Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Na stteptokoka se dělají testy myslím kolem 36tt, pokud bude, aby u porodu dávali atb kapacky. Já ho mela a spousta zen ho mívá, co tak vim.
@Aniga: Já používala Calmu od Medely, je to systém podobný sání z prsu, takže když jsem odsála, pila z toho a do ted z toho pije UM. Vodu/čaj jsem dávala z Mam Anticolic, jak psala Jiřinkka (pokud bys měla zájem, klidně Ti tu velkou odprodám, já používala jen malé - takže je nová) - je umělá, ale sterilizovat se dá v mikrovlnce a nebo normálně v hrnci s teplou vodou. Pokud se teda nepletu a čekáš holčičku. Jinak pak jsem pořídila netekoucí hrneček.
Jinak co teda oceňuji a koupila jsem samozřejmě později, až byla malá na UM, je ohřívačka lahví, pořídila jsem na bazaru za pár aček, mám menší, takže ji vozíme i s sebou, když někam jedeme. Přece jen je to rychlejší a máš to na požadovanou teplotu. Toť má zkušenost. Jinak ohledně Aniballu, já si ho pořídila, ale bohužel jsem ho zkusila jen 3×, protože jsem na konci těhu hrozně trpěla na kvasinky, tak pak už nebylo kdy použít. Slyšela jsem ale, že to pomáhá. Taky jsem byla streslá, že mi to nejde, i na menší průměr, ale zase na druhou stranu jsem byla ráda, že vím, co čekat. Takže si myslím, že kdybych to mohla používat, tak mi to i možná pomůže, ale to je jen názor, třeba ne, fakt nevím. Kam půjdeš rodit, byla ses podívat v tom Stodu?
Jinak co se oblečků týče, když byla Adélka úplně malá, nejvíc jsem ocenila overaly a body, nejjednodušší oblékání a stejně jenom ležela
Později leginky a polodupačky, ty byly lepší, že měly ťapíky, malá ponožky vždy ze sebe setřásla, později legínky, když začala chodit, to byly ty s ťapíkama blbé, protože se jí to svlékalo a zakopávala o to. Ale ona začala chodit strašně brzo.
Kdy máš vlastně termín?
@romik0013 @Aniga
Holky porodu se nebojte. Stejně tomu neutečete. Mám za sebou dva porody a každý byl úplně jiný. Po prvním strašném vyvolávaném porodu jsem se teď už dva měsíce předem klepala strachy a ve finále to byla paráda.
Rodila jsem spontánně, měla jsem 12h poslíčky a ve finále z toho byl překotný porod a malý byl za tři hodinky venku. Bolesti snesitelné, jen poslední půl hodinka před tím, než jsem směla tlačit byla výživná. Jakmile vám dovolí tlačit, je to úleva a už kontrakce nevnímáte jako bolest. A hned co je dítě venku, je všechna bolest pryč. Nástřih na Lochotíně moc nedělají, měla jsem jen pár stehů a to se malý narodil s váhou 5323g!!!
Při příjmu měl váhový odhad cca 3500g
Jsem tři týdny po porodu a klidně bych šla rodit znova. Myslete na to, že to bude trvat jenom jeden den, ale to malé štěstí vám zůstane už na celý život ![]()
@pajisek90: moc gratuluju k malemu, je to teda Matysek? Teda, to je kus chlapa
Ty jsi nakonec 2.rodila na Lochaci? Psala jsem Ti na FB, jak na tom jsi. Mohly bychom treba v zari dat uz nejakou tu prochazku, i kdyz Adu uz teda v kocaru moc neudrzim.
Kdyz tak se ozvi a uzivej si maleho nez odroste ![]()
@pajisek90 5323???
tak to si frajerka
pravda, stejne to budu muset zvladnout, akorat se budu modlit, at ma sluzbu nejakej skvelej doktor, co ma kdyz tak krasne sesije
jo a gratuluju k miminku
a byla jsi na lochotine spokojena? Taky tam pujdu, ale mne to ceka ak za necele 4 mesice
@Jiřinkka to jsem rada ![]()
Ahoj holky, tak já dnes byla na velkém ultrazvuku. A vypadá to, že to zase budu kluk buk. Ma 550g
Ale hlavně, že vše je jak má být. Akorát jà mám pořád placentu hodně nízko, ale prý se to ještě může změnit, tak budu doufat do další kontroly. ![]()
@romik0013 @Aniga já jsem rodila na Lochotine a tam nenastrihuji. Tak jsem se trochu natrhla, ale vůbec jsem to necítila, ani to šití a to jsem byla potrhana i ve vnitr z toho jak byl malý velký. A už večer jsem po 11 hod „porodu“ skála jak camrda. To mi přijde císař mnohem horší. Jo a fakt jsem o porodu raději nic necetla. ![]()
@ivre Psala jsi mi na fb?
Mně poslední dobou dost blbne.
Zprávy mi nechodí, upozornění se mi nezobrazuje, mizí mi a zase objevují přátelé… Nevím co s tím mám.
Jo jo, máme Matýska, moc děkuji. Je to můj chlapák
Chodily se na něho dívat sestřičky z celé budovy. ![]()
Určitě se můžeme na procházku domluvit.
Doktor mě poslal na Lochotín kvůli krevní ztrátě co jsem měla s malou, dávali mi tenkrát transfuzi a říkal, že kdyby něco, tak pry ve Stodě moc krve nemají. Byla jsem za to ráda, protože i tentokrát byla krevní ztráta velká - polovina veškeré moji krve cca 2 litry, takže jsem se ani tentokrát transfuzi nevyhla, dostala jsem navíc i plazmu.
@pajisek90, jo, ted na to koukam, nejsme prateli
, zkusim Ti poslat zadost, abych omrkla fotky, jestli tam mas
tak fajn, tak si napiseme po prazdninach, pres to leto je to komplikovane, ale Hanka se rada prida
Pisneme si na FB, ja tady jsem vyjimecne.
a jak na Lochaci, porovnani se Stodem? Jasne, porod tezko ovlivnis, ale myslim jinak kojeni a tak. I dkyz zase u 2. je to asi jine, kdyz uz vis, jak na to. JInak tak to je jasne, kdyz jsou kommplikace, tak Lochac je jasnej.
@romik0013 Byla jsem tam spokojená. Měla jsem naprosto úžasnou porodní asistentku. Šití jsem vůbec necítila. Jedna doktorka byla trošku nepříjemná, ale to může být v každé porodnici.
A jedna dětská doktorka mě doslova sr*la, protoze mě strašila různýma nemocema co mohl malý mít, já pak samozřejmě probrečela celé dopoledne, než mi přišel jiný doktor rict, že je v pořádku. Taky byla naštěstí jen jedna. Zbytek personálu byl dobrej.
On tím jak byl velký tak mi při porodu pomohl, protože měl sílu a dral se na svět ![]()
Ale bohužel ta druhá stránka byla ta, že si nalomil dvě žebírka a měl otok v rameni, tak nehybal ručičkou. Taky ode mě chytil streptokoka. V těhotenství jsem měla stěr negativní, při příjmu mi udelali nový a ten byl pozitivní, bohužel výsledky přišly až po porodu, tak jsem nedostala antibiotika. Ale vypadá to, že malému nic nedělá, nejhorších je prý 48 hodin po porodu.
@Mako17 @pajisek90 jo holky,tak.jsem se uklidnila a uz radsi nebudu cist nic
zatim
@Mako17 jo ona se jeste vytahne urcite
oni by me jako nenastrihli ani kdyby hrozilo natrzeni? To ja myslela, ze je to lepsi pak nastrihnout
jezis, chudinka mala, tak at se mu dobre dari..ten streptokok je asi castej…
@pajisek90 ja tam budu chodit i na predporodni kurz, tak si to tam snad prohlidnu…holky, ono se rodi na pokoji, nebo se jede na sal?
@romik0013 doufám, že vytáhne. Teď jsem to googlila
a to jsem dělat neměla… Já se porodní asistentky ptala, jestli mě nastrihne a ona že ne, že to zvládneme
Tak jsem se natrhla, ale je to prý lepší než nastrihnuti. Je to přirozené a lépe se to pak hojí…prý. Ale malý byl velký 53 cm a 4120g
@pajisek90 ty blaho a já si myslela, že jsem porodila obrika.
Tak ať se malému daří a je fit.