Návštěvy s kojencem

Anonymní
7.4.25 20:22

Návštěvy s kojencem

Zakládám nové téma, i když tu jsou možná podobná. Ale chci se vás zeptat, zda jste to některá také tak měla…
Jedná se o návštěvy příbuzných když máte ještě malé miminko.
Máme měsíční dceru. Manžel to myslí dobře, že chce na návštěvy ke svým rodičům. Máme to k nim pár desítek km, ale já mám v sobě problém. Oni jsou skoro furt nemocní, tchyně měla opar a i přes to přijeli na návštěvu a nic neřekli o dávivém kašli ani nemluvím. A to vždy řeším, jestli jsou zdravý…
Malou nemám ještě ani očkovanou a k nim na návštěvy se mi prostě nechce. Už i z toho důvodu, že je tam rušno. Přijede syn s manželkou a dítě a sestra s dvěma dětmi.
Byla jsem akorát na jedné návštěvě u své mamky, která bydlí sama, a tam jsem byla v klidu a malá byla úžasná, klidná po krmení ji šlo i krásně spinkat.
Další tchyně s tchánem on jezdí na dovolený do zahraničí, teď z jara normál.
Nechci být přecitlivělá, nebo tak. Ale je to moje první vyprosená dcera a jsem prostě opatrná…
Můžu jim říct, že je ještě brzy, nechci nic podcenit…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9743
7.4.25 20:28

Poslat normálně do haj.lu, větší dítě a dospělý se z většiny infekcí vyhrabe, ale novorozenec či malý kojenec to odnese často infekcí dolních cest dýchacích. Problém je, že často končí děti i na oxygenoterapii. Do Arktidy na několik let nepojedete, všichni si miminka užijí až až. Přijít k novorozenci s oparem na rtu je na zastřelení za úsvitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24327
7.4.25 20:32

Jsi úplně normální a hlavně máš pravdu. K. miminku mohou jen zdraví lidé. Když na ně není spolehnutí tak bych tam taky nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
7.4.25 20:41

Já byla úplně stejná, je to normální máš o dítě strach, teď je synovi osm, ono to s věkem přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6680
7.4.25 20:43

Já jsem brala návštěvy a jezdila jsem i s úplným mrňouskem. Ale.. u nás všichni vždy hlásí, že jsou nemocní. Celá široká, velmi široká rodina. Takže na jednu stranu - mít malé dítě není něco, proč by člověk nikam nesměl. Ale pokud jsou ti lidi na hlavu a jsou nemocní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
7.4.25 21:21

Manžel nemá „to myslet dobře“, má myslet na prcka a na tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5163
7.4.25 21:27
@Anonymní píše: Více

V životě bych v šestinedělí nikami nejezdila a každý normální člověk by měl chápat, že já ani moje miminko nejsme cvičené opičky ze Zoo, aby se má nás někdo jezdil dívat a naopak. Manželovi řekni, že se má hlavně starat o vás a ne vás „ukazovat“ a „chlubit se“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
7.4.25 22:14

No tak s tim jejich pristupem bych se jim na nejaky navstevy vyprdla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
7.4.25 22:26

Ja nechápu, že někoho vůbec napadne jet k tak malému miminku, když je nemocný. Já si to taky pořádně hlídám, když byla teď chřipkova epidemie, tak jsem s malou chodila jen ven na prochazky, nikde do uzavřených prostor jako do obchodů, herniček. Manžel by to měl svým rodičům vysvětlit.

A jinak já taky s malou nerada jezdím někde dal na návštěvy. Když byla úplne miminko, tak se to ještě dalo, to cestu v aute prospala, teď jenom tak neusne a v aute se rozčiluje. Jsem nejraději, když přijede návštěva k nám a mala je v domacim prostředí, ma svůj klid, dodržim její režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14643
7.4.25 22:50

V sestinedeli bych rozhodne nikam nejela a dala to i zretelne najevo :lol: joooo, s prvním miminem jsem se tahala porad někam, protože jsem byla mladá a blba. A taky byl malej porad nemocnej a i já. Ono to člověka vysili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elielieliii
8.4.25 08:59

V šestinedělí je pošli do… pekel, vypni tel, sedni, lehni…si regeneruj jak uznáš za vhodné. Po šestinedělí dle tebe, jak budeš mít chuť k nim jet a kdy uznáš za vhodné. Ať si počkaj, až bude vnouče větší a samostatnější a ještě ráda vypakuješ děcánko vyvenčit se s tatínkem. Za podmínky neinfekčnosti.
Mimi neni opička pro širší rodinu!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.25 09:32

Díky vám za zpětnou vazbu. Svoji dceru budu bránit jako ta gorila v zoo :D. Byla jsem však hloupá, že jsem se nebránila důrazněji.
Furt jsem jen poslouchala :cert: teď si můžu diktovat co ano a co ne a musí mi být buřt potom co si o mě budou myslet.

Je to fakt na hlavu, ale oni jsou často nemocní, hlavně tchýně. Dělá s dobytkem. Neustále unavená a neustále ji bolí klouby. Její zdraví mi stále přijde, že ji je u pr*ele. Ona jako matka by měla vědět že navštívit novorozence v šestinedělí s oparem je risk. Když jsem se jí ptala, zda je to opar? Odpověď byla, že po 14dnech se ji udělal znovu :pocitac:… tak doprčic kdo jsem. Samozřejmě malou nechovala!
Manželovi řeknu, že k nim na návštěvu ani na oběd jezdit nebudeme, až budou 100% zdraví. Ale oni pro to nic nedělají. To že chrchlaj si žádný sirup proti kašli nepořídí. :roll: Bude to stále takový ten začarovaný kruh, kde já budu vypadat jako hysterka, ale ať…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.25 09:36

Jsem velice nezodpovědný rodič. Z porodnice jsem přišla s oparem přes celou pusu až k nosu. Chlap měl co IT asi 14 po příchodu. Nic, nic se nestalo
V měsíci měla babička oslavu narozenin kde se sešla rodina se kterou se zase tak často nevídame. Už nedokážu říct, jesli byl někdo nemocny. :nevim:
Na druhou stranu vždycky všichni volali když jim nebylo dobře.

• Citovat
  • Upravit
3722
8.4.25 10:29

Mam dcerku, dnes 4 tydny starou a mame za sebou už 10 návštěv :D :D Ale je pravda, že VŠICHNI byli tedy zdraví jak rybičky. Všech jsem se vždy ptala a všichni potvrdili a opravdu nikdo nemel opar, rymu, kasilek, nic. Opravdu zdraví. Holčička je naše třetí dítě, tak nejsme už tak opatrni jako s prvními detmi (máme dvojčata),ale pokud je někdo ne fit, tak ještě pockejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4354
8.4.25 10:42

Povazuji vedome chozeni s nemoci k diteti do 1roku za zakladni poruseni pravidel slusneho chovani, bez pardonu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová