Navsteva tchyne pres noc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
662
27.5.20 15:14

U nás kupodivu tchýně do ničeho nemluví, ale za to moje mamka pořád :zed: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
27.5.20 15:35

Studne bezednych rad je spis moje mamka, vetsinou se mi dari to prechazet, kdyz je toho moc, nebo je moc urputna a snazi si prosadit blbost, jen aby ‚mela pravdu‘- muzeme se klidne postekat a vime, ze se mame rady, jina situace, ze.

Tchyne radi minimalne, to spise tchan - ale je to takovy ten bodry, vesely typ, do ktereho si muzes rypnout zpet, zasmejete se a nezustane tenhle neprijemny pocit, jako ze tve tchyne. Predne, do kolotoce sebe-obhajovani bych se zatahnout nenechala, vetsinu poznamek ignorovala, kdyz by toho bylo moc, opakovala bych, ze dekuji za radu, ale priste at pocka, az se o jeji nazor budu zajimat. Muzes mit milionkrat pravdu a na sve strane celou pediatrickou komoru, jestli je to ten jednodussi typ- plytvas zbytecne energii.

Co by mi opravdu vadilo- kdyby nekdo hustil do ditete, ze ho nemam rada, to bych se ohradila hned, poprve s humorem, co to babicka vypravi za hlouposti, podruhe vazne, potreti ledove a od navstev si dala pauzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37906
27.5.20 15:40

Njn, ukradla jsi ji syna, tak co chceš? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
27.5.20 15:42
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.20 15:48

Já jsem na tchýni brutálně naštvaná už rok. Uremcaná byla vždycky, ale vloni tomu dala korunu. Děti mi před poutí onemocněly neštovicema. Mladší se z toho dostala rychle, ale starší je měla opravdu těžký. Každý rok děláme pohoštění pro rodinu a známý, ale vloni jsem to chtěla zrušit. Všichni to pochopili, jen tchánovci ne. Takže jsem mimo běhání kolem nemocných dětí ještě vyvařovala. Tchánovci přijeli, sedli si na zahradu a brblali, že tam nejsem s nima. Nakonec přišla tchýně dovnitř, ať vezmu děcka na zahradu, že tam je stín a klidně tam můžou být, když už se od nich odmítám hnout. Tak jsem jí vysvětlila, že starší, čtyřletá, má 38horečku, neštovice od hlavy k patě, je nacpaná dithiadenem, aby necítila svědění a není si schopná dojít ani sama na záchod, natož aby byla schopná sedět na zahradě a poslouchat dospělý. Tchýně se naštvala a prohlásila, že dneska se děcka moc litujou…

• Citovat
  • Upravit
32325
27.5.20 15:56

No zní to hrozně :mrgreen: já bych to teda nenechávala na muži, přeci nebude říkat, že mojí ženě se nelíbí to a to…když mi něco vadí, řeknu to hned…a proti tomu co dáváš dítěti jíst a co jíš ty sama, bych se ohradila na místě… i proti tomu dalšímu, co hodlají u vás organizovat…a slyšet, jak říká dítěti, že ho maminka nechce, tak jí upozorním, že jsem tohle slyšela naposledy a nebo ona vidí vnouče naposledy…že takhle teda ne…pokud se neozveš, tak máš smůlu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
27.5.20 16:23

Já mám tchyni docela v pohodě, ale musela jsem si tu pohodu trochu vybojovat. Mamka mi rady ohledně mimina nedávala nikdy, ale tchyně sypala z rukávu jednu za druhou, a k tomu vždycky nějakou obavu. Nejvíc jsem nesnášela její obavy, jestli mám dost silné mléko a asi 3× týdně mi psala, volala nebo se jinak dotazovala, zda ještě kojím. Několikrát jsem byla velmi milá, pak už jsem se naštvala a slušně, ale rázně jsem jí řekla, že pediatr je s malou spokojený, že spousta věcí se dělá jinak, než dříve, a že mi některé její rady a obavy dost vadí. Asi jsem maličko zvýšila hlas, už nevím :oops: ale zabralo to.

Možná i díky tomu, že vysvětluju, proč to a ono doktor zakázal nebo doporučil, muž stojí při mně (,,mami, přece vidíš, že malá je spokojená a šikovná'') a v podstatě je to fajn ženská, se kterou sice ve spoustě věcí nesouhlasím, ale i tak si dobře pokecáme a problémy si řešíme spolu a hned.

Zakladatelko, držím Ti palce, nedej se… Se vší slušností (pokud je to možné), ale důrazně… Některé věci možná jedním uchem dovnitř, druhým ven… Ale jiné věci by tchyně fakt říkat nemusela, třeba,,maminka tě nechce'', to bych asi vybuchla… :pocitac:

Přeji hodně sil :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.5.20 17:00

@LaLuz proč se necháš vytočit? Jsou to kraviny. Jedním uchem tam, druhým ven a hotovo :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
27.5.20 17:33
@LaLuz píše:
@Šmoulice spis me zajimalo, jak to mate vy ostatni..jasne ze ji na to reaguji, obhajuju, vysvetluju…pro klid v rodine a vzhledem k jejimu stavu to nechci hrotit, snazim se byt “rozumna”, za ten vikend toho ale bylo tolik, ze jsem se potrebovala sverit a jak tak koukam, je to vsude dost podobne.

Šmarjá, už když to čtu tak se mi ježí chlupy na rukou. To chceš, mít za tchánovce takový burany :D

Jinak zakladatelko, možná je chyba právě v tom, že jsi k nim až moc ohleduplná. Chápu tě, někdy je těžké to vybalancovat, sama mám nemocného partnera takže vím, že člověk má pak jaksi tendenci trochu ustupovat, protože je mu nemocného líto, ale za sebe jsem časem došla k tomu, že sice můžu mít jisté ohledy k někomu kdo je nemocný, ale choroba v žádném případě neospravedlňuje něčí netaktní/otravné chování a způsoby. Navíc mám dojem, že někteří nemocní na to tak trochu spoléhají, že s nimi budeš jednat víc v rukavičkách, i když se budou chovat neomaleně. Tím nechci říct, že je to případ tvé tchýně (nebo mého partnera), to jen pro úplnost.

Na tvém místě bych se s nimi zas tak nemazala a pokud je ti jejich chování nepříjemné, vytyčila bych si hranici i za cenu toho, že bude nějaký konflikt s nimi nebo manželem. Na začátku to sice může být obtížné, ale lepší sjednat si pořádek hned než se pak dlouhodobě trápit a cuchat si nervy.

Omezila bych jejich pobyt na nezbytně nutnou dobu. Není přece nutné aby u vás byli celý víkend. Když přijedou o pár hodin dřív, než jste se domluvili, říct jim “ok stalo se, ale příště bych ocenila abyste dorazili ve smluvenou hodinu, jak vidíte mám tu ještě mnoho práce a počítala jsem s více času, takže se vám teď nemohu věnovat”. Pokud budou hemzat na něco po čem jim nic není, žádné obhajování nebo vysvětlování, prosté “děkuji za starost, ale sama si rozhodnu co budu snídat”. Nemusíš být protivná, klidně s humorem, ale jasně a pevně dej najevo, že doma si svou paní TY, a ty rozhoduješ jak to tam chodí. Oni jsou návštěva, byť vítaná, ale nebudou-li tě respektovat, můžou příště zůstat doma.

Vím, je to drsný, když se to takhle napíše, ale lepší být za mrchu než se nechat takhle deptat lidma, co taktu nepobrali co by se za nehet vešlo. Na některý lidi prostě po dobrém nemůžeš, protože tě svojí drzostí vždycky převálcujou. A proč si to máš nechat líbit? Co pak z toho víkendu máš? Víš jak to myslím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
27.5.20 20:05
@LaLuz píše:
Ahoj holky, potrebuju se nekomu sverit, tak pisu sem. Mela jsem doma minuly vikend tchanovce, prijeli se podivat na malou (pulrocni mimco) a jeste dneska jsem z toho uplne vyrizena a obcas si pobrecim. Tchyne se tvari, jak je strasne hodna a vsechno mysli dobre, ale clovek se od ni docka jen same kritiky. Cele tri dny jsem poslouchala narazky na malou - jaka je chudinka, ze ji (kdyz jime) nedam neco do rucicky, aspon rohlik nebo kurku chleba, podivej, jaky ma hlad (mala byla zvedava, ale jinak spokojena, nakojena, teprve zavádíme zeleninku), u vseho musi byt, asistovala i pri koupani, komentovala, jak malou mydlm, dale ze ma mit v kocarku vic hracek (jedna podle me staci, stejne v kocarku vzdycky spi), kdyz ji chvili mela hlidat, protoze jsem neco delala v kuchyni, spitala ji do ouska “maminka te nechce” :pocitac: Pak ze nam pomuze na zahrade, tak to bylo zas, proc vam tu uz neroste pazitka/bylinky/dalsi veci, to mate mit davno zasazene, jak jsme hrozni a pomali, (zahradu teprve zakladame a s malym mimcem toho krom domacnosti ted fakt vic nestiham), tchan zas porad komentoval co jim a “co mi jde do mlika” - nevim, co mu vadilo na kurecim vyvaru k veceri a chlebu s máslem k snidani, to, ze mam malou obcas v nositku na sobe komentoval slovy, ze jsem prepecliva matka atd. Doma mame spatne tohle a tamto, navic k nam prijeli o nekolik hodin drive nez bylo domluveno a ani nedali vedet, takze me zastihli zpocenou v kuchyni s horou nadobi, kdyz jsem akorat dovarila na vikend. Pocitala jsem s tim, ze se jeste pak s muzem v klidu najime, ale to jsme kvuli jejich dřívějšímu prijezdu nestihli a to bylo hned, vy jste neobedvali?! A pak jizlive: No jo, s miminkem se to neda vse stihnout. Mozna ted kdyz to pisu, to nezni tak hrozne, ale ty poznamky jsem poslouchala non-stop cely vikend a jak se rika, stokrat nic umorilo slona. Jeste ted jsem se z toho neoklepala, nejradeji bych je sem uz nikdy nezvala, jsem uplne vysata. Clovek jim nabídne jidlo, dům a zahradu k dispozici a poslouchá od rana do vecera nejaky narazky. Kdo docetl az sem, moc dekuju. Vy, ke kterym jezdi tchanovci pres noc, jsou taky tak kriticky a netaktni? Partner rika, ze je mam brat s rezervou, ale taky se mu nektery veci nelibi. Tchyne je ale nemocna, tak s ni nechce jit do konfliktu.

Tak toto bych nedala! Jsem horká hlava, ihned bych jí něco řekla!!!Sama se s tchýni nevidam, nejezdím k nim ani na Vánoce, taky měla furt tisíc keců, i tchán je magor, až jsem se s nimi chytla a od té doby se nevidame. Toto co píšeš, to je opravdu vrchol a divím se že jsi to vydržela celý víkend, já bych to opravdu nedala :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
27.5.20 21:13

K nám přes noc nejezdí, ale taktní jsou podobně, manžel se mě snaží přesvědčit že je to humor… :roll: Jsi dobrá že jste to všichni přežili ve zdraví, já už upřímně fakt nevím jak na podobné věci reagovat a občas nejsem příjemná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová