Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Maky.p pomohly ti rehabky? Já mám cvičení s fyzioterapeutem a bazén…
Řešit to dokud to jde, je to hodně závažná věc a hlavně to nepodceňovat, břišní stěna se postupem času bude rozšiřovat více a více a může z toho být i pupeční kýla… ihned zajít k doktorce na přeměření a pokud možno jít za odbornicí na cviky… tima klasickýma leha sedama si to akorát ještě zhoršíš… ![]()
@Jane.Nem dyt doktory to nezajima vidleo me jich deset a nikdo nic nerekl…koho zajimaji moje zada ze jo…
Rozestup se zjisti tak, ze si lehnete tak, ze se lehne na zada, pokrci se nohy a udela se cvik jako zkracovacka (proste aby byly prime brisni v zaberu), pak si sahnete nad pupik, trochu zmacknete a zjistite, kolik prostoru tam je. Idealne tam neucitite zadnou diru, ale uz jsem se setkala s diastazou skorocna sirku dlane!! ![]()
Cviky tu byly popsany- posilovat sikme brisni svaly, zadne cviky na prime, zadne planky a zamerit se na posilovani zad jako celku
@KackaDoup To snad ne? Já šla za doktorkou a hned mě poslala na rehabilitaci za fizioterapeutkou, chodila jsem na elektriku, cvičila cviky a stáhlo se to o 1 a 1/2 cm. Chce to asi jít za správným doktorem…
@KackaDoup Tomu tedy nerozumim… a kolik máš? Já měla 2 a půl cm, nyní mám 1cm, ale přerušila jsem cviky a elektriku kvůli těhotenství…
@Jane.Nem nevim,jen vim ze mam vyvalene bricho, mela jsme velike deti dokonce 5200 a tri cisare…
Ja jsem měla obrovské břicho, přibrala jsem 30kg - a to jsem se nijak neprezirala, sladké jsem omezovala a stejne.. Do pul roku to bylo dole. Syn měl 5kg.
Rehabky a elektroléčba zabraly, ale po pul roce se mi bolest zad začíná vracet. Cvičila jsem u fyzioterapeuta, od zad mi to dost pomohlo. Jenže pak jsem se blbec na to cvičení vyprdla, kvůli práci nestíhám a uz začínám být tam, kde jsem byla ![]()
Jinak mi to fyzioterapeut vysvětloval tak, že mezi ty svaly se cpou vnitřnosti a blbě se to prostě uvnitř skládá. Navíc, že jsem tolik přibrala, tak mi to zrušilo klenby na nohách, tím pádem jinak drží páteř a vsechno souvisí se vším..
Holky jsem na tom stejně, mám dvě děti od poslednoho porodu 14 měsíců mám 52 kg ale břicho jak v 5 měsíci, už si nemůžu vzít ani uple tričko abych nevypadala jak těhotná
Taky mám břicho jak pátém měsíci a diastázu nemám
. Jako jo, mám oproti mládí asi 10 kg navrch, to by mě ani tak netrápilo, ale to břicho je strašný. Stydím se nosit normální oblečení, nosím jen takový volnější, aby to nebylo tak vidět. Netuším, co s tím dělat, jestli pomůžou nějaký cviky na břicho, zase jsem ale dost líná cvičit
, kdybych ale věděla, že existuje něco, co mi pomůže, tak se do toho vrhnu…
@AnastazieB jen shodit celkově
nějaké cardio cvičení atd. Posilování na břicho Ti bohužel bříško nezmenší.
@Kopretinkaobecna hm, to je právě to, do čeho se mi nechce
. Jako mně nevadí být trochu oplácaná, ale to břicho vyvalený je prostě děs. Jenže i když zhubnu, tak na tom břiše to nijak extra vidět nebude a zhubnout 10 kg na to nemám morálku. Navíc pak stačí pár týdnů povolit dietu a mám to zpátky
.
@AnastazieB bohužel nejde o dietu, ale o to jíst pravidelně a zdravěji ![]()