Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Russet píše:
Určitě jsme měli míň informací a přišlo to možná lidem dál? Teď se dozvíme vše v řádu minut a informací je milion.
Je fakt, že tehdy internet tak rozšířený nebyl, jestli u nás vůbec už byl, nevzpomenu si. Ovšem politici, ti informace měli. Přesto se o nějaké solidaritě podobné velikosti, jako je ta nynější, nikomu ani nezdálo. Tady hraje jednoznačně obrovskou roli Putin. Byt to opět někde na Balkáně, myslím, že by zdaleka nebyl takový problém. A možná by klidně prošla další Srebrenica. Smutné, ale myslím to tak je.
Pevně doufám, že se ten konflikt vyřeší co nejdřív a známí se nám ozvou.
@inkakřivák píše:
Je fakt, že tehdy internet tak rozšířený nebyl, jestli u nás vůbec už byl, nevzpomenu si. Ovšem politici, ti informace měli. Přesto se o nějaké solidaritě podobné velikosti, jako je ta nynější, nikomu ani nezdálo. Tady hraje jednoznačně obrovskou roli Putin. Byt to opět někde na Balkáně, myslím, že by zdaleka nebyl takový problém. A možná by klidně prošla další Srebrenica. Smutné, ale myslím to tak je.
Pevně doufám, že se ten konflikt vyřeší co nejdřív a známí se nám ozvou.
Já taky.
Existuje takové rčení: „Co je povoleno Bohovi, není povoleno volovi“. Nebo že USA mnoho věcí projde. V této souvislosti si vzpomínám jak se jedna televizní reportérka ptala Madeleine Albrightové, jestli ty hrozné sankce proti Iráku, které způsobily smrt půl milionu dětí, stály za to. A ona odpověděla:„stálo to za to“. Už to nemůžu dohledat. Asi to smazali.
@Božislava píše:
Jedná se o dvojici dvou pavlačových drben v důchodovém věku, které občas v přestávkách mezi domácími prácemi se sejdou na pavlači a řeší různé problémy. I včera se sešly a k mému překvápení řešily válku na Ukrajině. Jedna z nich říká té druhé: „Vlastičko je mi jasné, že je nutné všechny spory mezi státy řešit mírovou cestou a vyvarovat se byť i jen hrozby násilím. Tudíž je nutné odsoudit i ruskou agresi proti Ukrajině. Jenže co mě štve, že ti největší kritici Ruska a Putina nejenže strpěli bombardování Srbska a rozbítí Lybie pod "humanitární“ záminkou, agresi proti Iráku pod záminkou „boje proti terorismu“ a napedení Sýrie pod záminkami oběma. Nejenže nepozvedli hlas na protest, ale naopak se stali hlásnou troubou válečných štváčů." Na to odpověděla druhá: „Máš naprostou pravdu Andělko! Na tyto dřívější mohutnější agrese ze strany USA nikdo ze současných kritiků Ruska ani nepípl. Buď plátí kritérie pro všechny, nebo jde o sprostou propagandu.“ Na to řekla ta první: " Já ti něco řeknu Vlastičko! Buď ti současní kritici Ruska jsou farizejové, kteří si pouze dovolí kritiku pouze tam, kde se to hodí do krámu, nebo ať si posypou hlavu popelem. Do té doby, než si posypou hlavu popelem, jim však neuvěřím, že to stou kritikou agrese proti Ukrajině myslí úpřimně." Pak však obě drbny ukončily rozhovor a odešly do svých domovů. A já přemýšlím, jak se mám postavit k jejím názorům. Mají pravdu, nebo ne? Co byste mi poradily?![]()
![]()
Je to tak, pavlacove drbny mely pravdu. Nikdo ani nepipl na anexi Krymu, nicivou valku v Cecensku a v Gruzii atd.atd.
Nastesti se ted EU probudila, pochopila, ze valka je v Evrope, tj. DOMA a byla schopna se spojit proti spolecnemu nepriteli, i se svymi dlouholetymi spojenci.
Osobne me prijemne vysokovalo dosud neutralni Svycarsko, Japonsko a Finsko.
Naopak si rikam: kdepak mame Rakousko? ![]()
Doma tě neučili, že se neposlouchá za dvěma.
A ten hovor nebyl určen tvým uším. Takže neposlouchej a je klid. ![]()
Vpravde soudim, ze vlna solidarity je dana obavou, ze se problem rozsiri az k nam.
Valku u hranic nemizeme pripustit. Zatimcoo syrie, tam snad ani nejsou lidi, jen nejaci muslimaci. Hlavne at k nam nejdou jejich uprchlici. Radeji vybereme prachy na autistu, aby mohl na terapii s delfiny, nez na pitnou vodu pro deti lidi, kteri se spravne nemeli mnozit. Cesi se neidentifikuji s kdekym.
@Pudloslava píše:
Vpravde soudim, ze vlna solidarity je dana obavou, ze se problem rozsiri az k nam.
Valku u hranic nemizeme pripustit. Zatimcoo syrie, tam snad ani nejsou lidi, jen nejaci muslimaci. Hlavne at k nam nejdou jejich uprchlici. Radeji vybereme prachy na autistu, aby mohl na terapii s delfiny, nez na pitnou vodu pro deti lidi, kteri se spravne nemeli mnozit. Cesi se neidentifikuji s kdekym.
