Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucenka píše:
a napadlo tě třeba, že při té spací pauze není dítě samo doma, ale je tam třeba tatínek, babička,… Ale jen ta kamarádka má prostě chvíli, kdy ji dítě nepotřebuje?
Holka byla sama. Bývá tak.
Dvouletak je moc brzo. Urcite ne.
Kdyz byli mali, tak spali doma a ja neco delala na zahrade nebo kolem baraku. Takze jsem byla pryc, ale ne daleko.
Do obchodu jezdime vsichni, kdyz jedeme do mesta, ale na vsi jezdime na kole nebo pesky. Kdyz poprchalo nebo snezilo, tak se naucili rikat, ze mamko bez sama, tak tehdy zustali doma, ale to uz byli vetsi.
Mam skolacku, ktera mi vyzvedava dva skolkare nebo hlida skolkare, kdyz potrebuji. Bezne chodi domu sama nebo na hriste, krouzek, zustava doma sama.
Skolacka ma telefon, kdyz je treba pise nebo vola. Predskolacka se naucila zavolat, takze si pujci segry mobil a umi zavolat.
@Mar__tanka1983 neco na tom bude…pokud by lezlo po lince stole, bylo by to blby…nebo proste rict, aby to vydrzel…vim, ze to zni jako kravina, ale neni, ver mi…ale sama musis zhodnotit, co je mensi zlo ![]()
@Bandii
Ja jen nechapu jak si to kafe mohla uzit a vychutnat ![]()
Kamaradka chodi do obchodu od 6 tydnu male… ja bych teda nesla…
@Sailah Tak to je síla ![]()
Já bych nenechala doma samotného ani svého šestiletého syna. Teď je například nemocný a do obchodu chodím, až když je někdo doma. Náhoda je blbec a co když se mi po cestě něco stane a on zůstane sám a nebude vědět, kde jsem?
Samostatnost si představuji jinak.
@Tapa @Dory22
ja to radeji nekomentovala. Ona je ten typ co ma vzdy pravdu… i kdyz je sama doma vzdy to jde poresit jinak. O chozeni do hospody vecer s chuvickou jsem si tez myslela sve..
@Sailah Tak to je mazec. Až se jednou něco stane, tak si to bude do smrti vyčítat. To je nepochopitelný.
@Dory22 a pritom ona roky hrozne deti chtela a mala byla nakonec neplanovana. Prijde mi jakoby ji zamerne odstrkovala aby ji nerozmazlila. Pritom je to hrozne hodny nenarocny decko. Ovsem tohle mi prijde dost za hranou no…
Vim, že je to starší diskuze… Ale aby taková blbost někoho nenapadla… Takhle jezdila kamarádka pro starší do školky, kdyz malá zrovna spala.. jen do vedlejší vesnice. Jednou nějak nemohla usnout, tak ji výjimečně vzala s sebou a když se vrátili domu, tak barák v plamenech… Já i kdyz jdu v paneláku ke dveřím pro poštu, tak radši malého vzbudím a vezmu ho s sebou. Co kdyby se zabouchly dveře, spadly klíče do výtahu…
@Anonymní píše:
Vim, že je to starší diskuze… Ale aby taková blbost někoho nenapadla… Takhle jezdila kamarádka pro starší do školky, kdyz malá zrovna spala.. jen do vedlejší vesnice. Jednou nějak nemohla usnout, tak ji výjimečně vzala s sebou a když se vrátili domu, tak barák v plamenech… Já i kdyz jdu v paneláku ke dveřím pro poštu, tak radši malého vzbudím a vezmu ho s sebou. Co kdyby se zabouchly dveře, spadly klíče do výtahu…
Tak to je kamarádka odvážna teda.
Já mám čerstvě tříletou a doma ji nechávám jen výjimečně a jen v zimě, když jdu se psem ven když není chlap doma a dcera nespí,abych ji nemusela strojit (bydlíme v prvním podlaží hned u dveří). A za moment jsem zpátky. S sebou si vždy beru mobil i klíče. A hlavně vím, že když ji řeknu, že jdu se psem, že ji pustím pohádku a ať sedí na sedačce, tak se ani nehne. Jsem za 3 minutky zpátky.
Déle bych ji doma nenechala.