NATALART Plzeň

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5447
9.8.17 10:43

Na stteptokoka se dělají testy myslím kolem 36tt, pokud bude, aby u porodu dávali atb kapacky. Já ho mela a spousta zen ho mívá, co tak vim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
9.8.17 11:57

@Aniga: Já používala Calmu od Medely, je to systém podobný sání z prsu, takže když jsem odsála, pila z toho a do ted z toho pije UM. Vodu/čaj jsem dávala z Mam Anticolic, jak psala Jiřinkka (pokud bys měla zájem, klidně Ti tu velkou odprodám, já používala jen malé - takže je nová) - je umělá, ale sterilizovat se dá v mikrovlnce a nebo normálně v hrnci s teplou vodou. Pokud se teda nepletu a čekáš holčičku. Jinak pak jsem pořídila netekoucí hrneček.
Jinak co teda oceňuji a koupila jsem samozřejmě později, až byla malá na UM, je ohřívačka lahví, pořídila jsem na bazaru za pár aček, mám menší, takže ji vozíme i s sebou, když někam jedeme. Přece jen je to rychlejší a máš to na požadovanou teplotu. Toť má zkušenost. Jinak ohledně Aniballu, já si ho pořídila, ale bohužel jsem ho zkusila jen 3×, protože jsem na konci těhu hrozně trpěla na kvasinky, tak pak už nebylo kdy použít. Slyšela jsem ale, že to pomáhá. Taky jsem byla streslá, že mi to nejde, i na menší průměr, ale zase na druhou stranu jsem byla ráda, že vím, co čekat. Takže si myslím, že kdybych to mohla používat, tak mi to i možná pomůže, ale to je jen názor, třeba ne, fakt nevím. Kam půjdeš rodit, byla ses podívat v tom Stodu?
Jinak co se oblečků týče, když byla Adélka úplně malá, nejvíc jsem ocenila overaly a body, nejjednodušší oblékání a stejně jenom ležela :-) Později leginky a polodupačky, ty byly lepší, že měly ťapíky, malá ponožky vždy ze sebe setřásla, později legínky, když začala chodit, to byly ty s ťapíkama blbé, protože se jí to svlékalo a zakopávala o to. Ale ona začala chodit strašně brzo.
Kdy máš vlastně termín?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
9.8.17 12:33

@romik0013 @Aniga
Holky porodu se nebojte. Stejně tomu neutečete. Mám za sebou dva porody a každý byl úplně jiný. Po prvním strašném vyvolávaném porodu jsem se teď už dva měsíce předem klepala strachy a ve finále to byla paráda.
Rodila jsem spontánně, měla jsem 12h poslíčky a ve finále z toho byl překotný porod a malý byl za tři hodinky venku. Bolesti snesitelné, jen poslední půl hodinka před tím, než jsem směla tlačit byla výživná. Jakmile vám dovolí tlačit, je to úleva a už kontrakce nevnímáte jako bolest. A hned co je dítě venku, je všechna bolest pryč. Nástřih na Lochotíně moc nedělají, měla jsem jen pár stehů a to se malý narodil s váhou 5323g!!!
Při příjmu měl váhový odhad cca 3500g
Jsem tři týdny po porodu a klidně bych šla rodit znova. Myslete na to, že to bude trvat jenom jeden den, ale to malé štěstí vám zůstane už na celý život :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
9.8.17 13:24

Holky, tak uz sem doma. dopadla sem dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
9.8.17 13:24

@pajisek90: moc gratuluju k malemu, je to teda Matysek? Teda, to je kus chlapa :-) Ty jsi nakonec 2.rodila na Lochaci? Psala jsem Ti na FB, jak na tom jsi. Mohly bychom treba v zari dat uz nejakou tu prochazku, i kdyz Adu uz teda v kocaru moc neudrzim.
Kdyz tak se ozvi a uzivej si maleho nez odroste :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
9.8.17 13:32

@pajisek90 5323??? 8o tak to si frajerka :mrgreen: pravda, stejne to budu muset zvladnout, akorat se budu modlit, at ma sluzbu nejakej skvelej doktor, co ma kdyz tak krasne sesije :mrgreen: jo a gratuluju k miminku :srdce: a byla jsi na lochotine spokojena? Taky tam pujdu, ale mne to ceka ak za necele 4 mesice :mrgreen: @Jiřinkka to jsem rada :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
9.8.17 13:33

