Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Poslat normálně do haj.lu, větší dítě a dospělý se z většiny infekcí vyhrabe, ale novorozenec či malý kojenec to odnese často infekcí dolních cest dýchacích. Problém je, že často končí děti i na oxygenoterapii. Do Arktidy na několik let nepojedete, všichni si miminka užijí až až. Přijít k novorozenci s oparem na rtu je na zastřelení za úsvitu.
Jsi úplně normální a hlavně máš pravdu. K. miminku mohou jen zdraví lidé. Když na ně není spolehnutí tak bych tam taky nejela.
Já byla úplně stejná, je to normální máš o dítě strach, teď je synovi osm, ono to s věkem přejde
Já jsem brala návštěvy a jezdila jsem i s úplným mrňouskem. Ale.. u nás všichni vždy hlásí, že jsou nemocní. Celá široká, velmi široká rodina. Takže na jednu stranu - mít malé dítě není něco, proč by člověk nikam nesměl. Ale pokud jsou ti lidi na hlavu a jsou nemocní ![]()
@Anonymní píše: Více
V životě bych v šestinedělí nikami nejezdila a každý normální člověk by měl chápat, že já ani moje miminko nejsme cvičené opičky ze Zoo, aby se má nás někdo jezdil dívat a naopak. Manželovi řekni, že se má hlavně starat o vás a ne vás „ukazovat“ a „chlubit se“.
No tak s tim jejich pristupem bych se jim na nejaky navstevy vyprdla.
Ja nechápu, že někoho vůbec napadne jet k tak malému miminku, když je nemocný. Já si to taky pořádně hlídám, když byla teď chřipkova epidemie, tak jsem s malou chodila jen ven na prochazky, nikde do uzavřených prostor jako do obchodů, herniček. Manžel by to měl svým rodičům vysvětlit.
A jinak já taky s malou nerada jezdím někde dal na návštěvy. Když byla úplne miminko, tak se to ještě dalo, to cestu v aute prospala, teď jenom tak neusne a v aute se rozčiluje. Jsem nejraději, když přijede návštěva k nám a mala je v domacim prostředí, ma svůj klid, dodržim její režim.
V sestinedeli bych rozhodne nikam nejela a dala to i zretelne najevo
joooo, s prvním miminem jsem se tahala porad někam, protože jsem byla mladá a blba. A taky byl malej porad nemocnej a i já. Ono to člověka vysili.
V šestinedělí je pošli do… pekel, vypni tel, sedni, lehni…si regeneruj jak uznáš za vhodné. Po šestinedělí dle tebe, jak budeš mít chuť k nim jet a kdy uznáš za vhodné. Ať si počkaj, až bude vnouče větší a samostatnější a ještě ráda vypakuješ děcánko vyvenčit se s tatínkem. Za podmínky neinfekčnosti.
Mimi neni opička pro širší rodinu!
Díky vám za zpětnou vazbu. Svoji dceru budu bránit jako ta gorila v zoo
. Byla jsem však hloupá, že jsem se nebránila důrazněji.
Furt jsem jen poslouchala
teď si můžu diktovat co ano a co ne a musí mi být buřt potom co si o mě budou myslet.
Je to fakt na hlavu, ale oni jsou často nemocní, hlavně tchýně. Dělá s dobytkem. Neustále unavená a neustále ji bolí klouby. Její zdraví mi stále přijde, že ji je u pr*ele. Ona jako matka by měla vědět že navštívit novorozence v šestinedělí s oparem je risk. Když jsem se jí ptala, zda je to opar? Odpověď byla, že po 14dnech se ji udělal znovu
… tak doprčic kdo jsem. Samozřejmě malou nechovala!
Manželovi řeknu, že k nim na návštěvu ani na oběd jezdit nebudeme, až budou 100% zdraví. Ale oni pro to nic nedělají. To že chrchlaj si žádný sirup proti kašli nepořídí.
Bude to stále takový ten začarovaný kruh, kde já budu vypadat jako hysterka, ale ať…
Jsem velice nezodpovědný rodič. Z porodnice jsem přišla s oparem přes celou pusu až k nosu. Chlap měl co IT asi 14 po příchodu. Nic, nic se nestalo
V měsíci měla babička oslavu narozenin kde se sešla rodina se kterou se zase tak často nevídame. Už nedokážu říct, jesli byl někdo nemocny. ![]()
Na druhou stranu vždycky všichni volali když jim nebylo dobře.
Mam dcerku, dnes 4 tydny starou a mame za sebou už 10 návštěv
Ale je pravda, že VŠICHNI byli tedy zdraví jak rybičky. Všech jsem se vždy ptala a všichni potvrdili a opravdu nikdo nemel opar, rymu, kasilek, nic. Opravdu zdraví. Holčička je naše třetí dítě, tak nejsme už tak opatrni jako s prvními detmi (máme dvojčata),ale pokud je někdo ne fit, tak ještě pockejte.
Povazuji vedome chozeni s nemoci k diteti do 1roku za zakladni poruseni pravidel slusneho chovani, bez pardonu
Zakládám nové téma, i když tu jsou možná podobná. Ale chci se vás zeptat, zda jste to některá také tak měla…
Jedná se o návštěvy příbuzných když máte ještě malé miminko.
Máme měsíční dceru. Manžel to myslí dobře, že chce na návštěvy ke svým rodičům. Máme to k nim pár desítek km, ale já mám v sobě problém. Oni jsou skoro furt nemocní, tchyně měla opar a i přes to přijeli na návštěvu a nic neřekli o dávivém kašli ani nemluvím. A to vždy řeším, jestli jsou zdravý…
Malou nemám ještě ani očkovanou a k nim na návštěvy se mi prostě nechce. Už i z toho důvodu, že je tam rušno. Přijede syn s manželkou a dítě a sestra s dvěma dětmi.
Byla jsem akorát na jedné návštěvě u své mamky, která bydlí sama, a tam jsem byla v klidu a malá byla úžasná, klidná po krmení ji šlo i krásně spinkat.
Další tchyně s tchánem on jezdí na dovolený do zahraničí, teď z jara normál.
Nechci být přecitlivělá, nebo tak. Ale je to moje první vyprosená dcera a jsem prostě opatrná…
Můžu jim říct, že je ještě brzy, nechci nic podcenit…