Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, mohla bych vědět Vás názor, zkušenosti? potřebuji povzbudit 💪…v roce 2022 jsem prodělala poporodní depresi, navýšení cipralexu jíž nepomohlo (dlouho jsem se trápila), léky změněny na efektnin150 ráno, lyrika 150 večer… po delší době to zabralo a začala jsem normálně fungovat…
Nyní jsem před 14 dni byla na plánované operaci se štítnou žlázou a po operaci, když vše dopadlo dobře jsem dostala zase úzkosti
, svíravý pocit na hrudi, chvění, strach, nejistota… pan Dr mi navýšil Lyriku, beru nyní + 75 ráno…Nečekala jsem, že přijdou zase nežádoucí účinky, když jsem tam dlouho zalecena…
Je to normální, je to v pořádku…dneska je to osmý den od navýšení…a necítím se lépe, jsem celý den s uzkosti ![]()
Děkuji za reakce
Může to chvilku trvat než se to zlepší. Ale hlavně může mít vliv operace a potíže se štítnou žlázou jako takové. Štítná žláza a její poruchy mají velký vliv na psychiku. Takže se to může zlepšit až se upraví hormony štítné žlázy.
Je to úzkost která dává smysl. Je normální mít stres z operace, jejího výsledku a vlivu na zbytek života. Určitě by stálo za to absolvovat psychoterapii a tohle tam probrat, to samo o sobě může přinést větší úlevu než Lyrika.
Děkuji za odpověď.
Ano, ano…😞Na endokrinologii jdu na 14 dni, jsem s Dr v kontaktu, dřív než za měsíc se to v krevním obrazu neukáže, jestli mi léky na štítnou žlázu zabírají, jak mají…
Na psychoterapii chodím taky pravidelně…
Myslím, že dělám, co můžu… ![]()
Samotnou mě překvapilo, že to se mnou zamávalo….myslela jsem, že jsem lépe pripravena, ale stres to pro mě pravda byl…
Na pregabalin obecně pozor, je silně návykový a vysazování bývá (údajně) peklo.
Jak dlouho chodíš na psychoterapii?