Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@romik0013 nasemu malymu se nelibilo v pytly a ani moc dlouho v zavinovacce, tak byl prikrytej perinkou
@Jiřinkka a nebylo mu treba teplo? Ja prave tohleto vubec nevim..jestli je treba lepsi teplejsi deka, perinka..v lete je to jasny, ale v zime nevim, aby sse potilo a nebrecelo, nebo naopak, aby mu nebylo zima
snad na to prijdu sama
ja doufam, ze si pytlik oblibi ![]()
@romik0013 malej třeba první měsíce spal v zavinovačce a to peřinka nebyla potřeba, když bylo chladnějc tak jsem přidala fleesovou deku. Když ze zavinovačky vyrost, tak spal beze všeho, protože pytel ani peřinu nechtěl. po roce sice peřinu vzal na milost, ale za cvhíli se stejně odkope ![]()
@romik0013 ne nebylo mu teplo. narodil se v lednu a v loznici sme meli chladneji. nelibilo se mu, jak byl v zavinovacce zavazany a v pytly nemohl poradne kopat nohama
@romik0013 ja mam perinku, polstarek a pytel…
. Nejprve jsem koupila tu perinku a pak zjistila, ze je lepsi asi pytel a natrefila jsem na nej, tak koupila pytel ![]()
To bude boj, taky vubec nevim, jak se starat o miminko ![]()
Jeste uvazuji o tom hnizdecku, ale aby to nebyly jen vyhozene penizky ![]()
@Aniga jo to hnizdecko jsem taky mela v planu, ale mozna radsi koupim lehatko????to asi bude mit na dyl..nemame velky byt a tonjeste potrebuju pult na koleckach, protoze bych ho nemela v koupelne kam polozit
vlastne mozna na pracku, kdyz ji zavru
ja vubec nevim, co si pocnu
mam teda nejake knizky, ale nevim, jestli mi to v praxi k necemu bude…
@romik0013 @Aniga holky, to zvladnete jako kazda mama.my sme maleho nejdriv koupali v obyvaku ve vanicce a az pak v koupelne ve velke vane. hnizdecko je na chvili.to je pak lepsi lehatko.to vyuzijete vic. nasemu se tam strasne libilo a kdyz jeste vibrovalo, tak to nemelo chybu
na zacatku sem ho tam i krmila
Kdyz nechcete utracet za hnizdecko, kupte jen kojici polstar, da se pouzit v tehotenstvi na pohodlnejsi spani, na kojeni, i jako zabrana kolem miminka ![]()
Holky, do toho se dostanete raz dva
My měli tenkrát hodně malou koupelnu, takže jsme malého koupali v loznici. Měli jsme vanicku na posteli, vždy jsme tam pritopili a bylo to v cajku. Prebalovak jsem nemela jako skříňku, ale jen ten úzký primo na postylce a cca od pul roka jsem ho stejně prebalovala na posteli nebo ma zemi, na tech penovych puzzlikach velkých, bylo už léto a nemohl nikam spadnout. Jsem na to dala podložku. Malej i ted spí věčne odkopanej, prikrytej málokdy a taky jsem chvíli mela ten pytel, pak perinku…
Taky si rikam, ze po takový době nevím jestli se o mimi postaram dobře
trošku mi to desi…asi i to, že ted si malyho vezme kdokoliv, kamkoliv, my si trajdame, volnicka sem tam, kino, večeře…a s mimcem to bude zas změna…
@Hanka_S_V ano, my ted taky nechavame všechno byt u vidíme kdy půjdeme na 2 IUI asi az nebude tolik starostí.
Holky já když jsem čekala malou tak jsem četla příběhy porodů, nebojte se ničeho tlačit umí každá z nás a postarat se o miminko? Do toho se rychle dostanete taky jsem se bala bylo mi 22 let ale zvládli jsme to levou zadní ![]()
@moncaz no prave, kdyby mi bylo 22,jsem bez starosti
jenom, ze mi je 36,takze asi moc vsechno resim
uz mam zase prisernou zacpu holky
vcera jsem tak tlacila, az sem se lekla, tak jsem nasadila opet lactulosu..a vecer mam casto neklidne bohy a krec v lytku, ale jenom takovou malou jsem mela..a pritom hodne chodim, cvicim, az pujdu do poradny necham si predepsat silnejsi magnezium..tie moje sumaky moc nepomahaji
jo, jeste jsem si objednala kompresni puncochy, nerada by jsem prisla ke krecovym zilam…
Holky, myslite, zeby mi na socialce uznali, ze jsem musela jit do Prahy na ambasadu po novy pas? Potrebuju ho vyzvednout a zrusit trvaly pobyt na slovensku a vratit obcanku..manzel to za mne neudela, a uz jsem to jednou riskla, kdyz jsem si sla podat zadost..kdyztak to risknu podruhy
i kdyz mam takovyho tusaka, ze po ty chate si mne prijedou zkontrolovat ![]()
@romik0013 ja nevim, ale řekla bych, že to neuznaji. Můžeš tam zkusit zavolat, vezmou ti to na infu, tak na sebe ani neupozornis ![]()