Nechala jsem se vtáhnout do hry, jak z ní ven?

Anonymní
16.1.18 12:05

Nechala jsem se vtáhnout do hry, jak z ní ven

Mám starší sousedku z Ukrajiny, před půl rokem mě požádala, jestli bych jí nedala číslo svého účtu, že ji tam přijdou peníze. Přišly z nějaké firmy, 30 000 Kč, vše jsem ji odevzdala, dala i výpis, aby věděla od koho, kdy, kolik. Z ni vypadlo, ze dela nacerno, tak jsem se trochu orosila, ale co, pomohla jsem, jeji vec, a dál jsem se tím nezabývala. Po dalsim měsíci, když jsem přijela před dům už na mě čekala, že má u mě na účtu další peníze. To ale nebylo domluveno, byla jsem dost překvapená a i naštvaná a peníze jsem odeslala zpět firmě která mi je odeslala. Jí jsem řekla, že je mi jedno, jak si to dělá, ale ať mě do toho nezatahuje.
Včera na mě zvonila, že potřebuje výpis ohledně těch peněz, který poprvé přišly na můj účet s ohledem na daně. Nevěřím jí. Už jsem ji navíc jeden výpis dala. Co teď?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3395
16.1.18 12:09

Od tebe je to hlavně pěkná blbost 8o Jak případně prokážeš, že si jí ty peníze z účtu opravdu odevzdala? :zed: Může jít na Policii, že byly peníze omylem poslané tobě a tys jí je nikdy neodevzdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
16.1.18 12:10

Žádný výpis bych jí znovu nedávala. Dělá načerno a teď chce výpis kvůli daním :nevim:?
A ostře bych ji řekla, ať mě už s ničím neotravuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
16.1.18 12:13

Ať jí dá zaměstnavatel výplatní pásku.

• Citovat
  • Upravit
15432
16.1.18 12:14
@EmmaAnna píše:
Od tebe je to hlavně pěkná blbost 8o Jak případně prokážeš, že si jí ty peníze z účtu opravdu odevzdala? :zed: Může jít na Policii, že byly peníze omylem poslané tobě a tys jí je nikdy neodevzdala.

Já bych určitě předávala peníze sousedce proti podpisu. Ale jinak předpokládám, že musela ta Ukrajinka písemně sdělit zaměstnavateli na jaké číslo účtu chce výplatu poslat. Takže těžko bude tvrdit, že to tam odešlo omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
16.1.18 12:15
@Kobliha51 píše:
Ať jí dá zaměstnavatel výplatní pásku.

Zakladatelky tvrdí, že dělá načerno :think:. Což je zase divné, že by jí to zaměstnavatel posílal na účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25220
16.1.18 12:16

Nedá se nějak zablokovat, aby ti z toho účtu už nemohli chodit peníze? Nebo, pokud by to bylo neúnosné, změnit banku (tj. změnit účet a stávající zrušit).
No a nic dalšího ji nedávat, a odbývat, jak zaseklá gramofonová deska. Nemám peníze, výpis jsi dostala, atd.
Teď záleží, co je to za individuum, aby na tebe třeba někoho neposlala. Podle toho se zařídit dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
16.1.18 12:21

Jednoduše má finanční problémy, nemůže dělat oficiálně kvůli exekucím na plat a nemůže mít ani svůj účet kvůli exekucím na účet..kdoví kde se zadlužila nebo kdo jí zadlužil, jaké má problémy ale jistě je ráda že jí mají kam chodit peníze, ty jsi už jednou svolila a nechápu teda, proč s tím máš teď problém. Buď jsi jí neměla dávat číslo účtu vůbec a nebo jí pomoct. Tys jí pomohla jednou a po druhé poslala peníze spátky odkud došly… to je opravdu přístup. Buď jsi jí měla říct že jí nepomůžeš a nebo jí dávat měsíčně platbu oproti podpisu. Hru, jak jsi napsala, z toho děláš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.18 12:22

@EmmaAnna byl u toho můj manžel i její manžel. Ona mi řekla, že nemá účet. A já myslela, že ji něco posílá dcera z Ukrajiny, ne že je to za práci načerno. Vím, jsem trdlo. Ale nechápu prostě, proč bych ji teď měla dávat opět výpis kvůli daním. Asi jí řeknu, ať si řekne odesílateli, svému zaměstnavateli. Ach jo, bych se radši neviděla.

• Citovat
  • Upravit
1540
16.1.18 12:23

Jsou to peníze za práci načerno, ale chce je zdanit? To je nějaká blbost, ne? @EmmaAnna - ale sousedka nemůže zároveň nijak dokázat, že ty peníze jsou její, nebo že o ně dokonce zakladatelku žádala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.18 12:23

@EmmaAnna byl u toho manžel a asi by nečekala 3/4 roku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.18 12:24

@lalaláček jj, divný, že?

• Citovat
  • Upravit
1054
16.1.18 12:27
@EmmaAnna píše:

tak ta na policii fakt nepůjde, říct jí ať už neotravuje nebo pomaže zpátky na Ukrajinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.18 12:28

@Korculalala no počkej, to je možný, že má dluhy a proto nemá účet. Tobuz si myslím také. Ale pokud mě požádala, neviděla jsem důvod ji nevyhovet, dokud nešla s pravdou ven. A domluveno bylo jednou, ne že mi účtem budou protékat desetitisíce, jak kdo bude potřebovat a bez mého vědomí.

• Citovat
  • Upravit
15432
16.1.18 12:28
@Korculalala píše:
Jednoduše má finanční problémy, nemůže dělat oficiálně kvůli exekucím na plat a nemůže mít ani svůj účet kvůli exekucím na účet..kdoví kde se zadlužila nebo kdo jí zadlužil, jaké má problémy ale jistě je ráda že jí mají kam chodit peníze, ty jsi už jednou svolila a nechápu teda, proč s tím máš teď problém. Buď jsi jí neměla dávat číslo účtu vůbec a nebo jí pomoct. Tys jí pomohla jednou a po druhé poslala peníze spátky odkud došly… to je opravdu přístup. Buď jsi jí měla říct že jí nepomůžeš a nebo jí dávat měsíčně platbu oproti podpisu. Hru, jak jsi napsala, z toho děláš sama.

Sousedka jí to padala tak, že jednou si k zakladatelce na účet pošle peníze. Ne, že tam pravidelně bude chodit nějaký „výplata“. Navíc zaměstnavatel je povinen na vyzvání exekutorovi sdělit, na jaký účet posílá zaměstnanci výplatu. Zakladatelka by se s tím mohla dostat do problémů. Takže sousedka z toho možná neudělala hru, ale podrazem to zavání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová