Návštěva úklid

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
22.8.17 20:33

Uklízí i klasická návštěva kamarádka..
Jako nevyžaduju, ale každá!! vždy stala uklidila pod sebou, třeba porovnat podsedák venku v křesle a nebo porovnat hračky, nebo odnést hrnek.. takové ty drobnosti..
Já sama, když jsem na návštěvě, tak teda taky vstanu a odnesu si aspoň hrnek ze stolu na pult- kde vidím, že si donese i kamarádka a nebo papírek hodím k ní do koše.. nenechám to ležet na stole..
Byli jsme u sestřenice na necelý týden na chatě a dovezli jsme si i vlastní jídlo- pochutiny, a normálně jsem ji pomáhala se stolováním a nádobím :nevim:
jako sednout si a nechat skákat jeno ji, dkyž jsou tam děti a chlapi, to by mi přišlo docela trapné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.8.17 21:17
@Janasas píše:
jako sednout si a nechat skákat jeno ji, dkyž jsou tam děti a chlapi, to by mi přišlo docela trapné :nevim:

Já se cítím být na stejné úrovni coby návštěva jako ty děti a chlapi, takže že bych tam poskakovala, zatímco oni sedí, to mi přijde jako hluboká minulost. :mrgreen:

Dřív jsem to zažívala u příbuzných na Moravě, tam se očekávalo, že i návštěva, pokud má frndu, bude obskakovat chlapy, bude k ruce hostitelce při mytí nádobí atd. Ovšem já jsem tu hru s nima odmítala hrát, takže mě po čase povýšili na skutečnou návštěvu, asi si řekli, že Pražačka pořádná děvucha stejne nebude, tak uklízet nemusí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
22.8.17 22:49

Tak by mi to přišlo vlezlé u někoho doma uklízet. Samozřejmostí je odnést nádobí ke dřezu, ale to nepovažuji za úklid. U babičky utřu nádobí. U mamky jen porovnám naše věci, jinak do ničeho nezasahuju, má svůj vlastní systém.
A po žádné návštěvě u nás taktéž nic nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
23.8.17 00:15
:D
@Bábrdl píše:
Já se cítím být na stejné úrovni coby návštěva jako ty děti a chlapi, takže že bych tam poskakovala, zatímco oni sedí, to mi přijde jako hluboká minulost. :mrgreen:Dřív jsem to zažívala u příbuzných na Moravě, tam se očekávalo, že i návštěva, pokud má frndu, bude obskakovat chlapy, bude k ruce hostitelce při mytí nádobí atd. Ovšem já jsem tu hru s nima odmítala hrát, takže mě po čase povýšili na skutečnou návštěvu, asi si řekli, že Pražačka pořádná děvucha stejne nebude, tak uklízet nemusí. :mrgreen:

Do jaké části Moravy jezdíš? :lol: Já na návštěvě hostitelce klidně pomůžu, navíc u mých blízkých i vím, kde co mají :mrgreen:, ale to pomůže i můj muž, děti moc ne, jsou ještě příliš malé, ty si po sobě ale musí uklidit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.17 00:31

Záleží, jak moc blízcí si jsme. Nejsem expert přes vztahy, takže to beru podle toho, co by vadilo mě a co bych naopak chtěla. Takže když jsem u někoho na návštěvě, tak jsem tam prostě na návštěvě. Mně strašně vadí, když si pozvu na pár hodinek návštěvu a moje návštěva pořád odbíhá mi něco uklízet, nosí si vlastní jídlo, aby mě náhodou neobtěžovala a tyhle kraviny, co se dělají během návštěv. Bože nenávidím to!! Proč prostě nemůžou přijít, kydnout si na zadek a nic nikam neuklízet ani nepomáhat v domácnosti?! Pak si připadám jako pako, když se to ode mě jaksi čeká, že se na návštěvě taky zvednu a budu s něčím pomáhat.
Asi proto mám málo přátel. Že nikam nechodím a ani já si nikoho nezvu, tyhle tanečky kolem toho nechci dělat.

Ale kdybych měla návštěvu na delší dobu (Jako že v mém 1+1 to nejde, ale budiž), to už je jiná. To ať po sobě zanechává co nejmenší bordel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
5.9.17 13:06

Myslím si, že je slušné pomoct, nebo to alespoň nabídnout. Každá ruka navíc se hodí, a na oplátku když přijede návštěva k Vám tak taky určitě ráda pomůže :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
5.9.17 14:46

@Bábrdl aha, tak už chápu, proč sestřenka z Prahy jezdila tak, že přijela na týden a dívala se jak vařím, všechno dělám a ona se jenom najedla :mrgreen: a nepřišlo ji divné, že by třeba pomohla umýt jeden dva talíře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.9.17 15:27
@Janasas píše:
@Bábrdl aha, tak už chápu, proč sestřenka z Prahy jezdila tak, že přijela na týden a dívala se jak vařím, všechno dělám a ona se jenom najedla :mrgreen: a nepřišlo ji divné, že by třeba pomohla umýt jeden dva talíře :)

Ale tak u týdenní návštěvy bych se asi nabídla, no. :mrgreen:

Ale u bratrance z Prahy by ti to divné nepřišlo, přiznej se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
5.9.17 15:32

Jako, když je u nás někdo na návštěvě, třeba i na týden, nevyžaduji pomoc při mytí nádobí, vaření atd. Je to návštěva a upřímně, když se mi motá v kuchyni a uklízí, není mi to moc příjemné. Osobně vím, že někteří si na to potrpí, tak pomoc alespoň nabídnu. Ale Kdybych měla někoho na chatě, asi bych mu v pomoci nebránila. Na chatě jsem kvůli odpočinku taky, takže jsme na tom podobně s návštěvou. Takže klidně ať taky něco ukuchtí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
5.9.17 18:38

@Bábrdl to ne.. :mrgreen: zase si iluzi nedělám… ale jako znám chlapy, co by normálně vstali a prostě ten hrníček opravdu odnesli do dřezu a nebo třeba po sobě upravili deku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
5.9.17 18:44

Umyvam nádobí i když jdu jen na oběd k tchyni nebo její mamce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.9.17 18:59
@Janasas píše:
@Bábrdl to ne.. :mrgreen: zase si iluzi nedělám… ale jako znám chlapy, co by normálně vstali a prostě ten hrníček opravdu odnesli do dřezu a nebo třeba po sobě upravili deku..

Tak vidíš. A my tady v Praze jsem genderově uvědomělí. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Fakt nevím, proč bych měla hostitelce doma uklízet, jenom proto, že jsem ženská, zatímco chlap je „opravdový host“ a nemusí. Chápu, že na Moravě je to třeba jinak, ale mně takové uvažování není blízké. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
5.9.17 20:07

@Bábrdl tak já neříkám uklízet, ale jako vstát a nechat po sobe třeba papírky, a nebo talířky, a nebo zmuclanou deku považuji za samozřejmost- přece to chceme i po dětech, aby si na návštěve uklidili hračky, když u někoho jsou..
A teda nevím… já třeba když někde jdem a třeba na návštěvu a např. nedělá žena, ale muž- grilování, tak nikdy chlapi nesedí a nehledí :mrgreen: aspoň jsme to fakt nezažila, když někoho pozvem na jídlo, návštěvu, že by někdo seděl jak puk a nic :mrgreen: i my když někde jsme i na té chatě tak chlapi grilovali společně…
Třeba já nejsem na pořáde to ne, ale fakt je vidět, jak to kdo bere. Některé známé se zvednou popraví deku- nevyžaduji, jenom píšu a odnesou si hrnek na linku- máme spoojený obývák a kuchyň, a naženou děti porovnat věci, což většinou odmítnu, jen tak něco.. No a některé vstanou, bordel pod sebou deka až na zemi a jdem :mrgreen:
Uklízet ne, ale spíš uklidit po sobě a nebo vypomoc.. ale každý to bere jinak no :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
5.9.17 21:17
@Anonymní píše:
@trodat Nemyslela jsem vytírání podlahy, praní záclon. Ale hrnek od kafe a talíř si snad odnést mohou. Nebo si pohrát s dětma. Ale chápu, že je to pro někoho problém, každý je jiný. Zakladatelka

Myslis, kazdy je jinak vychcany :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
5.9.17 21:21

@Bábrdl to teda nevim, kam na Moravu jezdis, protoze tady na Slovacku, devcice seda a kolem skacu chlapi :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová