Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jane1990 ahooj, je tu mrvo, no - já mám už od minulého pátku šílené deprese. Už jsem si myslela, že jsem se přes to nedaření přenesla a prd. Ve čtvrtek se narodilo miminko jedné kámošce, v pátek druhé, v neděli třetí a čtvrtá kámoška čeká dvojčátka, tak vybírá kočárek a já bych nejradši někam zalezla a chcípla. Když mi všechny loni na podzim oznamovaly, že jsou těhotné, tak jsem si říkala, škoda že já nejsem, ale než porodí, tak určitě budu… a ono nic… navíc mi pořád posílají fotečky, ptají se na rady ohledně kojení, prostě tomu nemůžu utéct. Už aby skončila mrcha a mohli jsme se znovu začít snažit - tento měsíc jsem tomu fakt odmítala uvěřit, že se nezadařilo. Tož psycho už ![]()
@romča36 No ani nemluv, přítelova sestra čeká druhý, známá čeká taky další (už nevím kolikátý) další známá taky druhý, a bráchova holka už je taky těhotná (a to se snažíme asi stejně dlouho), takže taky jsem z toho napalici. sice jsem psala, že se mi do toho te´d moc nechce, snažila jsem si „vsugerovat“, že být těhu valstně nechci, ale ani tato metoda nepomohla… tak jsem zvědavá, teď ten močák, tak mám taky super náladu! Ale co, přítel to nevydržel, koukal na net a někde našel něco o pre-seedu.. já jsem mu o tom říkala už před vánocema, no a hle- on s tím teď přišel, takže jsme to v půlce cyklu zkoušeli a teď čekáme na výsledek, tož uvidíme…
@Jane1990 přála bych ti aby to vyšlo - taky ho máme doma
už půl roku… že bychom ho tento měsíc zase použili? já už jsem musela i do práce požádat o neplacené volno, protože prostě bych měla v červnu nastoupit a ve skrytu duše doufám, že aspoň do června budu těhotná.
no můj zas přišel s tím, že když se nezadaří ani tento měsíc, tak zajde na spermiogram - už se mnou chudák taky nemůže vydržet.
@romča36 Jo tak ten můj taky… byla jsem v říjnu na prohlídce a doktor říkal že jsem zdravá v pořádku, že kdyžtak at se v březnu ukážu, ale u mě asi problém nebude.. samozřejmě jsem to řekla příteli, ale zvládl to.. no a v lednu mi sám řekl, že teda na ten spermiogram zajde.. ale já si to rozmyslela, řekla jsem mu že zatím ne, stejně ještě nemáme postavený, tak to nebudeme zas tak lámat přes koleno, no a on přišel s preseedem
chudáci naši, asi jim dáváme fakt kapky ![]()
@Jane1990 kdyby mojeho něco trápilo taky udělám první poslední abych mu pomohla, přece nebudu strkat hlavu do písku
miluju ho já jsem v prosinci a lednu byla na ovulometrii a v únoru už mi doktorka chtěla dát hormony - tak jsem vyměkla a nebyla tam a nepůjdu ani tento měsíc a příští už si teda nechám vypsat žádanku na spermio i nějaké ty hormony, ale doufám, že tam půjdu na potvrzení těhu ![]()
@romča36 No tak snad se zadaří!! A coje ta ovulometrie, že se tak hloupě ptám? ![]()
@Jane1990 no to do tebe strčí ultrazvuk a zkontroluje, jak velký je folikul a jak velká je sliznice v děloze
prostě jestli ovuluješ
Aha… to mě se doktor zeptal jestli mám pravidelný cyklus a jestli mentruuju, takže je jasný, že ovuluju (to jsou slova
), že ať si vždycky spočítám polovinu cyklu, v té se snažit a ono to půjde.. asi mě chtěl chudák uklidnit, s tím, že když do toho do března nevlítnu, tak mám přijít… zatím se tam teda nechystám… uvidím co psychika udělá za 14 dní, jestli mrcha zase přijde
@Jane1990 no a co to máš za doktora? protože já menstruuju i když neovuluju, protože zrovna v lednu jsem desátý den cyklu neměla na levém vaječníku ani náznak nějakého folikulu a menstruace přišla - pravda s menším zpožděním, ale přišla… a taky já mám třeba cyklus 25 dní a ovuluju 10-11 den, což teda není půlka, protože luteální fázi (to je od ovulky do ms) mám 14 dní ![]()
Těžko říct, co je to za doktora
Taky mi to přišlo divné, ale chodí k němu spousta známých holek a všechny jsou spokojené - už mají i mimča doma atd… tak si spíš myslím, že mě chtěl uklidnit, abych na to tak „moc nemyslela“. Až tam příjdu, tak z něj vyleze třeba kdo ví co, no to se nechám časem překvapit, teď čekám, jestli se zadaří nebo co ![]()
@romča36 Jo no, tak uvidíme, zatím nezbývá než čekat
ale tebe zas čeká snažení, příjemější část, tak do toho ![]()
@Jane1990 no na to jediné se těším, jinak bych to čekání nejradši prospala ![]()
Dobrý den, potřebovala bych poradit.
23.2 jsem měla ovulaci a s přítelem se snažíme o miminko.Dnes 8.3. jsem dostala ms ale mám to slabé(narůžovělá krev).A asi týden před ms jsem měla bolesti v podbřišku jako bych to měla už dostat, bolesti hlavy, časté močení tak jsem si dělala test 1 den před ms byl negativní. Můžu být i přes to těhotná? Děkuji za odpověď