Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
a kolik těch víkendů s kamarádkama přes ty prázdniny máš?
opravdu nezbývá jeden jediný volný? ![]()
@Elfido píše: Více
OMG proč by si měla tahat tchána s tchyní na dovolenou s kamarádama?
Vždyť to je úplně hroznej nápad.
Poznaaam. Chata so strmymi schodmi, chata kde najblizsie ihrisko bolo 5km, byt kde boli vsade kable, rozbitne ozdobky a ani to nebolo kam vsetko schovat, byt kde mali nezabezpecene otvaranie dveri kupelne rovno do zrkadla…
By ma zaujimalo ci ludia ktori sa tvaria ako najst rozumne ubytovanie je otazka dvoch kliknuti cestuju casto s viacerymi fakt malymi detmi, alebo neriesia vobec cenu tak mozu ist do pomerne draheho hotela kde to vsetko funguje trosku lepsie, alebo kde my robime chybu
lebo najst ubytko je fakt vacsinou praca na cely vecer a aj tak sa casto najde nejaky spek ktory nas ani nenapadne a pobyt s detmi kazi.
A kdyz to naplanuje, tak rada pojedes? Vsak si sama priznala, ze vlastne s nima jet nechces. Proc jim to nereknes?
@Suzume-chan vravim, pokial je to dovolena „rodina si robi nieco ine a ja si skocim za kamaratkami“. Samozrejme ze ich nebude tahat na dovolenku kde je hlavny program ze budu dve kamaratske rodiny spolu.
@zuzu224 píše: Více
Já říkám ne, navrhuji jednodenní společný výlet. Výlet jsem navrhla tchánovi. Když jsem pak o tom mluvila s mužem, řekla jsme mu, že dovolenou letos s nimi nechci, že jsem pro tu jednodenní variantu. Tady jen hledám odpověď na otázku, jestli jsem hrozná megera a nebo jsem v právu tu dovolenou odmítnout. A zatím mi to vychází 50:50.
Pokud už máte plány není co řešit, navíc oni byli ti kdo předem řekli, že žádná společná dovolená nebude. A pokud touží po nějakým prodlouženým víkendu, ať si vezmou vnoučátka a vyrazí a vy si můžete udělat romantiku ![]()
@Žanetka_Tuky píše: Víceže by si tchánovci nabalili kojená vnoučata a vyrazili?
@Elfido píše: Více
Dvě kamarádky (čistě moje) mám v režimu jednodenních návštěv. Na té naší dovolené se chceme potkat se společnými přáteli i s mužem. Psala jsem už výše, že dělení programu tchánovci neumí, nepřijímají. Navíc mi jde i o princip, nelíbí se mi tohle vynucování dovolené a nechci aby to brali jako každoroční tradici, která musí být a přes to nejede vlak.
Nechceš? Nechtěj, na to máš právo. Pak to ale normálně řekni, to úplně stačí.
Za mne megera jsi. Děti mají milující prarodiče, kteří se jim věnují. Nechtějí s nimi trávit čas nějak extrémně často, ale úplně normálně. Každá normální ženská by to podporovala, je to nejužší rodina. Ty k nim máš averzi a jen vymýšlíš pseudodůvody, proč ne. Ani nemáš koule na to říct, jak to skutečně je.
Příspěvek upraven 23.06.26 v 11:16
No tak ten jeden víkend, kdy jste měli být u prarodičů, jeďte s nimi na prodloužený víkend a manžel k nim na barák přeci může jet jindy sám nebo se straším dítětem - třeba v době, kdy ty budeš trávit čas se svými kamarádkami.
Za megeru tu budeš tak jako tak… Diskuzi jsem encetla, ale cekej brzo poznamky o tom, at se nedivís, ze ti pak bebudou tchanovci hlidat deti s podobně. Nebo ze rodina ma přednost pred kamarady atp.
Hele, hod to plánování na svého muže. Ja mam z tech par prispevku, co jsem od tebe cetla, pocit, ze prostě zas nechces nekomu prizpusobovat svuj cas, balit deti, vse zařizovat. Ok, pokud tchanovci neco podniknout chteji, at to zařídí na termin, ktery se hodí vám…🤷🏻♀️
Mne to prijd eze se proste nudi a chtej at jim zarizujes zabavu
Zakladatelko, nechtit je naprosto relevantni
Ja roky nechci jet na dovolenou se zadnymi rodinnymi prislusniky. A nejezdim…a posloucham reci.
Ale je to pro me lepsi, nez si neodpocinout. Coz u tebe vidim, jak skaces pro spokojenost vsech, jenom ne svoji.
Takze bych tuhle „bagaz“ prehodila na manzela, at pekne vybalancuje sve rodice, vase plány a sve dny dovolene v praci. Hodne stesti mu
protoze na to, ze neco zmenili na posledni chvili, vypadaji tchanovci celkem neustupne.