuje kvuli IVF. U dr. jsem byla minuly tyden a ta zase nechapala, proc to neudelali najednou s ultrazvukem
tak jsem se musela narychlo objednat a pujdu tam ted v utery, abych si o vikendu jeste zjistila nejake informace
Jinak mimco roste pekne, zatim tedy nevime co to bude a necitim jeste pohyby, ale na to je brzy. Zvracet porad zvracim, ale to je kvuli tomu krku, uz jsem na to neco dostala, tak snad to brzy zabere, uz bych taky rada ukoncila PN. A jak pokracujes ty? Zatim vse bez problemu?
Ja mam trochu nervy, 1 screening dopadl dobre, ale v 16tt mi dělali další a ten uz vyslo zvysene riziko downa 1:200, takže jsem sla na genetiku a tam mi vzali krev na NIPT test a vysledky budou do 14 dnu. Četla jsem, že ty druhe testy vychází falesne pozitivni tak snad to bude i muj případ, jinak na UTZ to je všechno v pořádku a už dokonce víme co to bude
@Kat80 a bude to klucik nebo holčička? A na ty druhý testy tě doporučil kdo?
My byli na screening přímo na genetice, vyšlo to v pořádku a teď jsem až ve 20.týdnu…
A jak se cítíš? A už máš bříško?
@Kat80 verim, ze to bude vsechno v poradku, ale ten stres kvuli tomu je na nic
A jinak se citis dobre? Ja se chci po te gen. konzultaci rovnou objednat na ten 2. screening, muj se uz tesi az zase pujde se mnou a pry chce byt u toho, az nam oznami pohlavi
tak se uz tesime oba ![]()
@maaarkeeet diky, verim tomu, že to bude dobrý, ale pochybnosti jsou. Jinak je vsechno dobry. Ten ultrazvuk je tam super, fakt zážitek
Tak už dnes odpoledne jdeme na první konzultaci, už aby to bylo za námi. ![]()
@Petulala86 Držím palce. Dej pak vědět, jaké z toho máš pocity ![]()
Nás čeká prvotrimestrální screening příští týden v pátek. Naposledy jsme byli na ultrazvuku ani ne před 14 dny a prcek se krásně vrtěl. Nevolnosti už mě začínají opouštět, ale minulý týden mě zákeřně překvapilo čištění zubů na lačno a poprvé jsem
Přeji všem krásný slunečný den ![]()
Ahojky
Jak se mate? Nějaké nové tehule?
Mně to nějak neba sem chodit a řešit mimino
ale jako chodím vás číst… A uvidíme, co se pak dozvíme v červnu…ale zatím fakt jsem to nechala plavat, chodím téměř každý den do práce…
Ahoj holky, tak ja mam zitra tu gen. konzultaci, zacinam se desit, na co vsechno se budou ptat
vecer si chci udelat na papir takovy mustr, at to tam nelovim z paty, navic pujdu sama, partner toho stejne moc netusi, jen to hoooodne zakladni.
Jinak mi nasli z krve protilatky na stitku, na endokrinologii mi vezmou az 18.6. a to jsem se musela vnutit. Ve ctvrtek jsme meli jeste „turu“ po pohotovostech, objeli jsme 4
ach jo, kdy ja si zacnu uz tehotenstvi uzivat…
@Petulala86 tak potom dej vedet, jak jste se dohodli ![]()
@VerunkaTvoriva screening byl super, ja se zitra chci objednat uz na ten 2. tak se zacinam tesit
a pujdes do Cernic? Nebo ho provadi tvuj dr.?
@sonci82 spravny pristup, aspon se tak netrapis neuspechem
a v cervnu uz pujdes do Smetanky?
@sonci82 Dobře děláš. Snažit se soustředit na jiné věci je nejlepší. I když mě to vůbec nešlo a na všechny rady typu - nemysli na to, a zaměř se na něco jiného, už jsem byla alergická ![]()
@maaarkeeet Jojo, jdeme do Černic a také nás čeká ta konzultace, tak si taky ještě sednem a sepíšeme na papír, co víme ![]()
@VerunkaTvoriva no, mne ji pri screeningu neudelali a musim ted dodatecne
dr. to nejak blbe napsala do zadanky a udelali jen utz a krev. Tak doporucuji vzit potom partnera s sebou, je to pekny, muj ma z toho do ted zazitek a tesi se na dalsi ![]()
@maaarkeeet a ty jsi teď v kolikatym? Mám v tom už zmatek…
Jo holky, na tu větu jsem mega alergická…nemysli na to…moc na to myslíte…a to jsem si myslela, že na to až tak moc nemyslím…no nevim…
Jako možná na tom fakt něco bude, protože spousty páru nakonec otehotneli přirozeně, i když jim dr. nedavali naději apod..znám ze svého okolí…ale…