Promiň, tento názor nemůžu akceptovat, je takový…rasistický. ![]()
@Pudloslava píše:
Přitom když se podívám na mapu, tak vzdálenost Praha - Kyjev a Praha-Belehrad? Samozřejmě tady nejde ani tak o tu Ukrajinu, ale o Putina a potřebu mu ukázat, kde je jeho místo. Totéž, co dělá on. A mimochodem, Krym je Evropa, ještě pořád.
Mě by zajímalo, kdepak se v zimě scházejí drbny na pavlači a vedou takové rádoby sofistikované rozhovory. Není to příběh z nedělní školy? ![]()
Jinak mi člověče nepřijde, že by se to dalo srovnat s těmi uvedenými zeměmi - že by někam během pár dní vlítla velmoc a poslala rakety do celé země, to se opravdu nestalo ani v Srbsku (jak tě vůbec mohlo napadnout Srbsko nechápu, to byl úplně jiný typ konfliktu), ani v Iráku.
Navíc v Česku už dávno žije spousta Ukrajinců, mám mezi nimi přátele a moje děti dokonce nejlepší přátele, takže je logické, že se zvedá vlna solidarity… navíc s ohledem i na naši vlastní historii, když jsme před 30 lety Rusy vyháněli…
@safina A co třeba Kypr? To byl úplně stejný typ konfliktu. Turci pod záminkou ochrany turecké menšiny anektovali celý sever. Řecké obyvatelstvo vyhnali a hurá, jedeme dál. A dokonce mají tu drzost zadat přijetí do EU.
@inkakřivák píše:
Zvláštní je, že když byla válka v bývalé Jugoslávii, jezdili Češi klidně dál na dovolenou do Chorvatska. A zde v případě Ukrajiny už pomalu zakopávají rodinné stříbro a hloubi kryty.
Možná proto, že z té Jugoslávie většina lidí nedostala šanci utéct? A tolik se o tom nediskutovalo?
Ano, tak to se pavlacove drbny nebaví, to je fakt. Což bohužel neznamená, že tam neni napsaná i pravda.
jednak míň informací, jednak tam šlo o čistě lokální národnostní spor, kdežto teď 1. jsou ty informace v přímém přenosu, 2. rozhodně nejde o čistě lokální národnostní spor, ale o zešílevšího Putina se snem o slávě SSSR, takže není úplně nesmyslné se bát, že státy někdejší sféry vlivu SSSR jsou další na řadě 3. vyhrožuje atomovkami
Příspěvek upraven 01.03.22 v 10:00
@Božislava píše:
Jedná se o dvojici dvou pavlačových drben v důchodovém věku, které občas v přestávkách mezi domácími prácemi se sejdou na pavlači a řeší různé problémy. I včera se sešly a k mému překvápení řešily válku na Ukrajině. Jedna z nich říká té druhé: „Vlastičko je mi jasné, že je nutné všechny spory mezi státy řešit mírovou cestou a vyvarovat se byť i jen hrozby násilím. Tudíž je nutné odsoudit i ruskou agresi proti Ukrajině. Jenže co mě štve, že ti největší kritici Ruska a Putina nejenže strpěli bombardování Srbska a rozbítí Lybie pod "humanitární“ záminkou, agresi proti Iráku pod záminkou „boje proti terorismu“ a napedení Sýrie pod záminkami oběma. Nejenže nepozvedli hlas na protest, ale naopak se stali hlásnou troubou válečných štváčů." Na to odpověděla druhá: „Máš naprostou pravdu Andělko! Na tyto dřívější mohutnější agrese ze strany USA nikdo ze současných kritiků Ruska ani nepípl. Buď plátí kritérie pro všechny, nebo jde o sprostou propagandu.“ Na to řekla ta první: " Já ti něco řeknu Vlastičko! Buď ti současní kritici Ruska jsou farizejové, kteří si pouze dovolí kritiku pouze tam, kde se to hodí do krámu, nebo ať si posypou hlavu popelem. Do té doby, než si posypou hlavu popelem, jim však neuvěřím, že to stou kritikou agrese proti Ukrajině myslí úpřimně." Pak však obě drbny ukončily rozhovor a odešly do svých domovů. A já přemýšlím, jak se mám postavit k jejím názorům. Mají pravdu, nebo ne? Co byste mi poradily?![]()
![]()
Já premejšlím, kde jsou dnes ještě pavlače a žijí tam důchodci. ![]()
@Uslava píše:
Já premejšlím, kde jsou dnes ještě pavlače a žijí tam důchodci.
V Rusku.
@inkakřivák píše:
@safina A co třeba Kypr? To byl úplně stejný typ konfliktu. Turci pod záminkou ochrany turecké menšiny anektovali celý sever. Řecké obyvatelstvo vyhnali a hurá, jedeme dál. A dokonce mají tu drzost zadat přijetí do EU.
Kypr? No možná trochu to by se trochu dalo s rovnat s anexí Krymu, ne s otevřeným napadením Ukrajiny a vyhrožováním nukleární válkou, nemyslíš?
@safina Nemyslím. Myslím si, že je to úplně stejné. Napadli cizí svrchovaný stát pod průhlednou záminkou. A drží se tam už téměř padesát let. Jaký rozdíl vidíš? Já žádný.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat