Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Baba píše:
Pacienta, ktery by tohle udelal, vyrazim z evidence.
A pouzit zaznam mmch stejne nemuze.A tamtu perdiatricku bych teda zmenilA.
při výkonu povolání můžeš nahrávat kohokoli, záznam nesmíš zveřejnit. při psaní stížností se to celkem hodí, když je doktor schopný zapřít i vlastní matku.
@debra.morgan píše:
při výkonu povolání můžeš nahrávat kohokoli, záznam nesmíš zveřejnit. při psaní stížností se to celkem hodí, když je doktor schopný zapřít i vlastní matku.
Nemuzes. Proc si ten zakon neprectes? ![]()
Změnila bych dr. co nejdříve. K dr. chci mít důvěru, ne se s ní dohadovat a muset se obhajovat. Kámoška teď bude měnit praktického. Byla nemocná, tak tam chtěla volat předem před návštěvou, ale vůbec se tam nemohla dovolat. Tak si šla sednout do čekárny rovnou. Vyšla už očividně přednasraná sestra a rozčilovala se, co tam dělá. Tak se kámoška slušně omluvila, že se snažila několikrát dovolat, ale pořád jí to tam jenom tůtalo, tak jestli třeba nemají špatně položené sluchátko. No ve výsledku na ni řvala sestra i doktorka, že je kámoška obvinila z toho, že nic nedělají a mají pokažený telefon. A že určitě volala moc brzo, kdy tam nikdo nebyl (volala normálně po začátku ordinační doby). Kámoška je velmi nekonfliktní osoba a z tohoto výstupu byla dost rozhozená. Takže bude měnit dr., není možné, aby se před každou návštěvou klepala, jakou budou mít ty dvě frajerky náladu a jestli na ni budou řvát.
@debra.morgan píše:
To je sice hezký, co píšeš, ale kdybych já zjistila, že si mě někdo nahrává, též bych se s ním rozloučila a nebyl by dále v mojí evidenci. Brala bych to jako jeho nedůvěru. I lékař má svá práva, nejen povinnosti.
@debra.morgan píše:
Velmi se pletete, naopak bez souhlasu nemůžete nahrávat nikoho.
Nahráváním bez souhlasu poškozujete jeho práva a může vás okamžitě vykázat z ordinace a ukončit poskytování zdravotních služeb.
On totiž zdravotnický pracovník se při výkonu povolání nestává podčlověkem, u kterého by přestaly platit jeho práva a tak jej bez jeho souhlasu nahrávat nemůžete.
Poskytování zdravotních služeb nemůže ukončit pouze v jediném případě, v případě akutního ohrožení života, kdy je péče neodkladná, tzn např resuscitace.
Pokud byste toto udělala u mě, udělala byste to poprvé a naposled, byla byste vykázána z prostor mé soukromé ordinace a následně by byla ukončena registrace u nás s dovětkem
" v žádném případě nebudeme registrovat zpět."
ptá podobně konfliktně nastavené nány si nepěstujeme, ty si mohou chodit…někam jinam…k nám ne, nás si prostě nezaslouží
sestry moje rozhodnutí v podobných případech velice oceňují
@Baba píše:četla jsem. Můžeš.
Nemuzes. Proc si ten zakon neprectes?
@debra.morgan píše: četla jsem. Můžeš.
Tak ctes blbe ![]()
Vykladas si to po svem, jednou narazis, o tyhle pacienty je mezi doktory rvacka
A proc chodis k lekarum, kterym neveris?
@Borrealis bohužel můžu, ale každý chrání sám sebe, že
btw v okamžiku kdy podávám na doktorku stížnost, už je mi celkem u prrdele, jestli mě vyřadí z evidence.
@maja45 píše:
To je sice hezký, co píšeš, ale kdybych já zjistila, že si mě někdo nahrává, též bych se s ním rozloučila a nebyl by dále v mojí evidenci. Brala bych to jako jeho nedůvěru. I lékař má svá práva, nejen povinnosti.
samozřejmě, základ práce a vztahu pacient – lékař je o důvěře
jestli mi někdo nedůvěřuje až natolik, že si mě „musí“ předem nahrávat, je pak škoda času mého i jeho a najde si nějaké jiné pracoviště
mmch to o tom nenahrávání, ač to je přímo zakotveno v našem právním řádu, je dobré mít i ve vnitřním řádu pracoviště…
když dáme souhlas, pak může nahrávat klidně s celým štábem
pokud souhlas nedáme, tak to nejde, úplně stejně jako u jakéhokoliv jiného občana země
nejsme podlidi, občas se zdravotníci dobrovolně chovají jako podlidi a nechávají si s–át na hlavu od systému, vedení špitálů i od jednotlivců, přesto podlidi nejsou
Podle § 84 občanského zákoníku – zákona č. 89/2012 Sb. v platném znění: „Zachytit jakýmkoliv způsobem podobu člověka tak, aby podle zobrazení bylo možné určit jeho totožnost, je možné jen s jeho svolením.“
Podle § 85 občanského zákoníku: „Rozšiřovat podobu člověka je možné jen s jeho svolením. Svolí-li někdo k zobrazení své podoby za okolností, z nichž je zřejmé, že bude šířeno, platí, že svoluje i k jeho roz- množování a rozšiřování obvyklým způsobem, jak jej mohl vzhledem k okolnostem rozumně předpokládat.“
@debra.morgan píše:
@Borrealis bohužel můžu, ale každý chrání sám sebe, žebtw v okamžiku kdy podávám na doktorku stížnost, už je mi celkem u prrdele, jestli mě vyřadí z evidence.
Bohudik nemuzes. Cituj zakon, ktery ti to dovoluje ![]()
A precti si ten clanek z tempus medicorum, je to aktualni - posledni cislo