Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@luciiin nevím, co by nám změna přinesla. Uvidíme, jak nám vyjdou výsledky z imunologie. Máš zkušenost s centrem na náměstí?
@koblizeq My sme se teda s manzou domluvili, ze zkusime jednou Natalart a jednou Ivf centrum..to ivf centrum na namesti ma pobocky i v rakousku, myslim, ze ve svycarsku, v litve a jeste nekde, nejsem si ted jista, tak budou asi hodne dobry..v natalartu byla jedna kolegyne a povedlo se jim, tak jsem sla tam..zmena by ti mozna prospela kvuli psychice, mozna by zkusili neco jineho, kazde centrum ma svoje postupy, kvalita mrazeni, nebo labolator…treba udelaji tech blastocyst vic, nebo kvalitnejsi…
Myslim si, ze to neni na skodu zkusit jinde, kdyz to nejde uz podruhy ![]()
@romik0013 uvidíme, jak dopadne imuno. A pak se rozhodneme. Nechci dlouho čekat, protože bych ráda alespoň 2 děti a čas letí. Když půjdeme do jiného centra, tak všechno poběží od začátku, z toho mam obavy. Ale možná příští týden zkusím do jiného centra zavolat a zjistit, za jak dlouho by nám další cyklus udělali.
@romik0013 me je 28.tak to my me obe blastocysty, tak nevim proc je davali dohromady.vse se vzdy nejak vyresi ![]()
@koblizeq nemám zkušenost, jen teď taky hodně hledám informace a zkušenosti jiných. Neříkám, že budou dělat něco jinak, ale co jsem koukala, tak některé metody tam navíc mají. Já jsem rozhodnuta tam jít pokud KET nevyjde, ale doufám, že vyjde.
Ahoj holky ![]()
Potřebovala bych poradit, tedy spíše utěšit, že je to takto v pohodě.
Včera jsem byla na kontrolním ultrazvuku v Natalartu a vše ok, jsem v 5tt.
Jsem tam objednaná ještě jednou za 14 dnů, aby bylo vidět srdíčko a pak už budu docházet k mému gynekołogovi.
Do nynějška od opu jsem brala 3× denně Gynprodyl 200 mg a 1×denně Clexane 0,2.
Clexane budu dobírat nyní ve čtvrtek (celkem jsem jej tedy měla 30 injekcí) a mám pokračovat už jen Gynprodylem 3× denně 1 kapsle vaginálně (jako do nynějška). Myslela jsem si, že mi dali ten Clexane proto, že překročuji povolenou běžnou dávku, která je dle návodu jen jedna tableta za den. Můj strašák je trombóza… i když žádné problémy jsem nikdy neměla. Máte (měly) jste to taky takto jako já?
… je to přeci jen moje první vymodlené dítě… já vím, měla bych věřit doktorům, jen spíše potřebuji ubezpečit, že je to takto běžné- brát ve vyšších dávkách Gynprodyl samotný.
Díky za vaše zkušenosti ![]()
@Aniga Ta davka je uplne v poradku, neboj
Nekdy byvaji i vyssi…
@romik0013 Děkuji
.. Asi mi z toho už hrabe jak jsem doma a vše moc čtu a moc se pozoruji. Můj chlap mi už nadává, ať prý nic nečtu a nepřemýšlím nad tím. Jsou to doktoři a přeci vědí, proč mám brát jen něco a jak
… a má pravdu
, ale prostě doma člověk přemýšlí…
A co Ty?? Jak jsi na tom? Kdy jdeš zase na kotrolu, aby stanovili KET?
Ahoj holky, můžu se zeptat kolik teď stojí iui v Natalartu? Dostala jsem od doktorky žádanku do cARu, sice doporučuje spíš centrum na náměstí, ale zároveň říkala že obě centra jsou kvalitní. jo a taky si ale myslí že iui je komplet hrazený
to by bylo hezký. Mám PCO a LUF syndrom a ještě do prosince jsem na rodičáku, tak přeci jen počítáme každou korunu a případné IVF budem zvažovat až po návratu do práce. teď mi leží doma žádanka a musím se rozhoudnout, než se chlap rozmyslí a dá konečný souhlas k objednání ![]()
@Hanka_S_V doplatek je 500 Kč. Pokud Ti před ní píchnou Pregnyl, tak za ten nedoplácíš nic.
Nevím, kolik chtějí za inseminaci na náměstí, ale prý tam je vše dražší co jsem slyšela… dle nějaké ceny na netu pokud je pravdivá, tak prý 1500 Kč.
@Aniga jj ptala jsem se holek na diskuzi, prý fakt 1500, to už je tedy velký rozdíl. No pro Natalart pro mě zatím má hlas i to, že je na kraji Plzně a zvládnu tam tudíž dojet vklidu autem i sama ![]()
@Hanka_S_V to jsem taky brala jako velký plus, že se tam v pohodě dá dojet a zaparkovat
. Je to tam fajn, sestřičky jsou moc milé. Jen počítej s objednací dobou na první pohovor cca 1,5 měsíce. Pak už Tě berou jak potřebuješ.
@Hanka_S_V Hele,plati se tam 1500,ale teda neznam jejich postup pri iui..byla jsem v Natu 2krat, a myslim, ze pichnout pregnyl a za 2 hodky na iui neni spravny..vecsinou to delaji, ze pichnou pregnyl a iui je za 1-2dny, vzhledem k tomu, ze ovulka nastava do 36 hodin po pregnylu..a kdyz nemas dobry spermio, tezko tam vydrzi 2dny cekat
Kdyz mi pristi mesic nevyjde ket, zkusim pred dalsim ivf iui na namesti..ale on urcite vyjde ![]()
@Aniga presne tak, hlavne klidek, i kdyz ja bych mela prectenej uz cely internet
Ja cekam na menzes, doufam, ze nebude po tom ivf rozhazeny..pak od 2 dne estrofem a 12-14 den na kontrolu
Kazdopadne, kdyz mi reknou, ze mi vychazi ket na svabka, cekam dalsi mesic ![]()
@romik0013 jo oni to tak pry delaji v hodne centrech a pry pak doporuci jeste to pojistit doma, ale presny postup v centru neznam. Spermiogram mame nastesti dobry.
Drzim palce ![]()
Příspěvek upraven 21.02.17 v 17:45