Lze spravit dítětem přechozený vztah?

Anonymní
29.1.21 09:53

Názor či zkušenost ostatních

Dobrý den čtenářky. Zajímal by mě vaš nazor na danou situaci. Pokud by nekdo mel podobnou zkusenost, budu rada, kdyz by se ozval. Prosim o zachovani anonymu, chodi sem budouci svagrova. Oc se jedna…
S pritelem jsme ve vztahu jiz 12 let. Já 31, on 32. Spolecne bydlime uz 8 let. Za tech 12 let sme si prošli x situacemi (asi jako kazdy vztah- pro partnera jsem nyni druha zena a on je muj treti muz v zivote), behem tech let jsem zjistila, ze byl parkrat venku s nekym jinym, ale domnivam se, ze se snad nic nekonalo. Parkrat jsme byli i odlouceni, nejednalo se o rozchod ale spis cas pro oba. On v te dobe mel nejakou kamaradku s kterou si intenzivne psal. Ja jsem behem let mela pouze jeho. Parkrat jsme i citili, ze to neni ono a premysleli, zda by nebylo lepsi jit kazdy svou cestou. Avsak ani jeden jsme nenasli odvahu to uskutecnit a cas plynul dal. Nekolikrat mi i vycetl muj vzhled. Co se tyce financni stranky, kazdy mame sve penize. On vi kolik ja mam ale ja nevim doted, jak je na tom on financne. Nervy mi to nedrasa ale vadi mi, ze jedeme na pul ac on sni o dost vice ale nechce o tom vubec slyset. Myslim si, ze vydelava dost, rozhodne vice nez ja. Co se tyce vyletu, nebot jsme mladi a meli bychom neco zazit, tak to jedeme tez na pul a ani se moc nekonaji. A ted k jadru pudla. V lednu minuleho roku jsme si prosli mensi krizi(tahla se par mesicu), kdy on mel opet nejakou kamosku na dopisovani a tez se nekolikrat videli, nevim presne, jak to bylo ale proste to v ty dobe nefungovalo, nezili jsme nejak intimne a tak. No a premysleli, co bude s nami dal. A najednou se to stalo, nikdo nic neplanoval vzhledem k situaci, a ja jsem otehotnela. Partner se tesi, ja taky, ale neustale musim myslet na to- lze spravit ditetem prechozeny vztah? Muzou muzi stacit pouze dve zeny v posteli? Muze se behem par mesicu tehotrnstvi vse zmenit k lepsimu? Ano, vim, ze nas vztah je prechozeny, ze jsme se meli posunout nekam drive, ale partner si me zatim vzit enchce, nechce ani spojovat finance, takze co se tyce vybavy vse zatim platim ja z nasetrech penez. Obcas me i udivuje, ze o me po tech letech pochybuje, pritom si myslim nema duvod - nerozhazuji, jsem schopna usetrit i z mala neco, uklidim, uvarim. On mi v domacnu moc nepomaha. A tak prosim o vase nazory, zkusenosti a tak. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15877
29.1.21 09:59

Oba jste nevyzrálí, jste asi tak o deset let zpoždení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
29.1.21 10:01

Za mě. Pokud vztah stojí za houby před dítětem, s příchodem dítěte to bude ještě horší (děti a rekonstrukce prověří vztah). Pozitiva nevidím žádná - dopisování s jinými, podílení na chodu domácnosti v různé finanční výši, doma nepomáhá. Za mě jste to dítětem zazdili úplně, případný rozchod bude o dost komplikovanější (a já si myslím, že k němu stejně dojde), ale i tak přeji hodně štěstí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.21 10:01

@Zumpa proč mysliš?

• Citovat
  • Upravit
Altavista
29.1.21 10:04

Na tohle ani nepotřebuji křišťálovou kouli, abych věštila tragédii. Začni dupat po penězích, uvidíš jak rychle to zabalí :)

• Citovat
  • Upravit
10256
29.1.21 10:05

Ahoj,
začnu otázkou - můžou ženě stačit jen tři muži v posteli? :-) Tohle platí vždy na obě strany. Pokud bude spokojenej a umí držet pudy na uzdě rozumu, tak můžou.
Co se týká vztahu - dítě jej promění. Je to fakt velká změna a srovnávat se s ní budete oba. Pozornost už nebude upřená jeden na druhého mezi partnery. Na jednu stranu to je tmelící prvek, na druhou přirozeně určitá třecí plocha a potenciální zdroj neshod. Budete se muset oba učit žít jako rodina.
A tím odpovídám i na to, jestli může dítě přechozený vztah zachránit. Může, i nemusí. To ukáže čas…
K jeho kamarádkám - klidně věřím, že tam jde jen o to povídání. Nemusí se jednat o žádné hledání jiného nebo paralelního vztahu. Samozřejmě, zcela prosté rizik to není, na sobě vzájemně už nic moc zajímavého neobjevíte, a i přátelské seznamování s jinou ženou/mužem je vždy vlastně zajímavé, objevitelské. Ale i pro,,úlet" musí být zájem na obou stranách, a stejně tak jako s kamarádkou k němu může dojít s kolegyní atd… Prostě zde člověk musí tomu druhému důvěřovat, že pokud je ve vztahu, tak to prostě neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
29.1.21 10:07
@Anonymní píše:
Dobrý den čtenářky. Zajímal by mě vaš nazor na danou situaci. Pokud by nekdo mel podobnou zkusenost, budu rada, kdyz by se ozval. Prosim o zachovani anonymu, chodi sem budouci svagrova. Oc se jedna…
S pritelem jsme ve vztahu jiz 12 let. Já 31, on 32. Spolecne bydlime uz 8 let. Za tech 12 let sme si prošli x situacemi (asi jako kazdy vztah- pro partnera jsem nyni druha zena a on je muj treti muz v zivote), behem tech let jsem zjistila, ze byl parkrat venku s nekym jinym, ale domnivam se, ze se snad nic nekonalo. Parkrat jsme byli i odlouceni, nejednalo se o rozchod ale spis cas pro oba. On v te dobe mel nejakou kamaradku s kterou si intenzivne psal. Ja jsem behem let mela pouze jeho. Parkrat jsme i citili, ze to neni ono a premysleli, zda by nebylo lepsi jit kazdy svou cestou.Avsak ani jeden jsme nenasli odvahu to uskutecnit a cas plynul dal. Nekolikrat mi i vycetl muj vzhled. Co se tyce financni stranky, kazdy mame sve penize. On vi kolik ja mam ale ja nevim doted, jak je na tom on financne. Nervy mi to nedrasa ale vadi mi, ze jedeme na pul ac on sni o dost vice ale nechce o tom vubec slyset. Myslim si, ze vydelava dost, rozhodne vice nez ja. Co se tyce vyletu, nebot jsme mladi a meli bychom neco zazit, tak to jedeme tez na pul a ani se moc nekonaji. A ted k jadru pudla. V lednu minuleho rokujsme si prosli mensi krizi(tahla se par mesicu), kdy on mel opet nejakou kamosku na dopisovani a tez se nekolikrat videli, nevim presne, jak to bylo ale proste to v ty dobe nefungovalo, nezili jsme nejak intimne a tak. No a premysleli, co bude s nami dal. A najednou se to stalo, nikdo nic neplanoval vzhledem k situaci, a ja jsem otehotnela.Partner se tesi, ja taky, ale neustale musim myslet na to- lze spravit ditetem prechozeny vztah? Muzou muzi stacit pouze dve zeny v posteli? Muze se behem par mesicu tehotrnstvi vse zmenit k lepsimu? Ano, vim, ze nas vztah je prechozeny, ze jsme se meli posunout nekam drive, alepartner si me zatim vzit enchce, nechce ani spojovat finance, takze co se tyce vybavy vse zatim platim ja z nasetrech penez.Obcas me i udivuje, ze o me po tech letech pochybuje, pritom si myslim nema duvod - nerozhazuji, jsem schopna usetrit i z mala neco, uklidim, uvarim. On mi v domacnu moc nepomaha. A tak prosim o vase nazory, zkusenosti a tak. Dekuji

přečti si vytučněné pasáže a popřemejšlej… Lidé se nemění, čekáš dítě s blbem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4899
29.1.21 10:07

No ve chvíli, kdy bych s chlapem čekala dítě, tak bych chtěla buď všechno nebo nic :nevim: Takže znát jeho finanční poměry, vzít se a odteď jet na „MY“ a ne „TY a JÁ“ nebo čau. Nechápu proč by si měl nechávat nějaká zadní vrátka, když už spolu máme založit rodinu. Jak si to představuje, až se dítě narodí a tobě se nejspíš sníží příjem, protože půjdeš na rodičák? Že ti bude dávat polovinu nájmu a peněz na jídlo plus nějaké „alimenty“, ale budete spolu normálně žít? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.1.21 10:08

Kdyz si spolu poridite dite, tak je velka pravdepodobnost, ze se zaradis mezi samozivitelky a nahanece alimentu. Dle meho nejste ani jeden vhodny partner pro druheho. Je tam moc trecich ploch. To nedopadne dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
29.1.21 10:16

S takovým mužem bych nechtěla sdílet jednu domácnost a mít vztah. Teď čekáte miminko a on by se měl podílet stejně. Jsou muži, kterým stačí za život jedna žena v posteli a jinému zase tucet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
29.1.21 10:18

Žijete spolu už tolik let a on řeší stále finance. To není dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
29.1.21 10:29

Teda po 12 letech nevědět kolik vydělává a tebe to nechává v klidu… Platíš na dítě vše sama… Vážně potřebuješ kouli na noze? Okamžitě bych se snažila zavést hovory na téma společné hospodaření až ty budeš na RP, a možná i na tom, jak si představuje péči o dítě. A ve tvém věku a stavu řešit kolik potřebuje chlap za život ženských… :nevim: nějak nemám slov.

Příspěvek upraven 29.01.21 v 10:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
29.1.21 10:30

Ne, zadny nefungujici vztah nelze spravovat ditetem. Narozene dite je snad nejaky mechanik rozbitych veci? :nevim:

Pocitej s tim, ze po porodu se uz vas dost nefunkcni vztah vyrazne zhorsi. Ty budes permanetne zebrat o penize, ktere on ti nebude davat. Taky proc by mel, kdyz do jeho penez je ti naprosto kulovy a doted jsi s tim vubec nic neudelala a nevadilo ti to. A doma po porodu uz nehne prstem vubec, protoze jestli jsi predtim pracovala, tak pak bude brat, ze si jen valis sunky s miminem doma, ze jo. Neudelali jste dobre, ale na to hodne brzy prijdete, bohuzel pro dite. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.1.21 10:34

Jsi hloupá a vztah nemáte dobře nastavený. Hádej, kdo z vás dvou na to dojede?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
29.1.21 10:38

Nevím no, nechci tu dělat nějaké soudy, ale dle problémů které jste měli to nevypadá moc dobře.
Přijde mi jako blb, který tě shazuje (vyčítá vzhled) a neváží si tě( schůzky a dopisovani s jinými)
Ty jsi po něm nic na tu výbavu nechtěla? Je to snad i jeho dítě ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí