Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Uklízí i klasická návštěva kamarádka..
Jako nevyžaduju, ale každá!! vždy stala uklidila pod sebou, třeba porovnat podsedák venku v křesle a nebo porovnat hračky, nebo odnést hrnek.. takové ty drobnosti..
Já sama, když jsem na návštěvě, tak teda taky vstanu a odnesu si aspoň hrnek ze stolu na pult- kde vidím, že si donese i kamarádka a nebo papírek hodím k ní do koše.. nenechám to ležet na stole..
Byli jsme u sestřenice na necelý týden na chatě a dovezli jsme si i vlastní jídlo- pochutiny, a normálně jsem ji pomáhala se stolováním a nádobím ![]()
jako sednout si a nechat skákat jeno ji, dkyž jsou tam děti a chlapi, to by mi přišlo docela trapné ![]()
@Janasas píše:
jako sednout si a nechat skákat jeno ji, dkyž jsou tam děti a chlapi, to by mi přišlo docela trapné
Já se cítím být na stejné úrovni coby návštěva jako ty děti a chlapi, takže že bych tam poskakovala, zatímco oni sedí, to mi přijde jako hluboká minulost. ![]()
Dřív jsem to zažívala u příbuzných na Moravě, tam se očekávalo, že i návštěva, pokud má frndu, bude obskakovat chlapy, bude k ruce hostitelce při mytí nádobí atd. Ovšem já jsem tu hru s nima odmítala hrát, takže mě po čase povýšili na skutečnou návštěvu, asi si řekli, že Pražačka pořádná děvucha stejne nebude, tak uklízet nemusí. ![]()
Tak by mi to přišlo vlezlé u někoho doma uklízet. Samozřejmostí je odnést nádobí ke dřezu, ale to nepovažuji za úklid. U babičky utřu nádobí. U mamky jen porovnám naše věci, jinak do ničeho nezasahuju, má svůj vlastní systém.
A po žádné návštěvě u nás taktéž nic nechci…
@Bábrdl píše:
Já se cítím být na stejné úrovni coby návštěva jako ty děti a chlapi, takže že bych tam poskakovala, zatímco oni sedí, to mi přijde jako hluboká minulost.Dřív jsem to zažívala u příbuzných na Moravě, tam se očekávalo, že i návštěva, pokud má frndu, bude obskakovat chlapy, bude k ruce hostitelce při mytí nádobí atd. Ovšem já jsem tu hru s nima odmítala hrát, takže mě po čase povýšili na skutečnou návštěvu, asi si řekli, že Pražačka pořádná děvucha stejne nebude, tak uklízet nemusí.
Do jaké části Moravy jezdíš?
Já na návštěvě hostitelce klidně pomůžu, navíc u mých blízkých i vím, kde co mají
, ale to pomůže i můj muž, děti moc ne, jsou ještě příliš malé, ty si po sobě ale musí uklidit ![]()
Záleží, jak moc blízcí si jsme. Nejsem expert přes vztahy, takže to beru podle toho, co by vadilo mě a co bych naopak chtěla. Takže když jsem u někoho na návštěvě, tak jsem tam prostě na návštěvě. Mně strašně vadí, když si pozvu na pár hodinek návštěvu a moje návštěva pořád odbíhá mi něco uklízet, nosí si vlastní jídlo, aby mě náhodou neobtěžovala a tyhle kraviny, co se dělají během návštěv. Bože nenávidím to!! Proč prostě nemůžou přijít, kydnout si na zadek a nic nikam neuklízet ani nepomáhat v domácnosti?! Pak si připadám jako pako, když se to ode mě jaksi čeká, že se na návštěvě taky zvednu a budu s něčím pomáhat.
Asi proto mám málo přátel. Že nikam nechodím a ani já si nikoho nezvu, tyhle tanečky kolem toho nechci dělat.
Ale kdybych měla návštěvu na delší dobu (Jako že v mém 1+1 to nejde, ale budiž), to už je jiná. To ať po sobě zanechává co nejmenší bordel.
Myslím si, že je slušné pomoct, nebo to alespoň nabídnout. Každá ruka navíc se hodí, a na oplátku když přijede návštěva k Vám tak taky určitě ráda pomůže
![]()
@Bábrdl aha, tak už chápu, proč sestřenka z Prahy jezdila tak, že přijela na týden a dívala se jak vařím, všechno dělám a ona se jenom najedla
a nepřišlo ji divné, že by třeba pomohla umýt jeden dva talíře ![]()
@Janasas píše:
@Bábrdl aha, tak už chápu, proč sestřenka z Prahy jezdila tak, že přijela na týden a dívala se jak vařím, všechno dělám a ona se jenom najedlaa nepřišlo ji divné, že by třeba pomohla umýt jeden dva talíře
Ale tak u týdenní návštěvy bych se asi nabídla, no. ![]()
Ale u bratrance z Prahy by ti to divné nepřišlo, přiznej se ![]()
Jako, když je u nás někdo na návštěvě, třeba i na týden, nevyžaduji pomoc při mytí nádobí, vaření atd. Je to návštěva a upřímně, když se mi motá v kuchyni a uklízí, není mi to moc příjemné. Osobně vím, že někteří si na to potrpí, tak pomoc alespoň nabídnu. Ale Kdybych měla někoho na chatě, asi bych mu v pomoci nebránila. Na chatě jsem kvůli odpočinku taky, takže jsme na tom podobně s návštěvou. Takže klidně ať taky něco ukuchtí. ![]()
@Bábrdl to ne..
zase si iluzi nedělám… ale jako znám chlapy, co by normálně vstali a prostě ten hrníček opravdu odnesli do dřezu a nebo třeba po sobě upravili deku..
Umyvam nádobí i když jdu jen na oběd k tchyni nebo její mamce.
@Janasas píše:
@Bábrdl to ne..zase si iluzi nedělám… ale jako znám chlapy, co by normálně vstali a prostě ten hrníček opravdu odnesli do dřezu a nebo třeba po sobě upravili deku..
Tak vidíš. A my tady v Praze jsem genderově uvědomělí.
![]()
Fakt nevím, proč bych měla hostitelce doma uklízet, jenom proto, že jsem ženská, zatímco chlap je „opravdový host“ a nemusí. Chápu, že na Moravě je to třeba jinak, ale mně takové uvažování není blízké. ![]()
@Bábrdl tak já neříkám uklízet, ale jako vstát a nechat po sobe třeba papírky, a nebo talířky, a nebo zmuclanou deku považuji za samozřejmost- přece to chceme i po dětech, aby si na návštěve uklidili hračky, když u někoho jsou..
A teda nevím… já třeba když někde jdem a třeba na návštěvu a např. nedělá žena, ale muž- grilování, tak nikdy chlapi nesedí a nehledí
aspoň jsme to fakt nezažila, když někoho pozvem na jídlo, návštěvu, že by někdo seděl jak puk a nic
i my když někde jsme i na té chatě tak chlapi grilovali společně…
Třeba já nejsem na pořáde to ne, ale fakt je vidět, jak to kdo bere. Některé známé se zvednou popraví deku- nevyžaduji, jenom píšu a odnesou si hrnek na linku- máme spoojený obývák a kuchyň, a naženou děti porovnat věci, což většinou odmítnu, jen tak něco.. No a některé vstanou, bordel pod sebou deka až na zemi a jdem ![]()
Uklízet ne, ale spíš uklidit po sobě a nebo vypomoc.. ale každý to bere jinak no
![]()
@Anonymní píše:
@trodat Nemyslela jsem vytírání podlahy, praní záclon. Ale hrnek od kafe a talíř si snad odnést mohou. Nebo si pohrát s dětma. Ale chápu, že je to pro někoho problém, každý je jiný. Zakladatelka
Myslis, kazdy je jinak vychcany ![]()
@Bábrdl to teda nevim, kam na Moravu jezdis, protoze tady na Slovacku, devcice seda a kolem skacu chlapi ![]()