Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potřebuji se svěřit, případně můžete napsat svůj pohled na situaci. Mám dítě s přítelem, jsem sama, on má přítelkyni, s ní dítě a jeho přítelkyně si nepřeje, aby naší dceru vídal, tak musí chodit tajně. Mají s dcerou hezký vztah a vlastně i my spolu máme celkem dobrý vztah, chodí každý týden, normálně se spolu bavíme, dává mi dárky k Vánocům. No a včera měl přijít, říkal, že to není jisté, že zavolá. A do telefonu mi řekl, že nemůže, že se naší dceři narodil bratříček. Byla jsem v šoku, protože předtím se vůbec nezmínil, že by jeho přítelkyně byla těhotná. Nevím, co si mám o tom myslet. Když jsem se ho ptala, proč mi to neřekl dříve, řekl, že pořád čekal, až bude vhodná příležitost… zažila jste některá podobou situaci?
mě spíš přijde strašné že mu ona brání vídat vlastní dítě…
asi je zvyklý od ní, tak se ti to bál říct.. nejste spolu, neřešila bych to
Začala bych řešit důležitější věci,jako třeba to,proč otec musí svoje dítě vídat tajně…
Jinak nemá povinnost Ti něco oznamovat,ale vy to tam asi budete mít zajímavý…
Zarazilo Tě to, protože dosud bylo zvykem, že tatínek informoval ostatní matky svých dětí průběžně o těhotenstvích, kdežto teď - netradičně - se tak stalo, až po narození.
Nezažila jsem, ale myslím, že by mě to až tak nepřekvapilo. Jak by řekla Stela Zázvorková
„Takový rodinný typ pro více rodin najednou..“
Myslím, že mu na tobě záleží a jen tě nechtěl zranit. Neřešila bych to. Pogratulovala bych mu a dál bych mu umožňovala vídat se s vašim dítětem.
Takze ty jsi si udelala dite s chlapem, ktery uz rodinu mel? A ted se divis, ze tu rodinu rozsiruje a tobe nic nerika? Proc by mel?
"Nového " bratříčka bych až tak neřešila, to je na něm, co ze svého soukromí ti řekne. Ale to, že má zákaz vídat dceru z předchozího vztahu (vaši dceru) hodně vypovídá o nastavení a jeho pozici v současném svazku. On je nejspíš pěkný podpantoflák a ona sebestředná sobecká megera. Bohužel to má ve svých rukou hlavně on a je otázkou, jestli je schopen si problém připustit a rázně se postavit k jeho řešení…
Nedivím se,že rozšiřuje rodinu, chápu to, jen, když se spolu normálně bavíme a jsme v kontaktu, mě to prostě zarazilo, že se nezmínil dříve… Když jsme se seznámili, měl přítelkyni, ale děti neměli..... otěhotněla jsem neplánovaně, ale bylo mi 38, tak jsem si mimčo nechala, i když on si to nepřál - a pak otěhotněla i jeho přítelkyně (tři měsíce po mně)
@jenny.fields píše:
Takze ty jsi si udelala dite s chlapem, ktery uz rodinu mel? A ted se divis, ze tu rodinu rozsiruje a tobe nic nerika? Proc by mel?
já jsem to pochopila tak, že prvně měl vztah a dítě se zakladatelkou, pak až s tou současnou ženou ![]()
Zakladatelko @Cassy25 , jak to je?
@Cassy25 píše:
Nedivím se,že rozšiřuje rodinu, chápu to, jen, když se spolu normálně bavíme a jsme v kontaktu, mě to prostě zarazilo, že se nezmínil dříve… Když jsme se seznámili, měl přítelkyni, ale děti neměli..... otěhotněla jsem neplánovaně, ale bylo mi 38, tak jsem si mimčo nechala, i když on si to nepřál - a pak otěhotněla i jeho přítelkyně (tři měsíce po mně)
aha, tak tady jsou ty propletence trochu složitější
V tom případě se jeho partnrce nelze divit, kdž jste ji vy dva spolu podváděli.
Myslím, že je to tak, jak píšeš pe-terko a obávám se, že na nějaké řešení, pokud jde o vymezení styku s dítětem, nemá dost síly, bohužel…
@Cassy25 já nevím, čemu se divíš. Lezla si někomu do zelí. On udělal botu, tak teď seká u partnerky latinu (nebo to aspoň předstírá). A nedivím se, že ona si nepřeje, aby tebe a dítě vídal. Za další, nechala sis ho, i když si to jeho otec nepřál. Buď ráda, že za malou jezdí, a neřeš jeho soukromý život. Nic ti do toho není. ![]()
@Kamkam píše:
@Cassy25 já nevím, čemu se divíš. Lezla si někomu do zelí. On udělal botu, tak teď seká u partnerky latinu (nebo to aspoň předstírá). A nedivím se, že ona si nepřeje, aby tebe a dítě vídal. Za další, nechala sis ho, i když si to jeho otec nepřál. Buď ráda, že za malou jezdí, a neřeš jeho soukromý život. Nic ti do toho není.
Presne. Jeste mit pozadavky.