Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak jsem psala jen mě to tak napadlo, ty nákupy jsou pro. mě peklo s ní
ale jako nikdy jsem ji samotnou. nenechala a taky bych se strašně bála, asi bych celou cestu běžela ![]()
@nestarejtese tohle obdobi mame za sebou. Masakr no. Kecy o tom, ze vychovat dite, jak se ma chovat v obchode bych ignorovala. Ona i ta vychova stoji nejaky cas. A ja treba nemam dite, co sedi hodiny jak pecka a je zticha
. Ja to resila tak, ze jsem mu ve voziku dala neco do ruky. Rohlik nebo tak, at ma praci. Kdyz uz to fakt neslo, drobnosti koupil manzel po ceste z prace nebo ja jela na nakup vecer sama a v klidu. Jinak tesco to ma pouze platbu predem nebo pres kartu, kosik i hotove. Tyhle veci me taky napadaly, ale pokud dite nechas bez dozoru a neco se nahodou stane, muzes mit pak na krku obvineni za zanedbani pece
.
Nikdy, i když jsem šla jen vyvencit psy kolem baráku měla jsem s sebou chuvicku…
Já třeba chodím nakupovat velké nákupy většinou až děti večer spí, manžel doma…i v obchodě je klid a já si to užívám ![]()
Vás nebaví chodit do obchodu s dítětem? Vás nebaví se s ním pohybovat v mhd? Opravdu by mne zajímalo, co jste čekala, když jste si dítko pořídila, že ho v nepohodlných situacích někde odložíte?
Asi se hodně nudíte, když máte potřebu takových dotazů, nebo nejste způsobilá k výchově dítěte. Opravdu se ptáte, jestli můžete takto malé dítě nechat o samotě a ještě čekáte schvální ostatních maminek? Každá rozumná maminka Vám může říct, že k neštěstí může dojít i během minutky a dítko si hlídá. Divím se, že jste zatím nedostala žádné vulgární pojmenování. Opravdu žasnu, nad takovým dotazem, jestli se to dá takto nazvat. ![]()
Já fungovala s dcerou 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu. Všude jsem jí tahala sebou, musela jsem. Těch hysteráků v obchodě bylo… Je to o nervy, no je. Ale není to napořád. Za 5 let půjdeš v klidu na hodinu. Každý věk dítěte má něco.
Příspěvek upraven 07.03.18 v 08:28
@nestarejtese Chce to vydržet. Taky se mer líp nakupuje bez dcery, ale zároveň mi nedělá problém ji vzít s sebou.
Já bych to své dceři nemohla udělat, abych je nechala doma samotnou (2r)'
@Anonymní píše:
Vás nebaví chodit do obchodu s dítětem? Vás nebaví se s ním pohybovat v mhd? Opravdu by mne zajímalo, co jste čekala, když jste si dítko pořídila, že ho v nepohodlných situacích někde odložíte?Asi se hodně nudíte, když máte potřebu takových dotazů, nebo nejste způsobilá k výchově dítěte. Opravdu se ptáte, jestli můžete takto malé dítě nechat o samotě a ještě čekáte schvální ostatních maminek? Každá rozumná maminka Vám může říct, že k neštěstí může dojít i během minutky a dítko si hlídá. Divím se, že jste zatím nedostala žádné vulgární pojmenování. Opravdu žasnu, nad takovým dotazem, jestli se to dá takto nazvat.
A proc anonym? Co ke tak strasne tajneho na prispevku?
@nestarejtese No já takhle párkrát šla mám obchod za rohem…ale asi to není nejlepší řešení nákupu…
Tak u nás to je tak, že někdy od necelé dvouleté musím na chvíli odejít, ale jen o patro níž k panu domácímu. Mám na starost i jeho, je na plenách a když na mě volá, že něco potřebuje nebo si sundá plenu a matlá hovínka po nábytku, musím malou zajistit v bezpečném pokoji, všude jinak pozavírat dveře a pustit jí oblíbenou pohádku a jít ihned k němu dolů. Kdyby se něco dělo, slyšela bych to a taky občas vyletím nahoru ji zkontrolovat. Jinak se to udělat bohužel u nás nedá, když je muž v práci a starší holka ve škole.
K němu dolů ji opravdu vzít s sebou nemůžu, jsme na statku a on dole chodí normálně v botech atd., vždy byl takto zvyklý a hlavně být u toho, jak mu utírám poenoněný zadek a pak stírám z nábytku fekálie fakt být nemusí.
To samé platí, že musím na chviličku ji nechat nahoře, když musím dolů letět do kotelky přiložit do kotle dřevo, ale to je teda jenom chvilka.
Ale do krámu bych, jako úplně pryč z tomu, od ní teda nešla.
Příspěvek upraven 07.03.18 v 08:31
@Anonymní píše:
Vás nebaví chodit do obchodu s dítětem? Vás nebaví se s ním pohybovat v mhd? Opravdu by mne zajímalo, co jste čekala, když jste si dítko pořídila, že ho v nepohodlných situacích někde odložíte?Asi se hodně nudíte, když máte potřebu takových dotazů, nebo nejste způsobilá k výchově dítěte. Opravdu se ptáte, jestli můžete takto malé dítě nechat o samotě a ještě čekáte schvální ostatních maminek? Každá rozumná maminka Vám může říct, že k neštěstí může dojít i během minutky a dítko si hlídá. Divím se, že jste zatím nedostala žádné vulgární pojmenování. Opravdu žasnu, nad takovým dotazem, jestli se to dá takto nazvat.
Proc zase anonym, si nestojis za tim, co jsi ted rekla? Normalne mam skodolibe pokuseni te nahlasit, ktera dokonala z nejdokonalejsich asi jsi
![]()
Ale jo, jsem fakt zvedava, nahlasuju ![]()
Příspěvek upraven 07.03.18 v 08:42
Tak to ani náhodou. Taky mám skoro dvouletého a když po obědě spí, jdu maximálně vynést koš. Mám ještě pětiletého a nenechala bych doma samotného ani jeho.