Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lenkawedding ahoj, naše zkušenost s natalartem je jen pozitivní, i když jsme se zatím míma nedočkali. Chodíme tam od listopadu 2015 a přijde mi, že dost intenzivně. Na recepci už mě znají jménem, pan doktor je milý, vše mi vysvětlí, poslal nás před 1. ivf na genetiku. Ted čekáme na výsledky imunologie. A během roku a kousek jsme absolvovali 2× ivf a 3× IUI. A sestřičky v pohodě.
@romik0013 tak jsme na tom podobne, já měla 8,1 v přirozeným cyklu, ale ovulace nikde (jak jsem to měla rozhaleny), teď s estrofem 7,5 (v některých místech
… Doktor říkal, že záleží na mě, ale pokud nejsem rozhodnuta na 100% tak by ještě měsíc počkal. Tak tomu ještě měsíc dám, nechci si to později vyčítat. Jenže v březnu máme zase dovolenou a určitě mi vleze do kontrol ![]()
@romik0013 Příbalový leták číst je ta největší blbost, neboť já když jej přečtu tak mám i ty vedlejší příznaky, které tam ani nejsou ![]()
@luciiin Tak to ti s tim moc nevyrostla, ne? Nejradsi bych to nebrala, ale rikal, ze po 35 to davaju temer vzdycky..no, zkusim jeden mesic, jestli s tim nejak extra nevyroste, tak proste pockam, az bude ok v prirozenym cyklu
Hold, zvysim davky cervenyho vinka
A pockej, tak pujdes po dovoleny, aspon budes odpocata ![]()
@romik0013 nevyrostla, v přirozeném cyklu byla vyšší. Taky mi říkal, že po 35 to většinou dávají. Na dovcu se těším moc, v práci je toho teď nejak až do haje…potřebuju vypadnout…
Holky, chci se zeptat jak dlouho trva imunologicke vysetreni od objednani po vysledky. dekuji moc
@Jiřinkka nejsem si jistá a do papírů se můžu podívat až v pondělí, jsme mimo domov, řekla bych že to bylo kolem dvou měsíců, ale s jistotou to fakt nevím. Musíš taky počítat, že bys měla být čistá od hormonů. Sestra nám to na recepci počítala, protože jsem před tím nějakou dobu brala Utrogestan (asi dva měsíce od posledního leku to bylo ok). Myslím, že jsem to měla tak: měsíc jsem nic nebrala, přišla se objednat a dostala termín za další měsíc (jestli by mě vzala profesorka dřív, kdybych Utroš před tím nebrala nevim).
@luciiin nevim no. porad doufam, ze jo, ale radeji se uz ptam, kdyby to nahodou nevyslo.at vim jaka bude doba nez by sme mohli jit do dalsiho pokusu. pobolivava mi podbrisek na jedne strane, kde bylo zavedeno embryo a pak cele jako na menses, tak porad doufame, ze to vyslo
@Jiřinkka Ještě je brzy na ukázání dvou čárek… neboj, dopadne to dobře. Hlavně nic těžkého netahej a relaxuj ![]()
Já jdu v pondělí na krev… už aby to bylo a řekli mi, že hcg je pěkné, mám pocit, že dle testu ostatních by měla čárka být silnější ![]()
@Aniga dekuji. doufame, ze to tak bude, ze se tam jeste ukazou.kdyz muzu, tak odpocivam, ale nekdy musim odnest maleho a ten uz neco vazi. jinak nosi manzel.
A kdy si delala test ty?
@Jiřinkka první test 6 den po ET (ET je nultý den) a bylo sněhově bílo. 7 den pidi dušík při pořádném pohledu. A od té doby testuji každý den. Dneska jsem 12 den a čárka je snad pěkná ( ale není to žádná dálnice). Sice síl, ale není to tak patrné jak jsem si myslela.. taky ty testy ukazují každý jinak a ta čárka se třeba více vybarví např. až tak v druhé minutě testu.
Nejlépe mi ukazoval test z Tety drogerky sluníčko 10.
@Aniga tak to je dobre, ze sili.ja zkusim mozna zitra rano to budu 9.den a uvidime