Ahoj holky, tak já dnes byla na velkém ultrazvuku. A vypadá to, že to zase budu kluk buk. Ma 550g :D :D :D Ale hlavně, že vše je jak má být. Akorát jà mám pořád placentu hodně nízko, ale prý se to ještě může změnit, tak budu doufat do další kontroly. :think:
@romik0013 @Aniga já jsem rodila na Lochotine a tam nenastrihuji. Tak jsem se trochu natrhla, ale vůbec jsem to necítila, ani to šití a to jsem byla potrhana i ve vnitr z toho jak byl malý velký. A už večer jsem po 11 hod „porodu“ skála jak camrda. To mi přijde císař mnohem horší. Jo a fakt jsem o porodu raději nic necetla. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
9.8.17 13:35

@ivre Psala jsi mi na fb?
Mně poslední dobou dost blbne.
Zprávy mi nechodí, upozornění se mi nezobrazuje, mizí mi a zase objevují přátelé… Nevím co s tím mám.
Jo jo, máme Matýska, moc děkuji. Je to můj chlapák :-) Chodily se na něho dívat sestřičky z celé budovy. :-)
Určitě se můžeme na procházku domluvit.
Doktor mě poslal na Lochotín kvůli krevní ztrátě co jsem měla s malou, dávali mi tenkrát transfuzi a říkal, že kdyby něco, tak pry ve Stodě moc krve nemají. Byla jsem za to ráda, protože i tentokrát byla krevní ztráta velká - polovina veškeré moji krve cca 2 litry, takže jsem se ani tentokrát transfuzi nevyhla, dostala jsem navíc i plazmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
9.8.17 13:38

@pajisek90, jo, ted na to koukam, nejsme prateli :-), zkusim Ti poslat zadost, abych omrkla fotky, jestli tam mas :-) tak fajn, tak si napiseme po prazdninach, pres to leto je to komplikovane, ale Hanka se rada prida :-) Pisneme si na FB, ja tady jsem vyjimecne.
a jak na Lochaci, porovnani se Stodem? Jasne, porod tezko ovlivnis, ale myslim jinak kojeni a tak. I dkyz zase u 2. je to asi jine, kdyz uz vis, jak na to. JInak tak to je jasne, kdyz jsou kommplikace, tak Lochac je jasnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
9.8.17 13:45

@romik0013 Byla jsem tam spokojená. Měla jsem naprosto úžasnou porodní asistentku. Šití jsem vůbec necítila. Jedna doktorka byla trošku nepříjemná, ale to může být v každé porodnici.
A jedna dětská doktorka mě doslova sr*la, protoze mě strašila různýma nemocema co mohl malý mít, já pak samozřejmě probrečela celé dopoledne, než mi přišel jiný doktor rict, že je v pořádku. Taky byla naštěstí jen jedna. Zbytek personálu byl dobrej.
On tím jak byl velký tak mi při porodu pomohl, protože měl sílu a dral se na svět ;-)
Ale bohužel ta druhá stránka byla ta, že si nalomil dvě žebírka a měl otok v rameni, tak nehybal ručičkou. Taky ode mě chytil streptokoka. V těhotenství jsem měla stěr negativní, při příjmu mi udelali nový a ten byl pozitivní, bohužel výsledky přišly až po porodu, tak jsem nedostala antibiotika. Ale vypadá to, že malému nic nedělá, nejhorších je prý 48 hodin po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
9.8.17 13:59

@Mako17 @pajisek90 jo holky,tak.jsem se uklidnila a uz radsi nebudu cist nic :mrgreen: zatim :mrgreen: @Mako17 jo ona se jeste vytahne urcite ;) oni by me jako nenastrihli ani kdyby hrozilo natrzeni? To ja myslela, ze je to lepsi pak nastrihnout :think: jezis, chudinka mala, tak at se mu dobre dari..ten streptokok je asi castej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
9.8.17 14:01

@pajisek90 ja tam budu chodit i na predporodni kurz, tak si to tam snad prohlidnu…holky, ono se rodi na pokoji, nebo se jede na sal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
9.8.17 14:08

@Jiřinkka to je dobře. Takže zahojena na těle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
9.8.17 14:16

@romik0013 doufám, že vytáhne. Teď jsem to googlila :( a to jsem dělat neměla… Já se porodní asistentky ptala, jestli mě nastrihne a ona že ne, že to zvládneme :lol: :lol: :lol: Tak jsem se natrhla, ale je to prý lepší než nastrihnuti. Je to přirozené a lépe se to pak hojí…prý. Ale malý byl velký 53 cm a 4120g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
9.8.17 14:19

@pajisek90 ty blaho a já si myslela, že jsem porodila obrika. :lol: Tak ať se malému daří a je fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí