Nechali byste dítě samotné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lolink
7.3.18 08:29
@Anonymní píše:
Vás nebaví chodit do obchodu s dítětem? Vás nebaví se s ním pohybovat v mhd? Opravdu by mne zajímalo, co jste čekala, když jste si dítko pořídila, že ho v nepohodlných situacích někde odložíte? :D Asi se hodně nudíte, když máte potřebu takových dotazů, nebo nejste způsobilá k výchově dítěte. Opravdu se ptáte, jestli můžete takto malé dítě nechat o samotě a ještě čekáte schvální ostatních maminek? Každá rozumná maminka Vám může říct, že k neštěstí může dojít i během minutky a dítko si hlídá. Divím se, že jste zatím nedostala žádné vulgární pojmenování. Opravdu žasnu, nad takovým dotazem, jestli se to dá takto nazvat. :mavam:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a aspon pod odkrytym nickem bys ji dokazala rict, jak je spatna a hloupa? Ubohy.
  • Citovat
  • Upravit
2472
7.3.18 08:29

@Lerista Taky všude chodím s dcerou. A od roka bez kočárku. Protože chtěla chodit pěšky.
Ale v obchodě se nevzteka, že chce to a to. A když tak řekne,,mamíí prosím vajíčko kinden" :mrgreen: (kinder vejce).
Tak když poprosi hezky tak ji ho koupím. Byly ji 2 roky. A ví, že se v obchodě nesmí vztekat a nikde běhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
7.3.18 08:31

Já chodím přes cestu, když se dívá na pohádky ale má už 4 a navíc vím že jsem za 10min zpet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
7.3.18 08:32

Nesla bych ani omylem. Za tu pulhodinu se muze stat cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
7.3.18 08:34

Kdybych věděla, že dvě hodiny spí fakt tvrdě a neprobírá se, tak bych asi naproti přes ulici k vietnamcovi na deset minut skočila (koneckonců stejnou dobu mi trvá pověsit prádlo na zahradě). Nicméně, pokud je v tom i cesta tramvají (takže jsi si jistá, že je to i s nákupem a frontou u kasy půlhodina??), tak tam už se může stát tisíc věcí (od zácpy po nehodu) a do toho bych nešla. Krom toho nebezpečí venku jde i o to, že jednou ti poprvé z té postýlky vyleze sama… :?

Já sem v tomhle podle názoru mé tchýně celkem střelec :mrgreen:, takže mimo domov začala chodit (na poštu, na malý nákup přes ulici atp.) relativně brzo, když byl malej okolo necelých čtyř let asi, ale jen za jeho plného vědomí - prostě aby věděl, co se děje. Dala jsem mu na stůl pití a mňamku, posadila ho k pohádce, řekla kam jdu a kdy se vrátím (např. než skončí jeden díl Mickeyho klubíku, aby to rozeznal) a pak šla.
Tak nehrozilo, že se vzbudí a bude divokej, kde jsem, a taky jsem měla štěstí na klidný pohodový dítko, co nelezlo na sporák a pod. U pohádek dodnes vydrží jako vytesanej i dvě, tři hodiny :roll:.

Příspěvek upraven 07.03.18 v 08:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
@Anonymní píše:
Vás nebaví chodit do obchodu s dítětem? Vás nebaví se s ním pohybovat v mhd? Opravdu by mne zajímalo, co jste čekala, když jste si dítko pořídila, že ho v nepohodlných situacích někde odložíte? :D Asi se hodně nudíte, když máte potřebu takových dotazů, nebo nejste způsobilá k výchově dítěte. Opravdu se ptáte, jestli můžete takto malé dítě nechat o samotě a ještě čekáte schvální ostatních maminek? Každá rozumná maminka Vám může říct, že k neštěstí může dojít i během minutky a dítko si hlídá. Divím se, že jste zatím nedostala žádné vulgární pojmenování. Opravdu žasnu, nad takovým dotazem, jestli se to dá takto nazvat. :mavam:

A proč by měla dostat hned vulgární pojmenování? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472

@lolink Já si jen říkám jak může někdo takhle uvažovat. Nenechala bych dítě samotné ani v 6-ti letech. Mám už jen špatný pocit když přijede třeba pošťačka a priveze mi balíky. Tak dceru nechám doma, ale to ji řeknu ať si lehne na gauč a kouká na pohádky. A vždy vydrží. Jsem během momentu zpátky. Bydlíme v prvním podlaží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
7.3.18 08:35

Pro mě naprosto nepochopitelné, ale kámoška to tak praktikuje, respektive nechá dítě doma a jde se starším do školky

• Citovat
  • Upravit
1845
7.3.18 08:36
@Anonymní píše:

Manžel by klidně nechal 4 týdny staré miminko samo doma bez dozoru. Musela jsem do nemocnice na kapačku a nemohla si jí vzít sebou. Ještě, že mi zavolal a zeptal se. To jsem mu dala. Nějak nepochopil, že dítě není kočka nebo pes a nemůže je nechat samotné doma. Nicméně dcera naší péči zdárně přežila bez nějakých trvalých následků :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
7.3.18 08:38
@Anonymní píše:

zase jedna hrdinka anonymní.
Nevím, proč by měla zakladatelka dostat vulgární pojmenování. Prostě neví, a tak se zeptá, ne? O způsobilosti k výchově bych vůbec nemluvila, každá to má nastaveno jinak a v dobách, kdy sme byly malé my, bylo třeba naprosto normální nechávat už celkem malé děti doma samotné…
A já taky leckdy koukám, jak se mlaďocha zbavit :lol: a na nákupy už chodím nejraději sama kolik let, a přesto si připadám jako dobrá máma :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
7.3.18 08:38

@nestarejtese rozhodne ani nahodou ne. Nikdy nevis co se muze stat. Nemusi se vzbudit, ale muze treba zacit horet. A nechat takhle maly dite doma samotny kvuli tomu ze v obchode zlobi nebo ze se ti nechce tahat kocarek, tak to snad radsi ani nekomentuju.Proc nejdes nakoupit kdyz je doma chlap?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
7.3.18 08:40

@Dory22 kazdy mame jiny pristup a jinou vychovu. To, co nedovoli me kamaradky svym detem, muj maly v pohode dela. V sesti letech bych dite samotne pul hodiny klidne nechala. Ale jak rikam, kazdy to mame jinak a nemusi se tu hned pod anonymy napadat, ze kdyz nechce vzit dite do kramu, tak to si mela rozmyslet driv, nez si je poridila. To teda zase prijde na hlavu mne.

• Citovat
  • Upravit
18304
7.3.18 08:43
@Dory22 píše:
@lolink Já si jen říkám jak může někdo takhle uvažovat. Nenechala bych dítě samotné ani v 6-ti letech. Mám už jen špatný pocit když přijede třeba pošťačka a priveze mi balíky. Tak dceru nechám doma, ale to ji řeknu ať si lehne na gauč a kouká na pohádky. A vždy vydrží. Jsem během momentu zpátky. Bydlíme v prvním podlaží.

Tak taky nenechávám skoro sedmiletou doma samotnou nějak dlouho, ale po domluvě, když ví, že třeba právě zajdu za roh do toho krámu, ji doma teda klidně nechám, v šesti letech je dítě už přece rozumné. Od šestileté mít strach jít i dolů převzat balík se mi zdá teda až přehnaně úzkostné.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
7.3.18 08:44

@nestarejtese a nemáš někde v okolí krám, kde je dětskej koutek? V některých to bývá (u nás vím Olympie a Tesco, myslím, že ho má i Globus třeba), že bys to vyřešila takhle?
Já takhle jezdila právě do Tesca, malej nadšenej, že byl s dětma, já si nakoupila v klidu a nemusela řešit, jestli se někde zasekám nebo nezasekám, hlídačky s nimi došly na záchod, daly jim pití a případně volaly na mobil, když něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
7.3.18 08:44

@lolink Souhlasím. Já dala jen příklad těch 6 let. Já mám dvouletacku.
Ale musela snad počítat, že až bude mít dítě, tak to obnáší i to, že ho bude muset brát všude s sebou když nebude mít hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí