Návštěva gynekologie

130
1.7.23 06:09

Návštěva gynekologie

Hezký den holky,
Chtěla bych se optat. Ve čtvrtek jsem byla na gynekologii (kontrola 5 měsíců po porodu), lékařka skoukla, a viděla vajíčko, říkala mi ze během pátku praskne (ze mě bude bolet břicho) a taky ze Jo. Alw chápu dobře, ze když vajíčko praskne a dnes bych měla nechráněný styk, tak už šance otěhotnět není? Jde o to ze první bxl sex každý den takže jsem si nemusela nic hlídat, ale teď chlap děla 12ky a 3 dny nic nebylo protože přišel z noční a jak já tak on ko, dr říkala ze plodné dny mám jak hodinky, tak abych si to pohlidala ten příští měsíc, byla to rychlo prohlídka takže jsem se nestihla ani optat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69117
1.7.23 08:38

V teoretické rovině je vajíčko schopné oplodnění až 24 hodin po uvolnění, takže den po ovulaci bych se raději ještě chránila, byť už není šance moc veliká.
A na pravidelnost jako hodinky bych se moc nespoléhala, náhoda je blbec a když to člověk potřebuje nejméně, může se ovulace o pár dní posunout. Teda jestli správně chápu, že otěhotnět nechcete - pokud jo, tak bych prostě neřešila nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3926
1.7.23 09:29

Přesně jak tady píšou, vajíčko žije tak do 24 hodin od vypuštění.

A absolutně nespoléhat na plodné dny. Existují mraky dětí lidí, kteří si hlídali plodné dny :D Stačí víc stresu, změna stravy, špatný spánek, velká fyzická aktivita… a už se to posouvá. Někdy o den, někdy o týden, absolutně to nemáš jak poznat.
Je tady spousta diskuzí, kde se ženské pozorují, že už jsou určitě těhotné a pak mají jenom zpoždění.

Nepochopila jsem úplně jestli otěhotnět chceš, nebo nechceš. Pokud chceš, tak stačí si pohlídat příznaky příští měsíc a jít do toho. Pokud nechceš, tak se chraňte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
1.7.23 09:53

@Monča013 asi ti moje zkusenost moc nepomuze ale ja mam takovy pocity na moceni po nekterych bylinkovych cajich. Mata hermanek kontryhel a dalsi. Stavi je prestat pit. Pripomina to zanet mocaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí