Názor doktorky na výchovu dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4731
6.2.21 13:35
@Anonymní píše:
@Melodie91 na mě to nejdřív dělalo dojem, že je pečlivá, ale ona je nepříjemně vtíravá, ptá se na divné věci a místo rady řekne, že takhle je to špatně, ale už třeba neřekne proč, viz. s tím masem a plody, vůbec jsem nepochopila, jak to souvisí. A ještě to řekla tím způsobem, že to jako děti do teď nejedly mořské plody?! Chudáci děti. Tohle jsem též kroutila hlavou, jak to jako myslí. To asi nebyla narážka na výživovou stránku :nevim: Klidně bych je dětem jíst dala, ale ani na dovolené neprojevily touhu je ochutnat a tak je nekupujeme, ale nevím jestli tohle není zbytečně osobní, jaká vaříme jídla? Kdyby se zeptala, jak často jedí maso, chápu, ale jaká jídla vaříme? Možná to myslela dobře, ale podala to tedy dost divně.

Jj, tak to vlastne myslim..uz ted ti doktorka nevyhovuje v komunikaci, a to byla jen preventivni prohlidka..ja to beru ciste objektivne, neznam tebe, ani doktorku, beru to jen tak, ze clovek musi mit k lekari duveru a rozumet si s nim, proto bych lekare zmenila…treba jsou s ni jini rodice v pohode, ale na tom nezalezi…vy jste chodili k nekomu, kdo vam vyhovoval a nahrada uz ne..muzete jit kamkoli a ani ji to nemusite hlasit…ty morske plody, to je fakt naky ulet :zed: mozna tak leda, ze byste zkusili, jestli nemaj deti alergii na koryse, jinak nevim…i naopak se ozyvaly informace, ze by clovek mel jist jen potraviny, ze sveho pasma, ze je na to jeho travici trakt prizpusoben (tomu ja uplne neverim, ale ani tomu, ze fite v 9ti letech, ktere jeste nemelo kalamary, je chudak) ja dam treba dceri radsi kapra, nez lososa :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
6.2.21 13:36
@debra.morgan píše:
Achjo, bylo to více stížností (i pochval) a i v nemocnici. ;)

Tak si příště stěžovatelko dej pozor, abys nenarazila. A přečti si pořádně zákony. A nech si řeči o čistém svědomí, zvláště jestli chodíš po ordinacích a nahráváš si hovory, co kdyby se náhodou hodily…Mě, kdyby někdo nelegálně nahrával nebo někoho s mých podřízených lékařů, nenechala bych to být. A to mám jako lékař svědomí čisté a k lidem se vždy chovám velmi slušně. To samé očekávám ale od pacientů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.21 13:37

Heleď, už jsem to tady na emimino jednou napsala.
Naše dr (tehdy opilá, jako vodku jsem z těla člověka poznala - z širší rodiny). Několikrát před tím jsem ji potkala opilou a sama mi tvrdila, že vidí bílé myšky a vrávorala.
Potřebovala jsem vyplnit papír na žádost, ona na to měla daný čas, ale nevyplnila, sociálka mi volala, jestli mohu urgovat i já. No a dr. mi začala nadávat, že jsem si nemoc dítěte vymyslela (pět let trvala diagnoza - potvrzená histologií, u nás mi tvrdili, že to nic není, jinde hned věděli, oč se jedná). Zeptala se, co mají na jídlo nejraději a samozřejmě hned děti hlásili jídlo, které pro ně bylo vzácné, tehdy se dalo sehnat jen v zahraničí, dostávali ho 1-2× za rok, když se podařilo sehnat v jejich dietním omezení. Takže si vymýšlíme, děti určitě dostávají vše a blablabla.
Možná k tomu přispěl i fakt, že když jsme se kdysi bavili, tak jsme jí řekli, že jsme si (několik lidí) u jednoho dítka známého všimli, že nedělá něco a i přes naše upozornění ani rodiče na toto neupozornili (a ona si též nevšimla - tehdy mi to řekla) a tomu děcku pozdě zjistili vzácné onem. - kdyby se to odchytlo včas, bylo by mentálně v pořádku.
No prostě jsem dostala za uši, všichni v čekárně to slyšeli.
Byl to poslední hřebíček, lékaře jsme změnili a hodně let jsme spokojeni jinde.

• Citovat
  • Upravit
3936
6.2.21 13:38

Asi bych hledala skrytou kameru 8o

Jo, změnila bych doktorku, tohle je bizarní.

Jinak jsem nikdy žádného doktora nenahravala :lol:, ale zažila jsem několik situací, po nichž jsem si říkala, že škoda, že tohle nemám nahraný, protože když podám stížnost, bude to akorát slovo proti slovu.

EDIT: Ale teda nikdy to nebylo u lékaře, kde jsme registrovaní a chodíme tam pravidelně, toho bych v případě nějakých neshod změnila a nezalamovala se nějakým nahráváním a spory… Zcela konkrétně, jednou to byla infekční ambulance Na Bulovce, jednou gynekologická ambulance v Motole a jednou porodnice Na Bulovce. Jenže když člověka někam přiveze sanitka, tak prostě nebývá úplně ve stavu se někde obhajovat a bránit…

Příspěvek upraven 06.02.21 v 13:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
6.2.21 13:40

Diskusi jsem cetla, zajimavy, k cemu se to zvrhlo. K tematu - doktorka naznala, ze jsou deti podezrele svetly, tak chtela zjistit, jestli nemaji anemii. A to zjistis z krve, tak ji chtela nabrat. Zeptala se, zda jite maso. Pri podezreni na anemii vcelku normalni otazka. Diskusi okolo posoudit nemuzem. Muze byt totalni krava, ale taky nemusi. Jestli lekarce neveris, tak deti preregistruj. To bude nejlepsi reseni pro obe strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
6.2.21 13:49
@Anonymní píše:
Ahoj, budu psát osobně, protože se informace týkají dětí a jejich osobností. Jde o to, že máme novou dětskou doktorku a nedávno jsme u ní byli na prohlídce a ona se docela ostře pustila do toho, jak jsou děti vychované. To, že má někdo na výchovu našich dětí jiný názor známe asi všechny, děje se to běžně, ale od doktorky mě to znepokojilo a o jejím názoru jsem přemýšlela, jenže ani tak mi nepřijde, že by bylo něco špatně, tak si jdu tu situaci za vámi :mrgreen: objektivizovat :mrgreen:.
Doktorka chtěla klukům vzít krev, to byl hned první konflikt, protože jsou podle ní moc světlí a nedáváme jim dost masa 8o Samozřejmě to je blbost, maso jíme úplně normálně a kluci jsou světlí proto, že jejich tatínek je velmi světlý zrzek a já sama jsem blond, takže jsou prostě světlí po nás. Podle doktorky to může říct každý a chce si ověřit, kolik masa jedí, že dnes rodiče běžně zatajují, že jsou TI vegetariáni. Připadalo mi to nesmyslné a na to navázala diskuze, že nechci nechat klukům odebrat krev, jestli jsem psychiatrický pacient 8o, protože jsem se zeptala, jestli je ten odběr skutečně nutný, že opravdu jedí normálně a přijdě mi to prostě zbytečné a že má záznamy, že děti prospívají a žádné výživové potíže nikdy neměly. Trvala na tom, tak jsme šli udělat odběry, brala jim tu krev hned. Mladší šel sám v pohodě, nebojí se (5 let), starší devítiletý se ale krve bojí, dělá se mu špatně i z masa, nebo venku když vidí krev, prostě mu to vadí, trochu mu tekli slzy a chtěl držet za ruku, doktorka opět jestli TOTO mi připadá normální, takové úzkostlivé dítě takhle velké! A chtěla, abych jí říkala, co doma vaříme za jídla s masem a jak děti jedí. Tak jsem jí to řekla a ona se ptala, jestli děti nejedí mořské plody, že jsem o nich nemluvila. Řekla jsem, že nejedí, že to nekupujeme. Na to ona, že to je špatně, že chudáci děti. Pak nějak pochopila ze situace, že třetí dítě má jiného tátu a že jsem teda rozvedená a evidentně ji to pohoršilo a začala se vyptávat na detaily rozvodu a jak často tatínek kluky navštěvuje a že kdyby k němu chodili kluci častěji, tak by se nebáli odběru krve a nebyli třeba tak světlí, že dcera, která doma otce má, tak tolik světlá není a nebojí se (nejmladší, které odběry ale nedělala, jinak by řvala určitě). Přítel se tomu doma smál, ale já si připadala jak v Jiříkově vidění a jsem na vážkách, jestli nezměnit pediatra, přišlo mi to jak z nějakého špatného filmu. Závěrem mi řekla, že když jsem rozvedená, děti se bojí krve a malá je tak stydlivá, že ani neřekne dobrý den, že to není normální a měla bych já i děti navštívit psychiatra, že ještě neviděla, aby devítiletý kluk se bál odběru krve. Odcházela jsme odtamtud jak zbitá, ale po delším odstupu mám spíš pochybnosti, jestli to ta doktorka moc nevyhrotila, když předchozí paní doktorka nikdy nic takového k dětem neříkala, učitelky školka, škola také ne, nevím, co si z toho vzít a co si myslet, jestli změnit pediatra, nebo jestli jsem udělala opravdu něco špatně, že se tříletá stydí a kluk se bojí krve. Ještě teda starší paní doktorku malá normálně zdravila, reaguje takto na cizí lidi, když přišla do ordinace, kde to zná a byl tam někdo jiný, tak se asi trochu lekla a nečekala to a prostě nepozdravila.
vyměnit doktorku
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
6.2.21 13:52
@Anonymní píše:
Ahoj, budu psát osobně, protože se informace týkají dětí a jejich osobností. Jde o to, že máme novou dětskou doktorku a nedávno jsme u ní byli na prohlídce a ona se docela ostře pustila do toho, jak jsou děti vychované. To, že má někdo na výchovu našich dětí jiný názor známe asi všechny, děje se to běžně, ale od doktorky mě to znepokojilo a o jejím názoru jsem přemýšlela, jenže ani tak mi nepřijde, že by bylo něco špatně, tak si jdu tu situaci za vámi :mrgreen: objektivizovat :mrgreen:.
Doktorka chtěla klukům vzít krev, to byl hned první konflikt, protože jsou podle ní moc světlí a nedáváme jim dost masa 8o Samozřejmě to je blbost, maso jíme úplně normálně a kluci jsou světlí proto, že jejich tatínek je velmi světlý zrzek a já sama jsem blond, takže jsou prostě světlí po nás. Podle doktorky to může říct každý a chce si ověřit, kolik masa jedí, že dnes rodiče běžně zatajují, že jsou TI vegetariáni. Připadalo mi to nesmyslné a na to navázala diskuze, že nechci nechat klukům odebrat krev, jestli jsem psychiatrický pacient 8o, protože jsem se zeptala, jestli je ten odběr skutečně nutný, že opravdu jedí normálně a přijdě mi to prostě zbytečné a že má záznamy, že děti prospívají a žádné výživové potíže nikdy neměly. Trvala na tom, tak jsme šli udělat odběry, brala jim tu krev hned. Mladší šel sám v pohodě, nebojí se (5 let), starší devítiletý se ale krve bojí, dělá se mu špatně i z masa, nebo venku když vidí krev, prostě mu to vadí, trochu mu tekli slzy a chtěl držet za ruku, doktorka opět jestli TOTO mi připadá normální, takové úzkostlivé dítě takhle velké! A chtěla, abych jí říkala, co doma vaříme za jídla s masem a jak děti jedí. Tak jsem jí to řekla a ona se ptala, jestli děti nejedí mořské plody, že jsem o nich nemluvila. Řekla jsem, že nejedí, že to nekupujeme. Na to ona, že to je špatně, že chudáci děti. Pak nějak pochopila ze situace, že třetí dítě má jiného tátu a že jsem teda rozvedená a evidentně ji to pohoršilo a začala se vyptávat na detaily rozvodu a jak často tatínek kluky navštěvuje a že kdyby k němu chodili kluci častěji, tak by se nebáli odběru krve a nebyli třeba tak světlí, že dcera, která doma otce má, tak tolik světlá není a nebojí se (nejmladší, které odběry ale nedělala, jinak by řvala určitě). Přítel se tomu doma smál, ale já si připadala jak v Jiříkově vidění a jsem na vážkách, jestli nezměnit pediatra, přišlo mi to jak z nějakého špatného filmu. Závěrem mi řekla, že když jsem rozvedená, děti se bojí krve a malá je tak stydlivá, že ani neřekne dobrý den, že to není normální a měla bych já i děti navštívit psychiatra, že ještě neviděla, aby devítiletý kluk se bál odběru krve. Odcházela jsme odtamtud jak zbitá, ale po delším odstupu mám spíš pochybnosti, jestli to ta doktorka moc nevyhrotila, když předchozí paní doktorka nikdy nic takového k dětem neříkala, učitelky školka, škola také ne, nevím, co si z toho vzít a co si myslet, jestli změnit pediatra, nebo jestli jsem udělala opravdu něco špatně, že se tříletá stydí a kluk se bojí krve. Ještě teda starší paní doktorku malá normálně zdravila, reaguje takto na cizí lidi, když přišla do ordinace, kde to zná a byl tam někdo jiný, tak se asi trochu lekla a nečekala to a prostě nepozdravila.

Necetla jsem odpovedi, napisu ti rovnou, ze bych okamzite menila doktorku. Abych si u ni pripadala jak maly decko, co se musi obhajovat, tak to neexistuje. Vubec bych nevahala. Myslim si, ze ta doktorka je manipulant jak vysitej. Nikdy bych tam uz nesla.
Co se tyka odberu krve, jehel a tak, tak moje dcera, byla od miminka v klidu, nebrecela, maximalne fnukla, uplne zarnej priklad. Ale jen do urcity doby, dejme tomu skolnich let. Pak najednou bulet zacala. Byla jsem s ni na krvi predminuly tyden a rev. Jsme na ni koukaly, ja sestra i doktorka, protoze na to u ni nebyly zvykly, ale no co holt. To zas prejde.
Nekdy i dospeli s tim maji problem, dela se jim soufl. To ta doktorka je mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
6.2.21 13:53
@Anonymní píše:
@bobulka88 mám trošku obavy, aby nás naše doktorka pak vzala zpátky, protože ona je skvělá, ale asi k téhle chodit nebudeme, ono se těžko popisuje, jak jedná, ale kromě důvěry je pro mě důležité i aby tam děti chodily rády a v pohodě a to tu asi nehrozí

Souhlasím… vypěstovat jim trauma z doktorů by nebylo dobré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3464
6.2.21 13:55
@Anonymní píše:
@roba18 tak 65? ale udržovaná, štíhlá, ale určitě důchodový věk

Aha, tak paní je nějaká agilní nebo měla blbou náladu, nebo má špatnou zkušenost a už si někdy „namlela“. Vím, že je dnes složité najít pediatra, ale tohle chování je zvláštní. Nevím, jak často k ní chodíte. Ale možná bych ji dala ještě jednu šanci, ale i při tom bych hledala někoho jiného. Ono na jednu stranu, její chování je divné na druhou stranu bys zase asi nechtěla doktorku, která něco zanedba. Každopádně i ty bys mohla být trochu asertivnější. Ale hledej jinou, to je jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
6.2.21 13:58

V prispevku nad mym pises, ze stale nalehala, tak jsi k odberu svolila. Takze mezi vami dvema proste probehla jakasi diskuse, kdy tys tvrdila, ze k odberu duvod neni a ona zas, ze k odberu duvod je. Kdyz by doktorka neodhalila anemii, tak porad bude chyba na jeji strane, protoze ona je ten profesional. Jestli je opravdu tak strasna, tak tam previs novych pacientu nebude a puvodni vas zas vezme zpatky. Jestli se zda strasna jen tobe, tak pak po navratu bude mit ta puvodni treba plno. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
6.2.21 14:11

Je vážně zajímavé, že na epipi to tolika lidem vadí, u reálné stížnosti se nad tím nikdo nepozastavil. Ani jednou… ;) takže ti asi bude trošku jinak, že. ;) a díky nahrávce jsem byla se stížností úspěšná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
6.2.21 14:16
@debra.morgan píše:
Je vážně zajímavé, že na epipi to tolika lidem vadí, u reálné stížnosti se nad tím nikdo nepozastavil. Ani jednou… ;) takže ti asi bude trošku jinak, že. ;) a díky nahrávce jsem byla se stížností úspěšná.

Melas stesti, zes nenatrefila na nekoho, kdo ma pravni povedomi.
A u soudu si s tim asi nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
6.2.21 14:23
@Baba píše:
Melas stesti, zes nenatrefila na nekoho, kdo ma pravni povedomi.
A u soudu si s tim asi nebyla.

Předpokládám, že kdyby nemocnice věděla, že s tím u soudu uspěje, že to tam dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
6.2.21 14:23

Asi bych milou paní doktorku odkázala do patřičných mezí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
6.2.21 14:26
@Rive píše:
Pak se tolik lidí diví, že si už velká část pacientů tyhle rozhovory nahrává a bez zapnutého diktafonu do ordinace nevleze.

Podle mě je extrém diktafon i takováhle doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí